Skip to main content

Holland med Blomstertåget 6 dagar

Holland med blomstertåget                  

6 dagar

Holland förknippas med skir grönska och blommande trädgård. För många är våren detsamma som Holland. Den som en gång varit där längtar alltid tillbaka till blomsterparadiset. Följ med oss på en förstklassig resa till det leende Holland – där det finns så mycket mer än bara blomsterprakten. Vi besöker bl.a. den 30 km långa Afsluitdijk-vallen som av många kallas världens åttonde underverk!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Groningen

  Via våra anslutningsorter och Öresundsbron reser vi över de danska öarna ner till färjeleden Rödby–Puttgarden. Hansastäderna Lübeck och Bremen passerar vi på vår väg till den holländska gränsen. I kvällningen anländer vi till Groningen och lyxiga Hotel Mercure Martiniplaza. Cirka 65 mil.

 • Dag 2: Groningen - Leidschendam

  Efter en god frukost beger vi oss till den 30 km långa Afsluitdijk-vallen genom vilken holländarna inhägnat havsviken Zuiderzee och gjort den till insjön Ijsselmeer. Tack vare den enorma skyddsvallen, färdig 1932, har holländarna gjort stora landvinningar. Vallen kallas av många för världens åttonde underverk och vi stannar till mitt på den, där ett café och utsiktstorn finns. Vi fortsätter sedan till den originella lilla fiskebyn Volendam, berömd för folkdräkter och träskor Eftermiddagen spenderar vi på den berömda blomsterparken Keukenhof. Här bländas vi av hyacinter, narcissernas och tulpanernas färgprakt där de breder ut sig bland dammar, träd och välansade gräsmattor. På kvällen tar vi in på Fletcher Hotel-Restaurant Den Haag i Leidschendam där vi skall bo i tre nätter. Cirka 28 mil

 • Dag 3: Amsterdam

  I dag ägnar vi hela dagen åt storstaden Amsterdam som med sina trädkantade kanaler, broar, och karakteristiska gavelhus ibland känns som ett levande 1600-talsmuseum. Vi gör en båttur under Amsterdams broar och ser kända byggnader och platser. På eftermiddagen blir det tid för shopping och egna strövtåg. Då bussen inte får köra inne i stan får vi promenera runt i stället.
  Det är även idag som blomstertåget går av stapeln och vi kan beskåda de vackert utsmyckade vagnarna.

 • Dag 4: Vallarna

  Idag åker vi till Haag där det finns möjlighet att se en av få rundmålningar Panorama Mesdag. Vi fortsätter sedan ut till havet vid Scheveningen. Här lockar kanske en promenad längs den vackra stranden och vi får möjlighet att äta lunch. Vi avslutar dagen med ett besök på Keringhuis där vi får se hur man försvarat sina landvinningar mot havet.

 • Dag 5: Naaldwijk - Bremen

  Idag går färden via hamnstaden Rotterdam med sin berömda Skyline genom landet mot den tyska gränsen. Vi ska i Tyskland till den charmiga, gamla Hansastaden Bremen. Här gör vi en stadspromenad och får se det fantastiska rådhustorget och de pittoreska gamla gränderna i sjömanskvarteren. Vi tar oss sedan till vårt hotell InterCity vid järnvägsstationen där middag och övernattning väntar. Cirka 43 mil.

 • Dag 6: Bremen - Hemorten

  Efter en härlig frukostbuffé bär det av hemåt via Hamburg och Lübeck mot Puttgarden. Vi åker över de danska öarna och är åter i Malmö på kvällen för vidare färd till hemorten. Cirka 45 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss. Övernattning i dubbelrum med halvpension, d.v.s. middag första dagen t.o.m. frukost sista dagen. Färje- och broavgifter, serviceavgifter, vägskatter, moms och reseledarservice. Alla utflykter. Entré till Keukenhof, Keringhuis och båttur i Amsterdam. Övriga entréavgifter tillkommer. Vi förbehåller oss rätten att ändra ordningen i utflyktsprogrammet beroende på väder m.m.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Mercure Martiniplaza
Adress: Expositielaan 7, 9727 KA Groningen, Nederländerna Telefon: +31 50 525 8400 Hotel Groningen ligger intill evenemangscentret Martiniplaza. Rummen är ljust inredda och har bland annat platt-TV me...

Övernattning dag 2 - 5

Fletcher Hotel Restaurant Den Haag Leidschendam
Adress: Weigelia 22, 2262 AB Leidschendam, Nederländerna Telefon: +31 70 320 9280 Hotellet ligger i vackra omgivningar intill en vacker park som har en charmig damm, med närhet till Haags centrum. På...

Övernattning dag 5 - 6

InterCity Hotel Bremen
Adress: Bahnhofspl. 17-18, 28195 Bremen, Tyskland Telefon: +49 421 16030 Ett bra hotell med rymliga rum och bra komfort. Läget vid centrlstationen gör att man har lika nära till gamla stans seärdheter...