Skip to main content

Holland med Blomstertåget 6 dagar

Bussresa HollandImage: Tulpaner Keukenhof

Holland med blomstertåget                  

6 dagar

Holland förknippas med skir grönska och blommande trädgård. För många är våren detsamma som Holland. Den som en gång varit där längtar alltid tillbaka till blomsterparadiset. Följ med oss på en förstklassig resa till det leende Holland – där det finns så mycket mer än bara blomsterprakten. Vi besöker bl.a. den 30 km långa Afsluitdijk-vallen som av många kallas världens åttonde underverk!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Groningen

  Via våra anslutningsorter och Öresundsbron reser vi över de danska öarna ner till färjeleden Rödby–Puttgarden. Hansastäderna Lübeck och Bremen passerar vi på vår väg till den holländska gränsen. I kvällningen anländer vi till Groningen och lyxiga Hotel Mercure Martiniplaza. Cirka 65 mil.

 • Dag 2: Groningen - Putten

  Efter en god frukost beger vi oss till den 30 km långa Afsluitdijk-vallen genom vilken holländarna inhägnat havsviken Zuiderzee och gjort den till insjön Ijsselmeer. Tack vare den enorma skyddsvallen, färdig 1932, har holländarna gjort stora landvinningar. Vallen kallas av många för världens åttonde underverk och vi stannar till mitt på den, där ett café och utsiktstorn finns. Vi fortsätter sedan till den originella lilla fiskebyn Volendam, berömd för folkdräkter och träskor. På kvällen tar vi in på Fletcher Hotel-Restaurant Mooi Veluwe där vi skall bo i tre nätter. Cirka 28 mil

 • Dag 3: Blomstertåget och Västkusten

  Efter frukost beger vi oss ut mot västkusten. Även här har man fått kämpa föra att försvara sina landvinningar mot havet. Vi fortsätter sen till huvudstaden Haag där det finns möjlighet att se Panorama Mesdag, en av de få rundmålningar som finns i Europa.

 • Dag 4: Amsterdam & Keukenhof

  I dag beger vi oss till storstaden Amsterdam som med sina trädkantade kanaler, broar, och karakteristiska gavelhus ibland känns som ett levande 1600-talsmuseum. Vi får inte längre köra in i staden men vi gör en båttur under Amsterdams broar och ser de vackra byggnaderna och alla kända platser. På eftermiddagen beger vi oss till blomsterparken Keukenhof. Här bländas vi av hyacinternas, narcissernas och tulpanernas färgprakt där de breder ut sig bland dammar, träd och välansade gräsmattor.

 • Dag 5: Putten - Bremen

  Idag går färden åter österut mot den tyska gränsen. Vi ska i Tyskland till den charmiga, gamla Hansastaden Bremen. Här gör vi en stadspromenad och får se det fantastiska rådhustorget och de pittoreska gamla gränderna i sjömanskvarteren. Vi tar oss sedan till vårt hotell Penta Bremen Vahr där middag och övernattning väntar. Cirka 43 mil.

 • Dag 6: Bremen - Hemorten

  Efter en härlig frukostbuffé bär det av hemåt via Hamburg och Lübeck mot Puttgarden. Vi åker över de danska öarna och är åter i Malmö på kvällen för vidare färd till hemorten. Cirka 45 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss. Övernattning i dubbelrum med halvpension, d.v.s. middag första dagen t.o.m. frukost sista dagen. Färje- och broavgifter, serviceavgifter, vägskatter, moms och reseledarservice. Alla utflykter. Entré till Keukenhof och båttur i Amsterdam. Övriga entréavgifter tillkommer. Vi förbehåller oss rätten att ändra ordningen i utflyktsprogrammet.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Mercure Martiniplaza
Adress: Expositielaan 7, 9727 KA Groningen, Nederländerna Telefon: +31 50 525 8400 Hotel Groningen ligger intill evenemangscentret Martiniplaza. Rummen är ljust inredda och har bland annat platt-TV me...

Övernattning dag 2 - 5

Fletcher Hotel- Restaurant Mooi Veluwe
Adress: Garderenseweg 154, 3881 NC Putten, Nederländerna Telefon: +31 577 462 588 Hotel Mooi Veluwe Putten är ett mycket trevligt hotell med ljusa och trivasamma rum som erbjuder gratis wi-fi och terr...

Övernattning dag 5 - 6

Pentahotel Bremen
Adress: August-Bebel-Allee 4, 28329 Bremen, Tyskland Telefon: +49 421 36583136 Ett skönt hotell med en familjär, varm känsla i Bremen. Hotellet ligger i utkanten av staden ca 5km från stationen men ga...

Bussresor Holland är populärast på våren när tulpanfälten blommar.