Skip to main content

Island med Gyllene Cirkeln

Island

med Gyllene Cirkeln

5 dagar

Att resa till Island är att resa med alla sinnen. Intensiva vyer över de vida viddernas lavafält, svaveldoften i Blå Lagunen, ljudet av dånande vattenfall, känslan att sitta på en pigg töltande Islandshäst och smaken av den mustiga fisksoppan. Värmen strax under markytan - så nära att du känner den om du går barfota.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Skandinavien - Reykjavik

  Vi reser med Icelandair från Kastrup eller Arlanda (mot tillägg). Flygtiden tillKeflavik International Airport är ca 3 timmar. Vid vår ankomst till Island väntar en transferbuss som kör oss över Reykjaneshalvöns enorma lavafält till en av Islands mest omtalade sevärdheter, den turkosskimrande Blå Lagunen. Medeltemperaturen i det välgörande vattnet ligger på 35-45 grader oavsett hur kallt eller varmt det är i luften. Man kan också passa på att lägga en egen ansiktsmask av den naturliga leran i den "sciencefiction"-liknande omgivningen. Härifrån fortsätter vi till vårt hotell i centrala Reykjavik.

 • Dag 2: Fri dag

  Ni har en heldag till att finna er tillrätta i staden. Promenera längs shoppinggatan och kanske göra några fynd, bada på det lokala badet, ge sig ut på en ridtur på de lugna, charmiga islandshästarna eller någon trevlig utflykt.

  Beroende på när på året man väljer att åka kan det även locka med en valskådningstur.

 • Dag 3: Reykjavik

  Idag finns det möjlighet att utforska Reykjavik och göra en rundtur till de mest kända och sevärda platserna i denna mysiga lilla kulturstad, såsom presidentresidenset och Perlan. Mot tillägg erbjuder vi en stadsrundtur. Man kan då åka med en Hop on Hop off buss så kan man dela upp rundturuen över hela dagen och samtidigt ha transporterna inom staden betalda. Man kan då passa på att gå av vid det spektakulära konserthuset Harpan och titta närmare på det. VI har även Hallgrimskyrkan och flera intressanta museer och butiker.

 • Dag 4: Gyllene Cirkeln

  Idag erbjuder vi en heldagstur på "Gyllene Cirkeln". Vi åker till Gullfoss, ett av Islands vackraste och mest imponerande vattenfall. Man kan vid gott väder promenera ända in bakom det forsande vattenfallet.Vi fortsätter sedan till det berömda Geysirområdet där vi imponeras av Strokkur som regelbundet sprutar sitt kokandevatten 25-35 meter upp i luften. Här gäller det att vara beredd med kameran! Vi avslutar med Thingvellir där vi kan vandra på den historiska marken vid den gamla Alltingsplatsen. Här kan vi även beskåda de stora sprickorna i mötespunkten för den amerikanska resp. europeiska kontinentalplattan. Utsikten är slående imponerande och unik! Kvällen spenderas på egen hand.

 • Dag 5: Reykjavik - Skandinavien

  Efter en god frukost och enskön morgon är det dags att packa in bagaget i bussen och bege sig tillflygplatsen. Vi reser bekvämt med Icelandair hem till Skandinavien på ca 3timmar.

Karta