Skip to main content

Kroatien Sol och Bad

En välgörande resa för kropp och själ till Porec på Istrien, halvön i nordvästra Kroatien. Klimatet är underbart liksom det klara turkosa vattnet. Invånarna är mycket trevliga och maten är superb. Vi bor på ett elegant hotell och varierar tillvaron med lediga dagar vid poolen eller stranden och spännande utflykter. Vi gör en utfärd där vi utforskar halvön samt gör ett vingårdsbesök med vinprovning. Det blir även en hel dags båttur med besök i Rovinj och Vrsar.

Fritextsökning

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
21/9-2024BussHotel Laguna Istra PorecMer än 813 495:-Boka

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Bayreuth

  Vi lämnar Skåne på morgonen och tar oss över bron till Danmark för färd söderut. I Gedser tar vi färjan till Tyskland där vi fortsätter på snabba motorvägar förbi Berlin och Potsdam samt Leipzig till Bayreuth. Vi stannar med lagom mellanrum för att äta och sträcka på benen men det blir en lång res dag. I Bayreuth ska vi bo en natt på Arvena Kongress Hotel. Cirka 80 mil.

 • Dag 2: Bayreuth - Porec

  Vi har ännu en lång färd dag framför oss då vi fortsätter söderut genom Tyskland förbi Nürnberg och München. Bergen blir högre, skogarna djupare och dialekten gladare. Vi passerar gränsen till Österrike och kör förbi Salzburg in genom Alperna. Den vackra naturen omsluter oss på båda sidor när vi rullar fram genom Tauerns mäktiga bergsområde till den Slovenska gränsen. Vi fortsätter söderut in i Kroatien och ner till Adriatiska havet. Här ska vi bo sju nätter ute på halvön Istrien i utkanten av det trevliga Porec. På Hotel Laguna Istra checkar vi in i våra fina luftkonditionerade rum. Alla dubbelrum har dessutom balkong.
  Cirka 80 mil.

 • Dag 3-8: Istrien

  Vi har nu några underbara dagar i Kroatien. Hotel Laguna Istra som kommer att vara vårt hem den närmaste tiden är ett jättetrevligt hotell med mycket trevlig, personal, god mat och rena, fräscha rum. Naturligtvis har alla rum luftkonditionering, Internet, TV, telefon och hårtork. Man kan välja om man vill ligga och koppla av i en solstol vid poolen eller ta sig de 200 meterna till stranden eller kanske promenera de fem kilometrarna in till centrala Porec för att kolla av utbudet av butiker och serveringar. Man kan förstås också hyra en cykel eller utforska den vackra naturen genom en vandring i de mjukt rundade pinjebeklädda bergen. Varje kväll träffas vi för en gemensam middag på hotellet.
  Vi kommer under vår vistelse även att erbjuda en del utflykter i området.

  Vi börjar med en heldags rundtur med lokalguide på Istrien så vi får en inblick i allt som finns att se och göra här. Istrien är en halvö med fantastiska stränder men också charmiga orter. När vi åker söder ut passerar vi bland annat Vrsar och Rovinj och den fjordliknande vik vi kommer att göra en båttur på senare. Nu fortsätter vi ner till Pula som är den största staden på Istrien. Ett besök på den stora matmarknaden är något man inte får missa när man är här. I Pula finns även en del lämningar från romartiden. Mest iögonfallande är den stora Amfiteatern, här hölls förr gladiatorspel för cirka 23000 åskådare.
  När det närmar sig lunch tar vi oss till den lugna lilla byn Bani. Här besöker vi en taverna där de tar emot i traditionella dräkter och med dragspelet i högsta hugg och bjuder oss på lokala specialiteter och vi får prova några lokala viner.

  En annan dag gör vi en båtresa som tar oss först ner till Rovinj där vi ligger stilla i två timmar så vi kan gå av och titta på stadens sevärdheter och promenera på huvudtorget via Balbis båge, som är en av stadens sju portar till den kullerstensbelagda Grisiagatan, kantad av butiker och gallerier men som också visar medeltida spår. Här kan vi se det venetianska arvet i stadsbilden när vi vandrar fram förbi trånga gränder. Gatan slutar vi S:t Eufemia kyrka tillägnad stadens helgon.
  Vi fortsätter sedan båtturen på Limski kanal, en fjordlik vik som skär in i landet. Lite märkligt är att vegetationen är så olika på vikens sidor, vilket beror på att det skiljer så mycket på solljusexponeringen. På den norra sidan växer det mest vintergröna växter medan den södra stranden är täckt av lövträd. När vi kommer tillbaka ut vid mynningen gör vi en paus i den gamla vackra fiskebyn Vrsar där vi får vi en liten stund till att gå av och insupa atmosfären innan vi återvänder till Porec. Det ingår en lunch under den här vackra båtturen som tar bortåt 8,5 timme.

 • Dag 9: Porec - Hof

  Då var det dags att ta farväl av Istrien och vårt hotell och påbörja hemresan. Vi lämnar kusten och reser på vackra vägar in i Alperna via Slovenien till Österrike. Med stopp för fika och mat kör vi på fina motorvägar in i Tyskland. Målet för dagen är Hof där övernattning väntar.
  Cirka 80 mil.

 • Dag 10: Hof - Hemorten

  Vi lämnar Hof på morgonen för att ta den sista etappen hem. Även idag är det många mil vi ska tillryggalägga så det blir inga utsvävningar utan vi stannar och fikar och äter annars kopplar vi av ombord på bussen. Färden går förbi Berlin upp till Rostock där färjan väntar på att ta oss över till Danmark. På kvällen åker vi över bron och är efter en härlig resa i soliga Kroatien hemma igen fyllda med ny energi och många härliga semesterminnen! Cirka 75 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss med alla bekvämligheter. Övernattning i dubbelrum med dusch och wc. Halvpension nere i Kroatien annars bara frukost. Utflykter enligt programmet, båttur och en vinprovning inkl lunch. Färje-, bro- och vägavgifter, serviceavgifter och moms. Eventuella övriga entréavgifter tillkommer.

Avgångsorter

Plats Avresetid Hemkomsttid
Kristianstad, Circle K Carlssons Taverna 05:00 22:20
Klippan Järnvägsstationen 05:10 22:15
Vinslöv, Samåknings P 05:15 22:00
Hässleholm, Norra Station Magasinsgatan 05:30 21:40
Ängelholm, MC Donalds 05:40 21:45
Sösdala, Busstation 05:50 21:20
Tjörnarp, Skogsvägen 06:00 21:10
Sjöbo, Busstation 06:00 21:00
Helsingborg, Hamntorget 06:10 21:15
Höör, Industrigatan 7 06:15 21:00
Tomelilla, Järnvägsstation 06:20 20:45
Hörby, ICA Kvantum 06:30 20:50
Ystad, Busstation utmed Järnvägen hpl E 06:40 20:30
Landskrona Station vid ICA 06:40 20:45
Eslöv, Circle K 06:55 20:25
Löddeköpinge Shell Center Syd 07:00 20:15
Lund, Godsmagasinet 07:20 20:00
Malmö Arena Bussparkering 07:45 19:30

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Arvena Kongress Hotel, Bayreuth
Adress: Eduard-Bayerlein-Straße 5a, 95445 Bayreuth, Tyskland Telefon: +49 921 7270 Ett mycket bra hotell utanför Bayreuth med bar, restaurang och en avslappnad atmosfär. Man har stor terass där man ka...

Övernattning dag 2 - 9

Porec Hotel Laguna Istra
Hotel Laguna Istra Porec
Zelena laguna 12, 52440, Porec, Kroatien Tel: +385 52 413 300 I utkanten av Porec mitt i den härliga grönskan återfinner vi detta fina hotel alldeles intill stranden i den lugna havsviken. Man har två...

Övernattning dag 9 - 10

Quality Hotel Hof
Adress: Ernst-Reuter-Straße 137, 95030 Hof, Tyskland Telefon: +49 9281 820640 Ett bra övernattningshotell utanför Hof. Man har bar, restaurang och spa avdelning med bastu. Man erbjuder familjerum och...