Skip to main content

Hildesheim Sparrisresa

Sparrisresa Hildesheim

4 dagar

Från mitten av april till slutet av juni pågår den fantastiska sparrissäsongen i Tyskland.

Här ser man upp till det vita guldet som sparrisen kallas och det arrangeras sparrisfestivaler där man uppför statyer och restaurangerna tävlar om nya fantastiska rätter av denna underbara primör.

Vi besöker en gård där man odlat sparris i 11 generationer och njuter av underbara sparrisrätter. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Hildesheim

  Vi reser från respektive hemort över Öresundsbron genom Danmark ner till Rödby. Här tar vi färjan till Puttgarden och fortsätter på tyska Autobahn söderut förbi Hamburg och Hannover. Med stopp för fika och lunch når vi på kvällen det charmiga Hildesheim. Här ska vi bo tre nätter på InterCity Hotel som ligger vid centralstationen i Hildesheim. Vi avslutar dagen med en middag på hotellet. Ca 65 mil.

 • Dag 2-3: Hildesheim

  Efter frukost gör vi en utflykt i området som går till Arkenberger Sparrisgård. Här får vi veta mer om denna underbara primör under en rundvisning av produktionen. Här har man odlat sparris sen 1648 och är inne på 11 generationen. Odlingen är ett hantverk och det krävs ett tränat öga för att se den skördeklara sparrisen som ska ha rätt tjocklek och vara 22 cm lång. I Tyskland är sparrisen en delikatess och restaurangerna tävlar om att göra den bästa mest intressanta rätten. Sparrisen får dessutom ofta huvudrollen på tallriken till skillnad från i Sverige där den oftast bara är en bilaga. Efter besöket beger vi oss till Binnen där gårdens goda sparris serveras till lunch. Mätta och belåtna återvänder vi till Hildesheim där kvällen är fri.

  Nästa dag börjar vi med en stadsrundtur i den trevliga staden. Kanske någon själv vill följa rosenstigen som leder runt till stadens alla sevärdheter bland annat till den tusenåriga rosenstocken men också de vackra kyrkorna Mariendom och Mikaelikyrkorna samt det som av många anses vara världens vackraste stockvirkeshus Knochenhauer Amtshaus. På eftermiddagen kan man gå och shoppa eller besöka någon av stadens intressanta museum.
  På kvällen träffas vi för en gemensam middag.

 • Dag 4: Hildesheim - Hemorten

  När frukosten serverats är det åter dags att ta plats i bussen för färd norrut. Är det någon som köpt sparris med sig hem så är det ingen fara, linda bara in den i en fuktig handduk så håller de sig fina hem.
  Med stopp för fika och lunch tar vi oss upp till Puttgarden där färjan går till Rödby. Överfarten tar cirka femtiominuer. Färden fortsätter sedan genom Danmark där vi tar Öresundsbron hem till Sverige, nu fyllda av inspiration till nya sparrisrätter.

 • Allt detta ingår

  Resa i modern helturistbuss med alla bekvämligheter. Övernattning i dubbelrum med dusch och wc, samt halvpension. Utflykter enligt programmet. Färje-, bro- och vägavgifter, serviceavgifter, moms samt reseledare.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 4

InterCity Hotel Hildesheim
Adress: Bahnhofspl. 2, 31134 Hildesheim, Tyskland Telefon: +49 5121 9134000 Ett mycket bra hotell vid centralstationen i Hildesheim. Hotellet har hiss, restaurang och konferensmöjligheter. Rummen har...

Här kan du se en film om resan: