Skip to main content

Skottland runt

Skottland runt med Edinburgh Tattoo

11 dagar

En rundresa i Skottland är något alldeles extra eftersom Skottland är ett sådant egenartat resmål. Ingen annanstans i Storbritannien kan man uppleva så mycket säreget, allt av utpräglad skotsk karaktär. Vi erbjuder dig här en härligt omväxlande resa i lugnt tempo med hela sju dagar i Skottland, späckad med intressanta sevärdheter och oförglömliga upplevelser. Idylliska Edinburgh med det fantastiskt fina Edinburgh Tattoo, Grampian Mountains med Höglandets storslagna natur, slott, borgar och whisky, Inverness med Culloden- världens mest omtalade hed, sägenomspunna Loch Ness och den natursköna västkusten men också mycket mera!

Fritextsökning

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
10/8-2024BussHotel SkottlandMer än 824 995:-Boka

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten – Bremen

  På morgonen startar vår innehållsrika Skottlandsresa och via Öresundsbron åker vi över de danska öarna till Rödby. Här tar vi färjan över till Puttgarden och Tyskland. Under eftermiddagen passerar vi de tyska hansastäderna Lübeck och Hamburg ner till Bremen. Här väntar middag och övernattning. Efter middagen lockar kanske en promenad i de gamla fiskarkvarteren Schnoorviertel. Cirka 50 mil.

 • Dag 2: Bremen – Amsterdam

  Vi fortsätter mot den holländska gränsen till den 30 km långa Afsluitdijk-vallen genom vilken holländarna inhägnat havsviken Zuiderzee och gjort den till insjön Ijsselmeer. Vallen kallas av många för världens åttonde underverk. Härefter väntar lunchpaus i den charmiga orten Volendamm där vi kan vandra längs hamnen och köpa något gott. Resan går vidare mot Ijmuiden utanför Amsterdam, där vi vid 17-tiden stiger ombord på DFDS Seaways flotta fartyg och tar våra utsideshytter i besittning. På kvällen äter vi en gemensam middag och därefter står det fritt att njuta av nattlivet ombord. Cirka 35 mil.

 • Dag 3: Newcastle – Glasgow

  Efter en stadig frukost siktar vi Englands kust och Tynemouths hamn. Färden fortsätter med vår bekväma buss genom Newcastle och längs Hadrianusmuren som länge utgjorde gränsen till Skottland. Romarna lät uppföra en mur längs den naturliga förkastningen för att hålla barbarerna i norr borta. Vi siktar resterna från muren på flera ställen under vår färd från Newcastle till Carlisle. Sen vänder vi norrut in i Skottland. Här börjar vi med ett besök på det trevliga Auchentochan destilleri och får prova låglands whisky efter en intressant rundvisning i det prisbelönta destilleriet. Vi fortsätter sedan in till Glasgow där vi ska bo en natt på Moxy Glasgow Merchant City. Vi promenerar på kvällen till en närbelägen restaurang där middagen serveras. Cirka 25 mil.

 • Dag 4: Glasgow – Oban

  När vi ätit frukost färdas vi längs en av världens mest berömda sjöar, Loch Lomond. Vi stannar till i den idylliska lilla blomsterbyn Luss och de modiga kan ta sig ett svalkande dopp i sjön. Vi fortsätter sen norrut mot nästa sjö -Loch Awe där vi beskådar Kilchurn Castle på sin ö ute i sjön. Denna slottsruin lär vara den mest foto¬gra¬fera¬de ruinen i Skottland.
  Vi fortsätter ut mot kusten här når vi på seneftermiddagen Oban där vi ska bo två nätter centralt på Royal hotel. Oban är en riktig favorit! Här kan man lätt ta sig runt till både affärer och destilleri. Orkar man rekommenderas en klättring upp till Colosseum kopian för att njuta av den vackra utsikten. Middagarna serveras på hotellet. Cirka 16 mil.

 • Dag 5: Oban med omnejd

  Dagen ägnas åt en rundtur längs kusten och inåt landet. Längs floder, hav och vikar kommer vi att uppleva en ny del av Skottland. Vi följer River Awe genom Pass of Brander och beskådar Kilchurn Castle på sin ö ute i Loch Awe. Målet är Inverary som har både ett ståtligt slott – klanen Campbells säte – och ett populärt fängelsemuseum. Mot förmodan brukar de flesta vilja titta in i fängelset och sen ekipera sig i Woolen Mill butiken. För de som vill finns det naturligtvis möjlighet att den här dagen på egen hand ut-forska Oban och kanske besöka det fina destilleriet som är beläget mitt i stan eller ta en båt¬tripp ut till ön Ker¬rera. Men man måste vara tillbaka i tid till att fiskebåtarna lägger till så man får se när de lastar av och kanske köpa lite av havets läckerheter som förrätt till kvällens middag på hotellet.

 • Dag 6: Oban - Inverness

  Vi lämnar Oban efter frukost och färdas först längs kusten för att sedan vika in för en avstickare till den vackert ombesjungna Glen Coe dalen. Här gör vi ett stopp innan vi återvänder ut till kusten och följer den långa dalen som vi kommer att köra genom hela dagen tills vi når Inverness. Först kör vi längs Loch Linnhe till Fort William sen ner till Spean Bridge där vi tittar på Commando Memorial innan vi når Fort Augustus. Har vi tur får vi se någon båt slussas längs vår väg. Vi har nu kommit fram till Loch Ness som blivit känd över hela världen för sitt beryktade sjöodjur. Som vanligt får den som ser odjuret först inte dricka mer whisky den dagen!
  Vi stannar på halva vägen så man kan besöka ett museum om Nessie, sjön och allt däromkring.
  På kvällen når vi högländernas huvudstad Inverness där vi ska bo en natt på Royal Highland Hotel, där även middag väntar. Hotellet ligger mitt i staden så man kan ta en promenad efteråt. (Cirka 14 mil)

 • Dag 7: Inverness - Edinburgh

  Strax utanför staden återfinner vi Culloden Moor där Skottarnas öde till slut beseglades. Vi gör en avstickare hit och ser det berömda slagfätet innan vi styr söder ut genom det fantastiskt vackra skotska höglandet längs ljunghedar som under sensommaren lyser i färger utan motstycke. Efter ett tag ser vi ett vackert vitt slott tornar upp sig framför oss. Det är det ståtliga Blair Castle. På detta ett av Skottlands mest välbevarade historiska slott med anor från 1200-talet gör vi ett besök. Den nuvarande hertigen av Atholl är sällan här men den som vill kan gå in och se klanens samlingar och slottets förändringar genom århundradena när vi vandrar genom ett 30-tal vackert smyckade rum och salar. Färden går sedan vidare till ett annat känt slott som satt stora avtryck genom historien tack vare sitt strategiska läge nämligen Stirling Castle. Härifrån är det inte långt in till Skottlands stolta huvudstad Edinburgh, med sina berömda sju kullar. Här ska vi bo två nätter på Ibis Edinburgh Centre South Bridge. Cirka 25 mil.

 • Dag 8: Edinburgh

  Vi bekantar oss med Edinburgh under en stadsrundtur. Där vi ser den karaktäristiska arkitekturen och får höra om den intressanta historien, samt och om vädret tillåter får njuta av utsikten. Efteråt får man egen tid att gå längs the Royal Mile som leder till Skottlands främsta turistattraktion, Edinburgh Castle, som ligger på en utslocknad vulkan högt över staden. Slottet bjuder på en vidunderlig utsikt och mycket historia. Därefter lockar säkert shopping i affärskvarteren runt Princes Street och underhållningen som pågår överallt i parker och på torg under scenfestivalen Fringe. Efter en gemensam middag på hotellet återvänder vi till slottet för att uppleva årets Military Tattoo. Här väntar oss en fantastisk, färgsprakande, taktfast föreställning med imponerande exercis, folkdans samt vacker musik och sång.

 • Dag 9: Edinburgh – Newcastle

  Efter frukost lämnar vi det kulturella Edinburgh för att fortsätta vår väg söderut genom lågländerna.
  Vid Melrose gör vi ett stopp vid Sir Walter Scotts hem - Abbotsford House. Om tiden medger det kan den som vill göra ett besök (mot tillägg) eller bara ta en fika här. Vi märker att vi har nått gränstrakterna nu genom de vackra klosterruiner vi passerar. Vid Carter Bar har vi nått den skotska gräsen. Här står gränsstenen oftast i sällskap av en ensam säckpipeblåsare. Här tar vi ett sista farväl av detta vackra land innan vi tar oss ner till färjan i Newcastle. Cirka 17 mil.

 • Dag 10: Amsterdam - Hamburg

  Efter en härlig frukost med Holland i sikte närmar vi oss Amsterdam där vi beräknas anlända cirka 9.45. Resan fortsätter sedan med buss in i Tyskland. Vi passerar Bremen på vår väg upp till Hamburg. Här ska vi bo en natt på Leonardo Hotel Hamburg Stillhorn. Cirka 50 mil.

 • Dag 11: Hamburg - Hemorten

  Efter en lugn morgon tar vi oss upp till Lübeck. Kanske önskar någon göra ett besök i Niedereggers marsipanbutik eller titta in i någon av stadens många vackra kyrkor eller shoppa loss i butikerna längs Breite strasse innan vi fortsätter vår färd. Vi stannar även till för lite gränsshoppig innan vi når färjeläget i Puttgarden. Sen har vi bara de danska öarna kvar innan vi når Öresundsbron och Skåne. Fyllda av minnen och upplevelser skiljs våra vägar, men jag är övertygad om att vi är många som kommer att längta tillbaka. Cirka 34 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss med alla bekvämligheter. Del i dubbelrum med halvpension d.v.s. middag dag ett t.o.m. frukost dag elva. Del i utsides dubbelhytt. Färjor, broavgifter, serviceavgifter, vägskatter och moms. Reseledare, utflykter enligt programmet och en whiskyprovning. Övriga entréavgifter tillkommer.

Avgångsorter

Plats Avresetid Hemkomsttid
Kristianstad, Circle K Carlssons Taverna 05:00 21:50
Klippan Järnvägsstationen 05:10 21:35
Vinslöv, Samåknings P 05:15 21:30
Hässleholm, Norra Station Magasinsgatan 05:30 21:10
Ängelholm, MC Donalds 05:40 21:05
Sösdala, Busstation 05:50 20:50
Sjöbo, Busstation 06:00 20:40
Tjörnarp, Skogsvägen 06:00 20:40
Helsingborg, Hamntorget 06:10 20:35
Höör, Industrigatan 7 06:15 20:30
Tomelilla, Järnvägsstation 06:20 20:20
Hörby, ICA Kvantum 06:30 20:15
Ystad, Busstation utmed Järnvägen hpl E 06:40 20:00
Landskrona Station vid ICA 06:40 20:05
Eslöv, Circle K 06:55 19:50
Löddeköpinge Shell Center Syd 07:00 19:45
Lund, Godsmagasinet 07:20 19:30
Malmö Arena Bussparkering 07:45 19:00

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

InterCity Hotel Bremen
Adress: Bahnhofspl. 17-18, 28195 Bremen, Tyskland Telefon: +49 421 16030 Ett bra hotell med rymliga rum och bra komfort. Läget vid centrlstationen gör att man har lika nära till gamla stans seärdheter...

Övernattning dag 3 - 5

Ibis Edinburgh Centre South Bridge
Adress: 77 South Bridge, Edinburgh EH1 1HN, Storbritannien Telefon: +44 131 292 0000 Ibis Edinburgh Centre South Bridge - Royal Mile ligger 5 minuters promenad från Waverleys tågstation och erbjuder c...

Övernattning dag 5 - 6

AC by Marriott Inverness
Adress: Glebe St, Inverness IV1 1RF, Storbritannien Telefon: +44 1463 211955 AC Hotel by Marriott Inverness har ett fitnesscenter, terrass, restaurang och bar i Inverness. Detta 4-stjärniga hotell erb...

Övernattning dag 6 - 8

Royal Hotel Oban
Adress: Argyll Square, Oban PA34 4BE, Storbritannien Telefon: +44 1631 563021 The Royal Hotel ligger bara 500 meter från Obans järnvägsstation och Obans färjeterminal. Hotellet erbjuder rum med eget b...

Övernattning dag 8 - 9

Ibis Glasgow City Centre Glasgow
220 W Regent St, Glasgow G2 4DQ, Storbritannien•+44 141 619 9000 Ibis Glasgow City Centre – Sauchiehall St ligger i Glasgows livliga centrum, bara 2 minuter från Sauchiehall Street, en kort prome...

Övernattning dag 10 - 11

Leonardo Hotel Hamburg Stillhorn
Adress: Stillhorner Weg 40, 21109 Hamburg, Tyskland Telefon: +49 40 750150 De eleganta rummen på Leonardo Hotel Hamburg Stillhorn har en rymlig sittgrupp. Alla rum är inredda i rogivande färger och ha...