Skottland runt
med flyg

- 7 dagar


Flyg & buss

Avresedatum:


Enkelrum: 1.350:-

Allt detta ingår:
Flyg i turistklass Köpenhamn–Edinburgh, Glasgow–Köpenhamn på egen hand. Resa i modern helturistbuss med alla bekvämligheter. Del i dubbelrum med halvpension d.v.s. middag dag ett t.o.m. frukost dag sju. Serviceavgifter, vägskatter och moms. Reseledare, utflykter enligt programmet. Edinburgh Military Tattoo, whiskyprovning på Edradour, entré till Blair Castle. Övriga entréavgifter tillkommer


 
 
 
 

En rundresa i Skottland är något alldeles extra eftersom Skottland är ett sådant egenartat resmål. Ingen annanstans i Storbritannien kan man uppleva så mycket säreget, allt av utpräglad skotsk karaktär. Vi erbjuder dig här en härligt omväxlande resa i lugnt tempo med hela sju dagar i Skottland, späckad med intressanta sevärdheter och oförglömliga upplevelser. Idylliska Edinburgh med det fantastiskt fina Edinburgh Tattoo, Grampian Mountains med Höglandets storslagna natur, slott, borgar och whisky, Inverness med Culloden- världens mest omtalade hed, sägenomspunna Loch Ness och den natursköna västkusten men också mycket mera!Dag 1 Köpenhamn-Edinburgh

Flyg Från Köpenhamn till Skottlands stolta huvudstad Edinburgh med sina berömda sju kullar. Här bor vi mycket centralt vid Haymarket station nära shoppinggatan Princes Street i två nätter på Edinburgh Hilton Grosvenor Hotel. Idag ansluter vi oss också till vårt andra resande bussällskap som kommit från Newcastle.

Dag 2 Edinburgh

Vi bekantar oss med Edinburgh under en stadsrundtur. Vi beser bl.a. gamla stan och Skottlands främsta turistattraktion, Edinburgh Castle, som ligger på en utslocknad vulkan högt över staden. Slottet bjuder på en vidunderlig utsikt och mycket historia. Därefter ges det tillfälle till en vandring längs The Royal Mile upp till Holyrood House eller shopping i affärskvarteren runt Princes Street. Efter en gemensam middag på hotellet åter¬vänder vi till slottet för att uppleva 2014 års Military Tattoo. Här väntar oss en fantastisk, färgsprakande, taktfast föreställning med imponerande exercis, folkdans samt vacker musik och sång.

Dag 3 Edinburgh-Inverness

Dagen startar mot den historiska staden Sterling. Vi passerar genom områden där många betydande slag stått genom tiderna. Vi fortsätter in i högländerna till den charmiga lilla orten Pitlochry. Här gör vi ett ”måste” i Skottland, nämligen ett besök på ett whiskydestilleri. Det som ligger här är skottlands minsta destilleri Edradour. Vi ser en film, gör en rundvandring samt smakar den ädla drycken. Man behöver inte snåla med provsmakningen för vi åker ju buss! När vi fortsätter vår färd dröjer det inte länge förrän vi siktar den vita fasaden på Blair Castle. På detta ett av Skottlands mest välbevarade historiska slott med anor från 1200-talet gör vi ett besök. Den nuvarande hertigen av Atholl är sällan här men vi får se klanens samlingar och slottets förändringar genom århundradena när vi vandrar genom ett 30-tal vackert smyckade rum och salar. Vi fortsätter sedan genom det fantastiskt vackra skotska höglandet längs ljunghedar som under sensommaren lyser i färger utan motstycke. Innan vi svänger in till Inverness centrum gör vi en avstickare till Culloden Moor, för att se platsen där Skottarnas öde till slut beseglades. Dagens övernattning och middag blir i högländernas huvudstad Inverness, mitt i centrum på Royal Highland Hotel. Cirka 25 mil

Dag 4 Inverness-Oban

Vi lämnar Inverness och färdas genom Skottlands mest romantiska trakter. Vi följer Loch Ness och som vanligt får den som ser odjuret först inte dricka mer whisky den dagen! Färden fortsätter via Fort Augustus till Spean Bridge där vi tittar på Commando Memorial. Nästa mål är Fort William vid Loch Linnhe där vi gör ett uppehåll. Den vidare färden till Oban är en upplevelse där vi bara kan sitta och njuta, det blir många aahn och oohn! Vi gör en liten avstickare till Glen Coe dalen för ett besök på den ombesjungna dalens besökscenter. Det är sen inte långt kvar till den vackert belägna kuststaden Oban där vi ska bo två nätter på Royal Hotel. Cirka 14 mil.

Dag 5 Oban med omnejd

Dagen ägnas åt en rundtur längs kusten och inåt landet. Längs floder, hav och vikar kommer vi att uppleva en ny del av Skottland. Vi följer River Awe genom Pass of Brander och beskådar Kilchurn Castle på sin ö ute i Loch Awe, som lär vara den mest foto­gra­fera­de ruinen i Skottland! Målet är Inverary som har både ett ståtligt slott – klanen Campbells säte – och ett populärt fängelsemuseum. Mot förmodan brukar de flesta vilja titta in i fängelset och sen ekipera sig i Woolen Mill butiken. Innan vi är tillbaka i Oban har vi även hunnit med att besöka någon av traktens fantastiska trädgårdar. För de som vill finns det naturligtvis möjlighet att den här dagen på egen hand ut­forska Oban eller ta en båt­tripp ut till ön Ker­rera. Efter middagen på kvällen föreslår vi en promenad till Skipinnish Ceilidh House för en skotsk afton med traditionella danser till musiken av säckpipa, dragspel och fiol. Låt dig ryckas med av de svängiga tongångarna och den glada dansen.

Dag 6 Oban-Glasgow

Vi lämnar kusten och kör åter längs Loch Awe. Vi fortsätter sedan med att färdas längs en av världens mest berömda sjöar, Loch Lomond! Vi stannar till i den idylliska lilla blomsterbyn Luss och de modiga hinner ta sig ett dopp i det allt annat än varma vattnet, innan vi fortsätter till Glasgow. Vi bor centralt på Thistle Glasgow Hotel, i den trevliga staden där vi även har halva dagen till förfogande. Den gamla industristaden erbjuder såväl en ståtlig katedral som intressanta konstmuseer och bra shopping. Cirka 16 mil.

Dag 7 Glasgow-Köpenhamn

Idag tar vi farväl av våra bussrenärer som på morgonen lämnar Glasgow. Vi har dagen till fritt förfogande innan vi på eftermiddagen flyger hem via Köpenhamn.

 
 
 
 

Boka resa

Sista resan för året har gått. Vi arbetar för fullt med resekatalogen inför nästa år och uppdaterar sidan så snart datum och pris är klara.

Välkommen åter!

Har du frågor? Maila oss gärna:
info@tjornarspbuss.se


Visa hotellinformation


 
 

Copyright © Tjörnarpsbuss · Telefon 0451-618 00 / 040-12 10 30 / 042-21 55 00 · E-post: info@tjornarpsbuss.se