Skip to main content

Celle Vinfest

Vinfesten i Celle

4 dagar

Stadsfester är man bra på i Tyskland. Vinfesten i Celle har fått ett gott rykte som spridit sig långt utanför landet gränser. Här presenteras kvalitetsviner under avkopplande och sköna former i en historiskt vacker miljö. Vi njuter även av blomsterprakten i fågelparken i Walsrode.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Celle

  Vi reser via Öresundsbron och färjan från Rödby till Puttgarden ner till Celle i Tyskland. Med stopp för fika och lunch samt lite shopping når vi Celle på kvällen. Här ska vi bo tre nätter på InterCity Hotel. Vinfestivalen är redan i full gång och kanske lockar en runda på stan innan vi avslutar dagen med en middag på hotellet.

 • Dag 2-3: Celle

  Efter frukost ger vi oss ut på en liten rundtur i Celle. Det är en förtrollande liten stad med sina många vackra korsvirkeshus och det ståtliga slottet vid floden Aller.
  På eftermiddagen drar åter vinfestivalen igång inne i gamla stan. Festivalen som blir större och större för varje år och lockar både besökare och utställare från när och fjärran, även om tyngdpunkten ligger på de tyska producenterna. Tack vare de kunniga vinhandlarna har festivalen fått god renommé för högkvalitativa viner. Festen äger rum mitt i gamla stan omringad av de vackra korsvirkeshusen. Här kan vi botanisera bland vinerna till tonerna av finstämd pianomusik, medryckande folklore och jazz beroende på var man väljer att vara. Därtill kommer förstås även god mat som förhöjer smaken i form av ost specialiteter, kött, fisk och kakor. Det ingår inga middagar dessa dagar utan vi förser oss själva av godsakerna på festivalen istället.

  En utav dagarna gör vi en utflykt till Walsrode där vi besöker Fågelparken. En vacker upplevelsepark där man strosar fram bland sällsamma växter och praktfulla blomsterträdgårdar till ljudet av fågelsång. Här finns cirka 650 olika fågelarter och det anordnas spektakulära uppvisningar.

 • Dag 4: Celle - hemorten

  Efter sovmorgon och frukost är det dags att vända hemåt. Vi tar åter färjan från Puttgarden till Rödby och med stopp för fika och lunch når vi Skåne på kvällen. Förmodligen med något gott vin i bagaget och alldeles säkert efter en härlig långhelg.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss med alla bekvämligheter. Övernattning i dubbelrum med dusch och wc. Frukostpension samt en middag. Entré till Fågelparken i Walsrode. Färje-, bro- och vägavgifter, serviceavgifter samt moms.

Karta