Skip to main content

Norgekryssning

Norgekryssning

Tromsö-Lofoten-Trondheim

8 dagar

Vi reser genom det svenska inlandet norrut och upplever sameland, Norrland och de svenska fjällen. Vi fortsätter in i Norge med en fantastisk kryssning genom Lofoten och den vackra kusten ner till Trondheim. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Mora

  När alla stigit på i Skåne reser vi norrut förbi Jönköping längs våra vackra sjöar Vättern och Vänern i Värmland. Med stopp för fika och lunch når vi på kvällen Mora där vi ska bo en natt på Moraparken Hotel. Här väntar även en god middag.

 • Dag 2: Mora - Vilhelmina

  Efter frukost fortsätter vi vår färd norrut genom en fantastisk natur i vårt svenska inland. Risken är stor att vi får se renar längs vår väg genom trolska skogsbygder förbi Sveg upp till Storsjön. Nu får vi hålla ögonen öppna efter det beryktade Storsjöodjuret när vi fortsätter upp till Sveriges vintersportstad Östersund. Vi korsar även Indalsälven på vägen upp till Strömsund. Nu går vi in på den så kallade Vildmarksvägen som går via Dorothea in i Lappland upp till Vilhelmina. Här väntar övernattning och middag på Hotel Wilhelmina.
  Ca 55 mil.

 • Dag 3: Vilhelmina - Kiruna

  Vi börjar dagen med ett besök på Risfjells sameslöjd. Här hittar vi äkta sameslöjd i form av trummor, knivar, kåsor, smycken med mera. Vi får även höra om samerna och titta närmare på deras privata utställning. Vi kör sen norrut förbi Arvidsjaur och det dags att passera polcirkeln. Här har vi en liten ceremoni innan vi fortsätter genom Jokkmokk och Gällivare upp till Kiruna och hotell Ferrum där vi ska bo en natt. Ca 55 mil.

 • Dag 4: Kiruna - Tromsö

  Innan vi lämnar Kiruna tittar vi lite närmare på den gamla gruvstaden som ska flyttas. Färden går sedan över kalfjället genom Abisko Nationalpark till riksgränsen. Vi åker in i Norge till det vackra Tromsö. Här ser vi den märkliga ishavskatedralen och Polar Centrat som ska liknar ett isflak som pressas upp på land. Det blir tid till egna strövtåg och shopping innan vi på kvällen samlas och äter middag på restaurang i Tromsö då det dröjer till sent innan färjan lägger till och vi kan ta våra hytter i besittning för en kryssning till Lofoten och Helgeandskusten.

 • Dag 5-6: Kryssning

  Vi åker den vackraste sträckan i världen så sov inte bort den utan titta ut och njut av den vackra naturen i Vesterålen och Lofoten. De mjukt slipade öarna med sina färgglada hus i morgonsolen är ett minne för livet. Resan går genom den smala Risöyrenna kanalen som grävdes speciellt för Hurtigruten och leder till den lilla byn där post, gods och passagerare ska lämnas och hämtas. Färden fortsätter sedan till Stokmarknes där färjelinjen grundades för en 120 år sedan till det smala Raftsundet där fjällen på båda sidor sträcker sig 1000m upp i luften. Här får vi hålla ögonen öppna efter havsörnar, då Trollfjorden är deras rike. Vi når sedan Svolvär där vi ligger still fram till kvällen då vi går ombord igen för att lägga ut och äta middag.
  Nästa dag passerar vi poolcirkeln på 66o33’. Vi kommer även förbi de sju systrarna som är en bergskedja på uppemot 1000m höjd som inspirerat till många sägner i området. Efter ett snabbt stopp i Nesna kommer vi ner till Sandnessjön och de intressanta Vegaöarna. Vi ser även Brönösund en fiskeby med både ett havscenter och en modern fiskeanläggning. Vi serveras middag ombord på kvällen.

 • Dag 7: Trondheim - Hamar

  Tidigt på morgonen lägger vi till Trondheim. Vi äter frukost ombord innan vi kliver i land för en liten rundtur där vi bland annat får se den vackra kyrkan Nidarrosdomen. Färden fortsätter sedan med buss genom det vackra landet till Hamar där middag och övernattning på Scandic Hotel väntar. Cirka 40 mil.

 • Dag 8: Hamar - Hemorten

  Resan börjar nu närma sitt slut och vi styr åter in genom Sverige och längst vår vackra västkust till Skåne. Skönt avslappnade efter en härlig resa når vi på kvällen Skåne. Cirka 65 mil.

 • Allt detta ingår

  Resa i modern helturistsbuss. Övernattning i dubbelrum/hytt med halvpension. Resa och utflykter enligt program. Kryssning med Hurtigruten från Tromsö-Lofoten till Trondheim. Moms samt reseledare.

Karta

Hotell

Övernattning dag 2 - 3

Hotell Wilhelmina
Adress: Volgsjövägen 16, 912 34 Vilhelmina Telefon: 0940-554 20 Det trevliga hotellet ligger vackert i det vilda Lappland med en underbar utsikt över sjö och fjäll. Man har en restaurang som serverar...

Övernattning dag 3 - 4

Scandic Ferrum
Adress: Lars Janssonsgatan 15, 981 31 Kiruna Telefon: 0980-39 86 00 Ett modernt hotell med utsikt äver fjällen. Det finns en elegant restaurang, ett trendigt café med livemusik och utomhusterass och e...

Övernattning dag 7 - 8

Scandic Hamar
Adress: Vangsvegen 121, 2318 Hamar, Norge Telefon: +47 21 61 40 00 Ett modern affärshotell på 8 våningar med en internationell restaurang och bar, konferensrum och 239 rum. Hotellet har både butik, gy...