Skip to main content

Kroatien

Kroatien 

12 dagar

Den vackra naturen med intensiv grönska, turkost hav och vackra vattenfall omger gamla intressanta städer. Där till kommer den goda maten med fina viner, sköna stränder och de magiska grottorna i Postojna. Följ med på en avkopplande resa i det underbara Kroatien.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Jena

  Vi lämnar Skåne på morgonen och tar oss över bron till Danmark för färd söderut. I Gedser tar vi färjan till Tyskland där vi fortsätter på snabba motorvägar förbi Berlin och Potsdam. Med stopp för fika längs vägen passerar vi även Leipzig innan vi når Jena. Här ska vi bo en natt på Maxx Hotel Jena där även middag väntar. Cirka 68 mil.

 • Dag 2: Jena – Spittal

  Vår färd fortsätter ner genom södra Tyskland. Bergen blir högre, skogarna djupare och dialekten gladare. Vi passerar Nürnberg och München och fortsätter över gränsen till Österrike. Här går färden genom Salzburgerland förbi det sköna Salzburg. Det är sedan bara en liten bit kvar ner till Spittal där vi bor en natt. Här smakar det bra med middag på kvällen. Cirka 65 mil.

 • Dag 3: Spittal – Krk

  När vi ätit frukost fortsätter vi genom Österrike och den vackra naturen som omsluter oss på båda sidor. Vi rullar fram genom Tauerns mäktiga bergsområde till den Slovenska gränsen. Vi fortsätter söderut in i Kroatien när vi passerat Ljubljana tar vi oss till Postojna. Här gör vi ett besök i de världsberömda grottorna. Det är Europas största grottsystem och vi gör en tur in i berget med tåg och promenerar sedan runt i de stora salarna. Efter besöket tar vi oss ner till Adriatiska havet. Här tar vi oss ut på Krk där vi ska bo inne i Krk men alldeles vid stranden fyra nätter på Hotel Drazica. Naturligtvis har alla rum luftkonditionering, Internet, TV, telefon och hårtork. Här äter vi gemensam middag varje kväll där även dryck ingår till maten. Cirka 30 mil.

 • Dag 4-6: Krk

  Vi börjar med utforska öns huvudort med en stadsrundtur i staden som gett namn åt hela halvön Krk. Detta är den näststörsta halvön i det Adriatiska havet och här är fullt med historia. Ändå känns det fortfarande genuint och charmigt. . Vår lokalguide tar oss runt och berättar om staden. På eftermiddagen åker vi ut till vinkällaren Nada i Vrbnik för en vinprovning.

  I övrigt har vi några sköna dagar till eget förfogande. Det finns många kulturella och historiska monument i staden och en underbar strand. Så varför inte börja med en vandring genom staden och i den vackra naturen med mjukt rundade pinjebeklädda berg och sen koppla av med sol och bad. Vårt hotell ligger precis vid stranden men också bara 800 m från centrum. Man kan stanna på hotellet och njuta av två utomhuspooler med rutschkanor, minigolfbana, tennisbana och massagesalong. Man ordnar ofta aktiviteter och underhållning.
  Man kan också välja långa promenader längs stranden eller varför inte se mer av halvön och hyra cykel och ta sig fram på smala vindlande vägar och njuta av fantastiska vyer. Här är cirka 130km cykelanpassade vägar.

 • Dag 7: Krk - Vodice

  Efter frukost tar vi oss åter in på fastlandet. Färden går nu längs kusten söderut. Vi gör ett besök i Zadar längs vägen. Detta är en av Europas äldsta städer men man har återanvänt de gamla romerska byggnaderna som material till senare. Dagen avslutas i Vodice där vi ska bo tre nätter på Hotel Imperial. Även Vodice är en vacker gammal stad som är helt underbar att strosa runt i. Här är många trevliga butiker och närheten till underbara stränder. Vi bor perfekt precis vid stranden och ändå bara 700 meter från centrum och intill en härlig park. På hotellet finns flera pooler och bastu och man erbjuder lite underhållning. Ca 35 mil.

 • Dag 8-9: Krka och Split

  Vi börjar med att ge oss av inåt landet till den berömda nationalparken i Krka. Parken följer den långa floden. Här gör vi en rundvandring på två timmar och beskådar bland annat det mäktiga vattenfallet. Tag med bra skor för promenaden genom parken. Eftermiddagen är fri i Vodice.

  Nästa dag åker vi in till Split. Vi ägnar förmiddagen åt den intressanta staden som ligger på en halvö i Adriatiska havet och är huvudort i Dalmatien. Efter en rundtur i staden blir det fritt för shopping i denna skornas och solglasögonen okrönta stad. Vill man istället köpa någon av områdets delikatesser får man söka sig ut till marknadsstånden.

 • Dag 10: Vodice-Graz

  Då var det dags att ta farväl av Vodice och vårt hotell och påbörja hemresan. Vi lämnar kusten och reser på vackra vägar inåt landet förbi Zagreb in i Slovenien mot vintersport orten och tillika vackra kanalstaden Maribor. Vi möts av skogar och berg och fortsätter in till Österrike och Felbertauern. Målet för dagen är den kulturella staden Graz där middag och övernattning väntar på Ramada Graz Hotel. Ca 53 mil.

 • Dsg 11: Graz-Lübbenau

  Efter frukost fortsätter vi vår färd norrut. Vi korsar Österrike och fortsätter över gränsen in i Tjeckien. Även här går vägen rakt igenom landet förbi den gyllene staden Prag in i Tyskland. Här tar vi oss upp förbi Dresden in i Spreewald. Här i Lübbenau ska vi bo en natt på Best Western Hotel Spreewald. Här äter vi även middag. Cirka 73 mil.

 • Dag 12: Lübbenau-Hemorten

  Vi lämnar Lübbenau på morgonen för att ta den sista etappen hem. Färden går förbi Berlin upp till Rostock där färjan väntar på att ta oss över till Danmark. På kvällen åker vi över bron och är efter en härlig resa i soliga Kroatien hemma igen fyllda med ny energi och många härliga semesterminnen! Cirka 60 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss med alla bekvämligheter. Övernattning i dubbelrum med dusch och wc. Halvpension d.v.s middag dag ett t.o.m. frukost dag tolv. Utflykter enligt programmet, entré till Postojna grottorna, Krka nationalpark samt en vinprovning. Färje-, bro- och vägavgifter, serviceavgifter, moms samt reseledare. Eventuella övriga entréavgifter tillkommer.

Karta