Skip to main content

Bohuslän

Bohuslän med Fjällbacka

3 dagar

Evert Taubes mångbesjungna Bohuslän med sina 8.000 öar, holmar och skär liknar ingen annan skärgård i världen. Här bor vi mitt i skärgården och rör oss både till lands och till sjöss samt upplever Läckbergs spännande Fjällbacka. Följ med till de pittoreska fiskelägena och känn havets salta stänk samt doften av kaprifol!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Uddevalla

  Efter att ha hämtat på våra anslutningsorter tar vi oss ut till västkusten som vi följer upp förbi Göteborg och Kungälv. Vi börjar vår resa i Bohuslän med att åka över de ståtliga Tjörnbroarna ut i skärgården. Här gör vi ett besök i de små fiskelägena, äter lunch och går runt och tittar bland sjöbodarna. Fiskelägena har lyckats bevara sin särart och bofasta befolkning. Vi åker sedan norrut över Orust och färdas i Evert Taubes fotspår ut till Flatön och Flinks Handelsbod vid Malö Strömmar. Här hälsar vi på hos den gamle handelsmannen som ofta beskrivs i Evert Taubes visor. Vi tar oss sedan ut till vårt underbara hotell Bohusgården beläget i utkanten av Uddevalla med vacker utsikt över Byfjorden. Här ska vi bo i två nätter. Vi avrundar dagen med en middag i hotellets restaurang. Härefter lockar kanske en promenad på strandpromenaden som går precis nedanför hotellet och som sägs var landets vackraste. Cirka 40 mil.

 • Dag 2: Bohuslän

  Efter frukost åker vi norrut i landskapet upp till Fjällbacka. Staden som så ofta beskrivits i Läckbergs romaner är alltid spännande att komma till. Här får vi en guidad rundtur men även tid att promenera på egen hand. Galärbacken med sina affärer och krogar leder ner till en annan av stadens stoltheter, Ingrid Bergmans torg. Vi stiger sedan ombord på M/S Soten för en kryssning i Sotekanalen och inre skärgården. Ombord avnjuter vi ett härligt Västkustbord samtidigt som vi får höra skrönor, fakta och vilda historier i en salig blandning på äkta dialekt. Efter denna insyn i den bohuslänska själen avrundar vi dagen med en promenad utmed den berömda Smögenbryggan, Sveriges längsta träbrygga, över en kilometer lång! Vi återvänder sedan till vårt hotell där man kan passa på att njuta av den stora spa avdelningen med flera pooler, bastur, gym och relaxrum (mot tillägg).

 • Dag 3: Uddevalla - Hemorten

  Vi tar en lugn morgon och och den som vill kan besöka hotellets spa anläggning. Man kan annars utforska Uddevalla närmare. Vi bor inte så långt ifrån Bohusläns museum med både konsthall och butik. Vi tar oss även ut till skalbankarna där istiden samlat miljontals kubikmeter musslor, snäckor och havstulpaner. På vägen hem kör vi längs kusten och passerar först Kungälv där vi får höra om anläggandet av Bohusfästning. Med stopp för fika når vi Skåne och våra anslutningsorter på kvällen. Cirka 40 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss med alla bekvämligheter. Övernattning i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension, d.v.s. middag dag ett t.o.m. frukost dag tre varav maten dag två serveras under en kryssning. Lokalguide i Fjällbacka, moms, reseledare.

Karta

Hotell

Hotell Bohusgården
Adress: Nordens Väg 6, 451 43 Uddevalla Telefon: 0522-364 20 Bohusgården Hotell och Konferens är beläget i södra Uddevalla, i hjärtat av Bohuslän. På 15 minuters promenad hittar du Uddevalla centrum m...