Skottland runt med flyg t/r

- 7 dagar


Flyg & buss

Avresedatum:


Enkelrum: 2.500:-

Allt detta ingår:
Flyg i turistklass Köpenhamn–Edinburgh t/r, med utresan på egen hand. Resa i modern helturistbuss med alla bekvämligheter. Del i dubbelrum med halvpension d.v.s. middag dag ett t.o.m. frukost dag sju. Serviceavgifter, vägskatter och moms. Reseledare, utflykter enligt programmet. Edinburgh Military Tattoo, whiskyprovning på Talisker och Auchentochan, entré till Blair Castle. Övriga entréavgifter tillkommer.

 
 
 
 

En rundresa i Skottland är något alldeles extra eftersom Skottland är ett sådant egenartat resmål. Ingen annanstans i Storbritannien kan man uppleva så mycket säreget, allt av utpräglad skotsk karaktär. Vi erbjuder dig här en härligt omväxlande resa i lugnt tempo med hela sju dagar i Skottland, späckad med intressanta sevärdheter och oförglömliga upplevelser. Idylliska Edinburgh med det fantastiskt fina Edinburgh Tattoo, Grampian Mountains och Skye med Höglandets storslagna natur, slott, borgar och whisky!Dag 1 Köpenhamn-Edinburgh

Flyg Från Köpenhamn till Skottlands stolta huvudstad Edinburgh med sina berömda sju kullar. Här bor vi centralt på Ibis Edinburgh Centre South Bridge. Hotellets läge i den gamla delen av staden nära the Royal Mile som leder upp till Edinburgh Castle, lockar säkert ut oss på en kvällspromenad efter middagen. Idag ansluter vi oss också till vårt andra resande bussällskap som kommit från Newcastle.

Dag 2 Edinburgh

Vi bekantar oss med Edinburgh under en stadsrundtur. Vi beser bl.a. gamla stan och Skottlands främsta turistattraktion, Edinburgh Castle, som ligger på en utslocknad vulkan högt över staden. Slottet bjuder på en vidunderlig utsikt och mycket historia. Därefter ges det tillfälle till en vandring längs The Royal Mile till Holyrood House eller shopping i affärskvarteren runt Princes Street. Efter en gemensam middag på hotellet återvänder vi till slottet för att uppleva 2015 års Military Tattoo. Här väntar oss en fantastisk, färgsprakande, taktfast föreställning med imponerande exercis, folkdans samt vacker musik och sång.

Dag 3 Edinburgh-Inverness

Dagen startar mot den historiska staden Sterling. Vi passerar genom områden där många betydande slag stått genom tiderna. Vi fortsätter in i högländerna till den charmiga lilla orten Pitlochry. När vi fortsätter vår färd dröjer det inte länge förrän vi siktar den vita fasaden på Blair Castle. På detta ett av Skottlands mest välbevarade historiska slott med anor från 1200-talet gör vi ett besök. Den nuvarande hertigen av Atholl är sällan här men vi får se klanens samlingar och slottets förändringar genom århundradena när vi vandrar genom ett 30-tal vackert smyckade rum och salar. Vi fortsätter sedan genom det fantastiskt vackra skotska höglandet längs ljunghedar som under sensommaren lyser i färger utan motstycke. Innan vi svänger in till Inverness centrum gör vi en avstickare till Culloden Moor, för att se platsen där Skottarnas öde till slut beseglades. Dagens övernattning och middag blir i högländernas huvudstad Inverness, mitt i centrum på Royal Highland Hotel. Cirka 25 mil.

Dag 4 Inverness-Fort William

Vi lämnar Inverness och färdas genom Skottlands mest romantiska trakter. Vi följer Loch Ness och som vanligt får den som ser odjuret först inte dricka mer whisky den dagen! Vi kör hela sjöns längd och siktar ruinerna av Urquhart Castle. Vi viker då av för att ta oss ut till ön Skye som av Natural Geografic utsetts till den fjärde bästa ön i världen. Innan vi åker över bron gör vi ett fotostop vid Eileen Donnan Castle som blivit känd över hela världen genom filmen Highlander. Vi gör en rundtur på Skye där vi återfinner ett av de mest kända whiskydestillerierna; Talisker. Naturligtvis passar vi på att göra ett besök och smaka den prisbelönta whiskyn. Färden går sedan tillbaka till fastlandet men inte samma väg som vi kom utan vi kör ner till Armadale och tar färjan över till Mallaig. Dagen avslutas i Fort William vid foten av Ben Nevis, där vi ska bo en natt på Shearing Caledonian Hotel. Cirka 32 mil

Dag 5 Fort William-Oban

Det blir ännu en naturskön dag i högländerna när vi färdas genom den ombesjungna Glen Coe dalen. De mäktiga bergen och öppna vidderna kantar vår väg ner till kusten. Den sista biten följer vi River Awe genom Pass of Brander och beskådar Kilchurn Castle på sin ö ute i Loch Awe. När vi når havet har vi kommit till Inverary. Här stannar vi så man kan äta lunch på egen hand. Liksom på de flesta andra ställen i Skottland finns här pubar, en Wollen Mill där man kan både ekipera sig samt förse sig i deras café och en slaktare där man kan köpa något med sig. Vi fortsätter sedan längs kusten runt Argyll som är känt för sina trädgårdar som är extra praktfulla tack vare det gynnsamma klimatet. På seneftermiddagen når vi Oban. En riktig favorit! Här bor vi mitt i centrum på Columba Hotel och kan lätt ta oss runt till både affärer och destilleri. Orkar man rekommenderas en klättring upp till Colosseum kopian för att njuta av den vackra utsikten. Men man måste vara tillbaka i tid till att fiskebåtarna lägger till så man får se när de lastar av och kanske köpa lite av havets läckerheter som förrätt till kvällens middag på hotellet. Cirka 22 mil

Dag 6 Oban-Glasgow

Vi lämnar kusten och kör åter längs Loch Awe fast nu på andra sidan. Vi fortsätter sedan med att färdas längs en av världens mest berömda sjöar, Loch Lomond! Vi stannar till i den idylliska lilla blomsterbyn Luss och de modiga hinner ta sig ett dopp i det allt annat än varma vattnet, innan vi fortsätter till Glasgow. Vi bor centralt på Marks Hotel, i den trevliga staden där vi även har halva dagen till förfogande. Den gamla industristaden erbjuder såväl en ståtlig katedral som intressanta konstmuseer och bra shopping. Cirka 16 mil.

Dag 7 Glasgow-Hemorten

Idag lämnar vi Skottland men först måste vi besöka ett låglands destilleri. Auchentochan i Clydebank strax norr om Glasgow är med sina prisbelönta drycker det självklara valet. Efter rundvandring och provsmakning tar vi oss upp till Edinburgh flygplats för färd till Köpenhamn. Här väntar vår buss på att köra oss över bron hem till Sverige, förmodligen med något tyngre väskor än på utresan.

 
 
 
 

Boka resa

Sista resan för året har gått. Vi arbetar för fullt med resekatalogen inför nästa år och uppdaterar sidan så snart datum och pris är klara.

Välkommen åter!

Har du frågor? Maila oss gärna:
info@tjornarpsbuss.se

 
 

Copyright © Tjörnarpsbuss · Telefon 0451-618 00 / 040-12 10 30 / 042-21 55 00 · E-post: info@tjornarpsbuss.se