Skip to main content

Om oss

Med 100 års erfarenhet!

Vi hälsar dig varmt välkommen att ta klivet in i vår resevärld!

Vi är familjeföretag som startade 1924. Mycket har förändrats sedan dess men den familjära känslan, kvalitén och passionen har alltid varit stark.

Företaget drivs av Mikael Nilsson som är tredje generationen. Utöver att driva företaget jobbar han mycket för bussbranschen nationellt men sätter sig också gärna i förarstolen och kör resor och grupper.  Huvudkontoret ligger fortfarande i Tjörnarp där vi en gång startade.

Att färdas med buss är ett av de säkraste, bekvämaste och miljövänligaste sätten som finns. Vi tycker dessutom att det är det trevligaste!

Vårt reseutbud är brett så det finns något för alla oavsett ålder och intresse. Här på hemsidan lägger vi löpande ut nya resor. Vill du inte missa något så anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Tycker du något fattas så hör av dig till oss. Vi lyssnar gärna på era erfarenheter och idéer och tycker det är jätte roligt när ni delger oss era bilder och erfarenheter på Instagram och Facebook.

Behöver ni själva boka en buss för kortare eller längre transporter så hör av er, så ger vi er gärna en offert. Vi har både större och mindre bussar och kan även titta på hela program med hotell. Vi kör gärna idrottsföreningar och är bland annat stolt sponsor och transportör för H65 Höör. Gå in på ”HYRA BUSS” för att skicka en förfrågan.

Även om vi tycker bussen är bäst så inser vi att ibland är det bra med flyg och fartyg också. Detta ser ni i vårt utbud och en på en del långvägaresor går det att kombinera dem med flyg. Det är bara att höra av sig så får ni ett prisförslag på det. När vi äntligen fått bukt på Corona viruset så fortsätter vi även med privata resor till bland annat Island, Grönland, övriga Europa och USA. Gå in på ”På egen hand” och fyll i vad ni är intresserade av.  

Tycker ni det är jobbigt att titta runt på hemsidan så slå en signal. Det blir förmodligen Marie Johansson ni får tala med. Hon har jobbat här i över 25 år nu och även reselett många av våra resor så hon kan oftast svara på era frågor. Är det däremot något om bussarna ni undrar får hon rådfråga chaufförerna och förmodligen Mats Nilsson som är ansvarig för våra fordon. När det gäller gruppförfrågningar hjälper gärna Torbjörn Lindquist till och räknar på det. Han har kört för oss i många år och har bra koll på var man bäst stannar och fikar.

Ett möte med oss och våra övriga chaufförer och reseledare är ofta ett kärt återseende och vi längtar efter att få komma ut och resa igen och hoppas att just du vill följa med oss!

Reseupplevelser där det mesta ingår i priset!

Personal

Vår personal hälsar dig hjärtligt välkommen! Vårt familjeföretag är inte större än att mötet mellan vår personal och våra gäster efter ett par resor ofta blir till ett kärt återseende. 

Det första mötet med oss blir kanske per telefon när du får råd och tips kring ditt resval och så småningom bokar din resa. Kontorspersonalen som tar emot ditt samtal är vana vid att svara på alla typer av frågor och kan utifrån sina egna erfarenheter av resorna och resmålen ge rekommendationer och hitta de alternativ som passar dig bäst. 

Våra reseledare tar emot dig med ett leende! De är alla utvalda med omsorg utifrån sin professionalitet, sitt kunnande, och inte minst sitt trevliga och hjälpsamma sätt. De gör allt för att alla ska trivas under resans gång. Efter många år i branschen vet vi att reseledarens förmåga att dela med sig av sina erfarenheter om resmålet och resvägen är halva nöjet och resupplevelsen. Likaså är våra rutinerade chaufförer måna om att resan ska bli så bekväm och säker som möjligt och de är utrustade med servicetänkande och – inte minst - glimten i ögat!

Totalpris

Till skillnad från de flesta andra researarngörer har vi på merparten av våra resor halvpension och utflykter inräknade i resans pris. Du betalar ingenting extra under resans gång för de utflykter som finns med i resans program. Vissa entréavgifter kan dock tillkomma. En hänvisning därom finner du på din bokningsbekräftelse.

Du behöver inte heller betala något extra för våra anslutningar som täcker näst intill alla Skånes hörn. Vi gör starten och avslutningen så bekväm och smidig som möjligt – allt inkluderat i resans pris. För norr­gående resor går det bra att stiga ombord och påbörja resan längs med resrutten, även utanför Skånes gränser.

Våra bussar

Grunden för hela vår reseverksamhet är givetvis våra bussar. Bussen är ett säkert och miljövänligt transportmedel då vi kör med moderna och trafiksäkra bussar. Alla våra bussar är utrustade med säkerhetsbälten och säkerhetsutrustning som uppfyller standardkraven. Vi är också noga med att förmedla säkerhetstänkandet ombord när du har påbörjat din resa. Våra bussar är miljöklassade helturistbussar med högsta komfort och är utrustade med bl.a. kylskåp, toalett, klimatanläggning, fotstöd och fällbara stolar. På våra rundresor har vi dessutom möjlighet till servering av varma och kalla drycker, kaffebröd m.m. vid rasterna, ett uppskattat inslag under resan.

Välj miljösmart semster - åk buss!

Upplägg och program

Grunden för en lyckad rundresa är ett bra planerat program. Våra reseupplägg låter dig se och uppleva just det som resmålet du valt karakteriseras av och är speciellt känt för. Därtill kommer de kringarrangemang som ger resan det där lilla extra, allt i ett lagom tempo som gör resan till både en inspirerande och samtidigt vilsam upplevelse. Vi är kända för att så långt det går ha centralt belägna hotell av mycket god standard och komfort. På de flesta av våra hotell finns restaurang där vi intar våra måltider. I de fall hotellen saknar möjlighet till middagsservering ser vi till att middagarna arrangeras på trivsamma lokala restauranger som ofta gör samvaron kring bordet i goda reskamraters lag till en av dagens höjdpunkter.

 

 

Fritextsökning

På länken nedan kan du läsa Resglädje, en kundtidning om oss, våra bussar och våra möjligheter

Tjörnarps Buss, tidning 2024 (roxx.se)