På resefest med Tjörnarpsbuss 2018-01-17

Den 17&18:e Januari åkte jag för 3:e gången med Tjörnarpsbuss för ett reportage och denna gång på en resefest på M/S Viking Cinderella.

2 fullsatta bussar åkte tidigt på morgonen upp från Skåne till Stockholm med ett par stopp för frukost och middag.

Väldigt trevlig stämning rakt igenom under resans gång och förväntningarna var höga.

Som vanligt erbjuder Tjörnarpsbuss fantastiska resor och ett proffsigt bemötande med god service, man känner sig alltid varmt välkommen på dessa resor. Väl framme i Stockholm var det dax att kliva ombord på fartyget inför kvällens festligheter som började i nattklubben Etagé där vi fick en privat föreställning i form av gruppen Legendz samt att resenärerna blev bjudna på lite bubbel. Under kvällen underhöll dansbanden Casanovas, Junix samt Drems, dom gjorde ett grymt bra jobb alla band och det svängde rejält kvällen rakt igenom.

För er som aldrig åkt med Tjörnarpsbuss så vill jag varmt rekommendera er att göra detta. Fantastiska resevärdar samt chaufförer. Denna resa blev helt fantastiskt trevlig och fin på alla sätt och jag vill passa på att tacka Tjörnarpsbuss samt alla resenärer för en härlig resefest. / Christian på Dansbandssidan.com

REsefest Tjörnarpsbuss reseledare busschaufför Tjörnarpsbuss REsefest Tjörnarpsbuss

tjörnarpsbuss dansband personal Tjörnarspbuss reseträff tjörnarpsbuss

casanovas Tjörnarpsbuss resefest reseträffen dansband reseträff

resglädje

På kryssning och bussresa med Tjörnarpsbuss 24/10-25/10!

Den 24/10 åkte jag med Tjörnarpsbuss för reportage. Detta reportage handlar om kryssning på M/S Viking Cindrella med temat Lasse Stefanz.

Färden började i Lund med avresa 06.30 och sedan vidare för att hämta upp fler passagerare.

Efter cirka 2-3 timmar gjorde vi ett stopp för frukost på Lagan värdshus och där erbjöds det underbara godsaker på ett mysigt ställe. Under denna resa fanns det cirka ett 30 tal resenärer med och stämningen var underbar resan rakt igenom. Vi närmade oss Stavsjö vid 14 tiden för att avnjuta en god lunch och denna i mitt fall bestod av panerad fisk med diverse tillbehör och maten får högsta betyg även på detta härliga ställe.

Efter dessa stopp så presenterade jag mig ombord på bussen och arrangerade lite tävlingar där man kunde vinna souvenirer samt skivor med Lasse Stefanz. Ett väldigt uppskattat inslag och nöjda vinnare.

När vi väl ankom Stockholm runt 16.30 så gick allt väldigt smidigt för att ta sig ombord på fartyget med avgång 18.00. Strax efter avresa så var det Viking Buffé som gällde där vi satt tillsammans och avnjöt en god och välsmakande buffé. Efter detta var det fria aktiviteter för passagerarna. 

Denna kväll fanns den duktiga sångerskan Monia Sjöström från Grönwalls på plats för att bjuda på härlig underhållning i pianobaren samt att dansbanden Lasse Stefanz och Skåningarna höll till inne i Etagé. Innan dansen drog igång så skulle bli lite firardax inne i Etagé där ett av paren som fanns med ombord på bussresan skulle fria till varandra eller rättare sagt Anna skulle fria till sin älskade. Väldigt trevligt och fantastiskt, Olle Jönsson sjöng även en underbart fin låt för paret på hemresan mot Stockholm. 21.00 var det dax för dansbandet Skåningarna att inleda dansen och detta band har jag tidigare hyllat då dom gång på gång levererar fantastisk dansmusik och alltid levererar 100% bra. Lovord på lovord hör man till höger och vänster om Skåningarna och dom ger tillbaka med leverans på leverans. När klockan väl slog 21.30 var det så dax för Lasse Stefanz att inta scenen inför en fullsatt salong och jubel. Bandet firar 50 år under 2017 och en närmare presentation tror jag inte behövs vad det gäller populäritet och leverans. Dom ger alltid 100% på scen och är omtänksamma mot deras fans och folk runtomkring. Runt 1000 passagerare fanns på plats under kryssning som var grymt bra.

För att sammanfatta denna härliga resa med Tjörnarpsbuss så får det bli med orden: Service, kvalitet, proffsighet. Jag vill rikta ett stort tack till Tjörnarpsbuss för att jag fick åka med och göra detta reportage samt tack till alla underbara resenärer och till alla artister och dansband.

/ Christian på Dansbandssidan.com

tjörnarpsbuss tjörnarpsbuss

tjörnarpsbuss tjörnarpsbuss

tjörnarpsbuss tjörnarpsbuss

Fantastisk resefest med Tjörnarpsbuss på M/S Viking Cinderella!

2017-03-16

Igår den 15/3 blev jag, Christian som ensam ansvarig för Dansbandsidan.com inbjuden för reportage om bussbolaget Tjörnarpsbuss. Namnet på denna resa var (Resefest 2017). 

När klockan slog 06.00 begav jag mig mot Lunds central där 1 av 3 bussar från Tjörnarpsbuss hämtade upp gäster. Man reser i bekväma bussar där reseledaren hela tiden höll spännande informationstal om olika sevärdheter och vad som komma skull under resan. När klockan slog 09.00 var det dax för frukost i Ljungby på cirka 45 minuter. Alltid gott med lite kaffe och tillbehör på morgonkvisten när man åker en längre bussfärd. Jag passade på att presentera mig ombord på en av bussarna under resan. Resan gick smidigt och tiden gick helt enkelt väldigt fort.

När nu klockan närmade dig 13.15 ankom vi till Stavsjö Krog & Kafé och Presentbutik. Där fick man avnjuta en mycket god lunch, i mitt fall Schnitzel med stekt potatis, grönsaker samt bearnaisesås. En slät kopp kaffe fick man i sig innan färden rullade vidare mot huvudstaden Stockholm. 

Vi ankom Stockholm en bra stund innan vi skulle vara på plats vid terminalen och då erbjöd Tjörnarpsbuss en sightseeing i centrala Stockholm, väldigt intressant och informativt och en reseledare som guidade imponerande bra med en behaglig röst och en otrolig kunskap om Stockholm. 

Strax efter 16.00 parkerade dom 3 bussarna utanför Viking Line terminalen och det var så dax att bege sig mot vänthallen för att gå ombord på M/S Viking Cinderella 17.00. När alla hade fått en stunds avkoppling och gjort vid sig i hytterna så väntade en gemensam middag i buffé restaurangen. Här måste jag säga att denna buffé har höjt sig väldigt mycket om man ser tillbaka på några år. Väldigt gott och mycket fräscht rakt igenom, samt att man höll det snyggt allteftersom nya gäster skulle ta mat. Underbart sällskap vid middagen och minst 10 av gästerna var följare av Dansbandssidan.com.

Nu var det dax för mig att gå upp i hytten för att hämta kameran och bege mig mot Etagé (Nattklubben) där var det välkomstdrink och tal 19.45. Det bjöds på mousserande vin och underhållning från Viking Line under cirka 30-45 minuter. Ett otroligt varmt välkomnande av resebolaget Tjörnarpsbuss samt kryssningsvärden André Lindeberg.

Klockan närmade sig 20.45 och nu var det fria aktiviteter för resenärerna. Denna kväll var det Donnez, Chiquita och Janssons Orkester som stod för musiken på 2 olika ställen ombord på fartyget. Banden gjorde det grymt bra och levererade fantastiskt fin dansmusik rakt igenom fram till klockan slog 01.30. Jag fick under resan diverse härliga gruppbilder på banden samt vanliga bilder som ni kan ta del av längre ner på sidan. En fantastisk kväll och underbara stämning. När klockan gick in sent på natten var det så dax att gå och lägga sig några timmar innan en god frukostbuffé väntade från 07.00.

När man väl var fylld av energi så skulle ett informationsmöte hållas i Konferensen, där pratade Tjörnarpsbuss om sina olika resor samt hade dragningar på tävlingar som var på bussresan mot Stockholm. En glad vinnare fick bland annat vinna ett presentkort på 1500:-. Nu var det inte många timmar på på denna Resefest innan vi ankom Stockholm strax efter 15.00. Strålande solsken och en bussresa hem till Skåne väntade. Det blev 3 stopp på vägen hem med middag, kaffe och bensträckare. När klockan var strax efter 00.00 ankom vi Lund och en underbar Resefest med detta fantastiska bussbolag var över för denna gång. 

Jag vill som sista ord varmt rekommendera er att åka med Tjörnarpsbuss, dom erbjuder en mängd olika buss/flygresor över hela världen. Tack så hemskt mycket att jag fick följa med på denna resa för att göra ett reportage, samt tack till Tjörnarpsbuss för middag och resa. Tack även till Humle, samt Per Nyrberg (kryssningsvärdar) på M/S Viking Cinderella. / Christian på Dansbandssidan.com

 REsefest Tjörnarpsbuss

Mycket glad stämning på bussen!

Resefest Cinderella

En del av Tjörnarpsbuss härliga personal!

REsefest Tjörnarpsbuss

Tre av Tjörnarpsbuss fina bussar!

Cinderella Tjörnarpsbuss Resefest

Välkomstmingel på båten!

Bussresor och flygresor över hela världen med Tjörnarpsbuss