Skip to main content

Norges Fjäll och Fjordar

Norges fjäll och fjordar  

6 dagar 

Följ med på vår klassiska Norgeresa som presenterar något av det naturskönaste vårt grannland har att uppvisa. Gudbrandsdalen, den fascinerande Trollstigsvägen, Geirangerfjorden – kungen av Norges fjordar och Jotunheimens mäktiga fjällmassiv samt Atlanthavsvägen – denna unika väg som tar dig till den yttersta punkten där land slutar och hav tar vid. Du kommer att bli överväldigad!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Hamar

  Via våra påstigningsorter kör vi norrut längs västkusten. Med pauser för kaffe i Halland och lunch i Bohuslän åker vi vidare över Svinesundsbron in i Norge. Vi passerar utkanten av Oslo och upp genom vackra Romerike till Norges största sjö – Mjösa. Här tar vi in på Scandic Hotel i Hamar för middag och övernattning. Cirka 65 mil.

 • Dag 2: Hamar - Molde

  Efter frukost har vi idag en fantastisk dag med den mest hänförande natur framför oss. Inte så långt ifrån Hamar återfinner vi i OS-staden Lillehammer. Här åker vi upp och tittar på den berömda hoppbacken där OS invigningen ägde rum. Färden går sedan längs den natursköna Gud­brands­da­len. Hit rinner älvar med glaciärvattnets klar­het, här speglar sig tät skog i blanka vatten och här finns bebyggelse med hundraårig tra­dition. Efter Otta lämnar vi jord­bruks­byg­den och dalen blir allt tätare och vildare. Innan vi når Åndalsnes passerar vi den för alpinister och fallskärmshoppare så bekanta Trollväggen, som har Europas största lodräta stup – 1.000 m. Vi viker även av för att klättra upp för den berömda Trollstigen ett under av vägbyggnadskonst som tar oss elva hårnålskurvor upp till 800 meters höjd. Efter att ha njutit av en fantastisk utsikt söker vi oss ut mot kusten. Vi tar båten över Langfjorden från Årfarnes till Sölsnes och följer Moldefjorden upp till Molde. Middag och övernattning i två nätter väntar på Scandic Seilet. Cirka 42 mil.

 • Dag 3: Atlanthavsvägen

  I dag åker vi ut till Atlanthavsvägen, som är uppbyggd ute vid det öppna havet med broar som sammanbinder de många små öarna. Här ute i Atlantkustbandet fascineras man av naturens skönhet och för många kommer detta att bli resans höjdpunkt. I den härliga fiskebyn Bud gör vi lunchuppehåll. Vi återvänder sedan till Molde som med sin rika växtlighet brukar kallas rosornas stad. Nu får vi lite välförtjänt vila och tid på egen hand innan vi träffas igen för middag på hotellet. Cirka 14 mil.

 • Dag 4: Molde - Geiranger

  När vi ätit frukost tar vi farväl av Molde och beger oss till den vackra kuststaden Åle­sund som är byggd på tre öar. Här blir det tillfälle till shopping och egna strövtåg. Vi tar sedan färjan från Magerholm över Storfjorden och fortsätter därifrån till Hellesylt. Här väntar en fantastisk båtresa på Geirangerfjorden som anses som ”Kungen av fjordar” och vi får bl.a. se de imponerande vattenfallen Sju systrar, Fria­ren och Brudslöjan. I Geiranger som gästas av hundratals kryssningsfartyg under som­maren, väntar middag och övernattning på Hotell Union. Cirka 21 mil.

 • Dag 5: Geiranger - Fagernes

  Ännu en otroligt mäktig dag väntar oss efter frukost. Om vädret tillåter börjar vi med att åka upp mot Dalsnibba, här är utsikten enastående! Vid klart väder ser man ner till Geirangerfjorden. Resan fortsätter längs foten av Jotunheimens mäktiga fjällmassiv med toppar på 2.500 meter. I Lom besöker vi stavkyrkan från 1100-talet som fortfarande fungerar som församlingskyrka. Vid Vågå tar vi av söderut över den vackra Valdresflya till Fagernes. (På avgången den 22/6 bor vi på Thon Hotel Björneparken i Flå i Hallingdal.) Cirka 30 mil.

 • Dag 6: Fagernes - Hemorten

  Efter frukost åker vi söderut via Oslo och Svi­ne­sund med stopp för kaffe och lunch på triv­­samma platser längs vägen. På kvällen når vi åter Skåne. Med oss hem har vi många minnen från några av Norges vackraste platser.
  Cirka 71 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss. Övernattning i dubbelrum med halvpension, d.v.s. middag dag ett t.o.m. frukost dag sex. Utflykter enligt programmet. Färjeturer och vägavgifter. Reseledarservice.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Scandic Hamar
Adress: Vangsvegen 121, 2318 Hamar, Norge Telefon: +47 21 61 40 00 Ett modern affärshotell på 8 våningar med en internationell restaurang och bar, konferensrum och 239 rum. Hotellet har både butik, gy...

Övernattning dag 2 - 4

Scandic Seilet
Adress: Gideonvegen 2, 6412 Molde, Norge Telefon: +47 71 11 40 00 Hotellet som är vackert segelformat ligger med underbar utsikt över Romsdalsalperna. Det är beläget endast ett stenkast bort från Mold...

Övernattning dag 4 - 5

Hotel Union Geiranger
Adress: Geirangervegen 100, 6216 Geiranger, Norge Telefon: +47 70 26 83 00 Snyggt hotell mitt emot vattenfallet Storfossen med utsikt över Geirangerfjorden, två minuters promenad från vattenfallets ut...

Övernattning dag 5 - 6

Scandic Valdres
Adress: Jernbanevegen 26, 2900 Fagernes, Norge Telefon: +47 61 35 80 00 Scandic Valdres har ett idylliskt läge vid Strandefjordens strand. Man har en bar, stor restaurang samt mindre sällskapsrum, ett...

Övernattning dag 5 - 6

Thon Hotel Björneparken
Adress: Svingeleie 6, 3539 Flå, Norge Telefon: +47 32 05 35 70 Thon Hotel Björneparken, som öppnade 2010, ligger i natursköna omgivningar i centrala Flå i Hallingdal. Köpcentret Björneparken ligger pr...