Skip to main content

Wapnö Julmarknad

Vi besöker en julmässa på ett av vårt lands största privatägda jordbruksgods, Wapnö strax utanför Halmstad. Hantverkare och gårdsbutiker har sökt sig hit och visar upp och säljer sina produkter i det fantastiska gamla spannmålsmagasinet som också är Hallands största korsvirkeshus. Man får dessutom provsmaka och handla från utställarna i matboden. När vi handlat färdigt åker vi till ett trevligt ställe för en sen lunch innan vi återvänder hem.

Wapnös fantastiska miljö och de ca 150 utställarna ger en försmak av julen. Här finns hantverkare av alla de slag och matboden är fylld med julens delikatesser.​ Hela gården andas julstämning med tända marschaller, julgranar, levande eldar, upplysta fönster, julsånger och inte minst julens alla dofter.

I Wapnö Magasin möter du en del av landets skickligaste hantverkare. Det julpyntade korsvirkesmagasinet är fylld med bruks – och prydnadsföremål som vittnar om ett unikt hantverkskunnande från både nya och gamla utställare. Även andra våningen på mejeriet är fyllt av genuint hantverk, vackra kläder, smycken mm.

Mängder av delikatesser – känn dofterna, smaka och njut!
I matsaluhallarna och ute på mässområdet hittar du en mängd spännande delikatesser, mest från gårdsbutiker och småskaliga producenter, allt av hög kvalitet. Här handlar du som man gjorde förr, då det alltid skulle provsmakas en bit korv, ost, sill eller godis, du har producenten framför dig och kan ställa frågor om varan och dess ursprung. Passa på att handla speciella läckerheter till julbordet!

Fritextsökning

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
24/11-2024Buss Mer än 8795:-Boka

Avgångsorter

Plats Avresetid Hemkomsttid
Malmö Arena Bussparkering 07:00 20:00
Lund, Godsmagasinet 07:25 19:35
Eslöv, Circle K 07:50 19:10
Hörby, ICA Kvantum 08:15 18:45
Höör, Industrigatan 7 08:25 18:30
Tjörnarp, Skogsvägen 08:35 18:20
Sösdala, Busstation 08:40 18:15
Hässleholm, Norra Station Magasinsgatan 09:00 18:00

Karta