Skip to main content

Stockholm med Skärgårdssafari

Stockholm med Skärgårdstur  

4 dagar

Vår stolta huvudstad glittrar i Mälarens vatten. Just detta läge där naturen blir en del av storstaden gör Stockholm till en av världens vackraste städer. Under våra fyra dagar gör vi en stadsrundtur. Vi gör även en tur i den vackra skärgården samt besöker det alltid lika uppskattade Skansen.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Stockholm

  Via våra påstigningsorter reser vi norrut genom de småländska skogarna innan vi kommer upp till Vätterleden med fantastisk utsikt över Vättern och Visingsö. Vi passerar Norrköping och Södertälje och når vår huvudstad framåt kvällen. Vi bor mitt i city på Clarion Hotel Sign. Ett modernt, fräscht hotell med hög mysfaktor. På kvällen äter vi en gemensam middag och sen får man själv avgöra om man vill göra stan på kvällen eller koppla av på vårt fina hotell som har både bar, brasseri samt flera trevliga gemensamma utrymmen. Cirka 60 mil.

 • Dag 2-3: Stockholm

  Vi börjar dagen med en stadsrundtur där vi bland annat ser slottet, storkyrkan, stadshuset och njuter av utsikten från Söders höjder. Vi åker också ut på Djurgården där vi åker upp och äter lunch inne på Skansen. Det finns sedan möjlighet att på egen hand se sig om i parken och kanske titta till repetitionerna av kvällens allsång. På kvällen går bussen tillbaka till hotellet men man får gärna stanna kvar och se när det drar igång på riktigt och sedan själv ta sig hem till hotellet.

  Även nästa dag har man halva dagen till eget förfogande. Man kan besöka museer, utställningar eller affärer allt efter tycke och smak. Sen väntar en härlig båttur i Stockholms Skärgård. Turen som är med en klassisk båt från sekelskiftet varar cirka 2,5-3 timmar. Vi får då höra guiden berätta om skärgården samtidigt som vi får något gott att äta. Aptiten är ju alltid extra god ute till havs.

 • Dag 4: Stockholm - Hemorten

  Efter frukost går färden åter söderut via Södertälje och Norrköping. Med uppehåll för kaffe och lunch längs vägen når vi åter våra hemorter på kvällen. Cirka 60 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss. Övernattning i dubbelrum med dusch och wc. Frukostbuffé, middag dag ett samt lunch två och tre. Stadsrundtur, skärgårdskryssning. Moms och reseledare. Ev. övriga entréavgifter tillkommer.

Karta