Skip to main content

Salzkammergut

Salzkammergut Österrike

7 dagar

Höga berg, klara sjöar och charmerande byar är det natursceneri som möter oss på denna resa i det vackra Österrike. Därtill kommer det alltid aktuella Salzburg den lilla storstaden som med sin musik, choklad och skönhet får alla att längta tillbaka.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Baunatal

  Vi avreser från Skåne på morgonen för färd över Öresundsbron och ner genom Danmark till Rödby. Här tar vi färjan till Puttgarden en överfart som tar en knapp timme.
  Vi fortsätter sedan på de tyska motorvägarna förbi Lübeck och Hamburg ner till Baunatal. Här väntar middag och övernattning på BW Ambassador hotel. Ca 67 mil.

 • Dag 2: Baunatal - Abtenau

  Efter frukost fortsätter vi söderut. Förbi Würzburg in i Bayern. Bergen blir högre, maten godare och musiken gladare. Vi åker över den österrikiska gränsen och tar oss förbi Salzburg ner till Golling här viker vi in på den mindre vägen som tar oss fram till Abtenau där vi ska bo fyra nätter på Hotel Goldener Stern. Ca 65 mil.

 • Dag 3-5: Salzkammergut

  Vi har nu några underbara dagar framför oss i detta undersköna bergsområde i Österrike. Salzkammergut sträcker sig från Salzburg in i Steiermark och är ett bergsområde med många gamla saltgruvor och ett 60 tal klara sjöar. Vi kommer under våra dagar få tillfälle att vandra runt i några fantastiskt charmiga byar.
  Vi börjar med att bege oss till den romantiska orten St Gilgen. Här går vi ombord på en båt för en härlig färd på Wolfgangsee. Båtturen tar en knapp timme sen är vi framme i St Wolfgang som är en riktig idyll. Här kan vi promenera i de charmiga gränderna och besöka något av de mysiga caféerna. Här återfinner vi även det kända Värdshuset Vita Hästen. Vi fortsätter till Bad Ichl där husen är lite pampigare
  Det blir ytterligare en tur i det dramatiska landskapet där byarna klättrar utmed bergen och sjöarna är kristallklara. Tag med bekväma skor för en promenad i den klara höga luften.

  En annan utflykt Salzburg. Här gör vi en stadspromenad och får höra mer om stadens historia, fästningen, festspelen och förstås stadens berömda son Wolfgang Amadeus Mozart. Det blir även lite tid på egen hand så vi kan fika och handla lite choklad innan vi styr ut i landskapet där Sound of music spelades in.

 • Dag 6: Abtenau - Dessau

  Efter frukost lämnar vi Abtenau för färd norrut. Färden går upp mot München där vi siktar olympiastadion medan vi fortsätter mot Nürnberg. Med stopp för lunch och fika når vi framåt kvällen Dessau där middag och övernattning väntar på Radisson Blu Fürst Leopold Hotel. Ca 65 mil.

 • Dag 7: Dessau - Hemorten

  När vi avnjutit vår goda hotellfrukost tar vi sista etappen genom Tyskland upp till Rostock. Det går bra att äta och handla under den cirka två timmar långa överfarten till Gedser. Vi har sedan bara färden genom Danmark upp till Öresundsbron kvar. På kvällen åker vi in i Skåne igen fyllda av frisk alpluft och med vackra bilder på näthinnan tar vi farväl för denna gång. Ca 56 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa enligt program, övernattning i dubbelrum med halvpension. Utflykter och båttur. Bro-, väg- och färjeavgifter.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Best Western Hotel Ambassador Baunatal
Adress: Friedrich-Ebert-Allee 1, 34225 Baunatal, Tyskland Telefon: +49 561 49930 Ett bra övernattningshotell lugnt beläget utanför Kassel i hjärtat av Baunatal men med bra förbindelse till motorvägen...

Övernattning dag 2 - 6

Hotel Goldener Stern
Adress: Markt 29, 5441 Abtenau, Österrike Telefon: +43 6243 22400 Ett trevligt hotel med 500 meter från skidområdet. Hotellets restaurang är rustikt inreddest och serverar traditionell mat från Salzbu...

Övernattning dag 6 - 7

Radisson Blu Fürst Leopold
Adress: Friedenspl. 30, 06844 Dessau-Roßlau, Tyskland Ett stort hotell vackert beläget i grönskan i utkanten av Dessau. Hotellet har bar och restaurang och på sommarne dessutom en härlig takterass. De...