Bra att veta

Anmälan och betalning

Anmälningsavgiften är 1000:– per person (500:- för 2-3 dagars resor) och resa och skall betalas senast en vecka efter anmälan. På teater- och flygresor är anmälningsavgiften högre. Slutlikviden skall betalas senast 30 dagar före avresan, (på flygresor senast 70 dagar innan avresa) såvida annan tidpunkt ej angivits på fakturan. Resan bör bokas senast 30 dagar före avresa och 70 dagar på flygresor om inget annat anges. Efteranmälan på flygresor kan göras i mån av plats och till ett uppdaterat flygpris. 

Avbeställning

Vi erbjuder inte längre avbeställningsskydd utan se över era egna försäkringar. Det är nu de allmänna/särskilda avbokningsreglerna som gäller med procentsatser berooende på hur nära avresan man avbokar. Skulle man tvingas avboka ringer man till kontoret på 0451-618 00 eller utanför kontorstid på journummer 0730-49 71 00. 

Resebevis – bekräftelse

Några dagar efter det att du beställt resan får du en bekräftelse hem i brevlådan eller i din e-post. Kontrollera noga att allt stämmer med den bokning du gjort. Bekräftelsen gäller som resebevis efter fullgjord slutbetalning och skall vid anmodan kunna visas upp för reseledaren.

Reseförsäkring

Kontrollera att din hemförsäkring har ett fullgott reseskydd innan du reser. Saknar du tillräckligt skydd kan du teckna ERVs fördelaktiga reseförsäkring hos oss. Den är helt utan självrisk och ger dig möjlighet till ekonomisk hjälp redan på platsen. Glöm inte att ta kontakt med försäkringskassan för att få försäkringskortet som visar att du är sjukförsäkrad i Sverige. 

Bagage

Bagaget får maximalt omfatta en resväska och ett litet handbagage per person. Som resenär ansvarar du själv för transporten av ditt bagage till och från bussen och hotellrummet. Dessutom ansvarar du själv för att ditt bagage verkligen lastas in och ur  bussen vid avfärd respektive hemkomst.

Barnrabatter

Barn under 12 år får 30 % rabatt om barnet sover i extrasäng i samma rum som två fullt betalande vuxna. Om endast en vuxen åker med blir rabatten 15 % för första barnet och 30 % för det andra. Rabatterna gäller för våra flerdagarsresor. På vissa resor kan speciella barnpriser och andra rabatter förekomma. Dessa presenteras i samband med respektive resas prisinformation. 

Boende

Våra hotell är noga utvalda för att du skall få bästa möjliga standard till bästa möjliga pris. I resans pris ingår inkvartering i dubbelrum med bad/dusch och wc. Enkelrummen är oftast lite mindre än dubbelrummen men kan i begränsad omfattning erhållas mot tillägg. Detta är självkostnadspriset som hotellen tar ut. För mer information om hotellen gå in på vår hemsida www.tjornarpsbuss.se 

Totalpris

Observera att utflykterna ingår i de flesta av våra resor. Jämför gärna vad totalpriset blir hos andra arrangörer när man räknar in deras utflykter. Vi har dessutom bakat in de entréavgifter som vi av erfarenhet vet att de flesta vill gå in på. I faktarutan anges de entréavgifter som ingår. Vi är också måna om att ha centrala hotell så man lätt kan forma resan efter sina egna intressen. 

Våra bussar

De bekvämligheter som finns i våra långfärdsbussar gör resan behaglig på alla sätt. Alla långfärdsbussar är utrustade med bl.a. toalett, fällbara säten, säkerhetsbälte, läslampor och DVD. Kaffekokare finns givetvis ombord samt kylskåp med kalla drycker. Alla bussar är dessutom utrustade med luftkonditionering och inte minst – en trevlig och säker chaufför!
På våra flygresor har vi ibland inhyrda bussar. Vi har då valt de bästa bussbolagen i respektive område och dessa bussar håller då det landets standard.
På alla våra flerdagarsresor gör vi en platsindelning där ni får ert platsnummer vid påstigningen. Indelningen sker efter hur tidigt man bokar. Har ni särskilda önskemål på grund av till exempel åksjuka eller reser i sällskap försöker vi i största möjliga mån tillgodose det, men det bör bokas tidigt och meddelas vid bokningen. Kontrollera att eventuella önskemål finns med på din bokningsbekräftelse.

Våra chaufförer och reseledare

Våra chaufförer & reseledare är noga utvalda och gör allt för att alla skall trivas. Förutom att de har goda kunskaper är de kända för sitt trevliga och hjälpsamma sätt.

Gäster med speciella behov

Önskemål om vegetarisk kost eller glutenfri mat m.m. skall meddelas vid bokningen. Medtag internationell sjukdoms-/allergibeskrivning då vissa av våra svenska allergier och sjukdomar är okända i utlandet. Även eventuellt handikapp skall meddelas, så att vi kan hjälpa till vid val av resa, avråda från olämpliga resmål etc. Du ansvarar själv för att transportera ditt bagage och för att kunna följa med i övriga gruppens tempo. Meddela alltid medtagande av eventuella hjälpmedel såsom rullator, rullstol, barnvagn eller liknande. På bekräftelsen framförda önskemål kan i vissa fall ej garanteras. Glutenintoleranta rekommenderas att ta med glutenfritt bröd under resan.

Pass/visum

Glöm ej giltigt pass på utomnordiska resor. Ha passet tillgängligt i handbagaget eller bär det på dig. Icke svenska medborgare tar själva ansvar för eventuella visum som krävs för olika länder. Hör med det berörda landets konsulat eller ambassad.

Minimiantal

Vi reserverar oss för inställd resa vid färre än 20 bokade resenärer. Meddelande om resans inställelse lämnas senast 21 dagar före avresa på flerdagarsresor. 

Resegaranti

Vi har hos Kammarkollegiet ställt den garanti reselagen fastställt. Det innebär att våra resenärer har det skydd och de rättigheter bestämmelserna kräver.


Bussresor och flygresor över hela världen med Tjörnarpsbuss