Skip to main content

Kielkanalen

Kielkanalen

3 dagar

Vi strosar runt i trevliga hamnstäder och njuter av den maritima stämningen i såväl Kiel som Heiligenhafen. Samt kopplar av med en heldag på Kielkanalen där vi åker med en gammal hjulångare och skämmer bort oss med godsaker och trevligt sällskap medan vi flyter fram på kanalen. På vardera sida om oss ser vi den vackra naturen passera revy.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Kiel

  Vi avreser från Skåne på morgonen över Öresundsbron genom Danmark ner till Rödby. Här åker vi med färjan 45 minuter över till Puttgarden. Vi gör ett stopp för shopping innan vi tar den sista biten till Kiel. Här ska vi bo två nätter på Hampton by Hilton. Hotellet ligger mitt i centrum bara 300 meter från Rådhuset med affärer och restauranger på gångavstånd. Vi är nere tidigt så man hinner med lite egna strövtåg på eftermiddagen. Vi avrundar dagen med en gemensam middag på hotellet. Ca 30 mil.

 • Dag 2: Kielkanalen

  Idag ger vi oss ut för en heldag på kanalen. Vi åker först med bussen till Brunsbüttel vid Elbes mynning. Här går vi på en gammal hjulångare som sen ska ta oss genom hela den vackra Kielkanalen upp till Kiel. Vi ser hur livet är på den starkt trafikerade kanalen samtidigt som vi kopplar av och låter den vackra naturen passerar revy vid sidan om oss. Under färden ingår såväl brunch som kakbuffé. Det får nog bli en liten promenad till hotellet när vi kommer fram till Kiel vid 17.30. Ca 20 mil.

 • Dag 3: Kiel - Hemorten

  Efter en lugn morgon tar vi farväl av Kiel och beger oss upp till Heiligehafen. Även det en trevlig hamnstad fast lite mindre och mysigare. Vi får tid att strosa runt på stan men också till billig shopping. Färden går sedan återigen med färjan från Puttgarden upp till Rödby och vidare till Öresundsbron. Vi är åter i Skåne på kvällen. Ca 30 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss med alla bekvämligheter. Bro-, färje- och vägavgifter. Övernattning i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension dvs från middag första kvällen till och med frukost tredje dagen, varav en måltid är under en heldags båttur med brunch och kakbuffé, reseledarservice samt moms.

Karta

Hotell

Hampton by Hilton in Kiel
Adress: Exerzierpl. 5, 24103 Kiel, Tyskland Telefon: +49 431 9968910 Här bor vi centralt precis intill Wunderino Arenan och endast 300 meter från Rådhuset i Kiel. Hotellet har ett fitnesscenter och gr...