Skip to main content

Gotlandsresor

Gotland med Fårö

4 dagar

Följ med på våra Gotlandsresor till solens och vindarnas ö. För att en Gotlandsresa skall vara fulländad skall man, som vi, bo vid ring­muren i Visby. Vi upplever stadens medeltida miljö, de många sevärdheterna och den fantastiska naturen med kalkstensformationer, raukar och en rik flora.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Visby

  Vi startar vid middagstid och åker längs den vackra Blekingekusten upp mot Oskarshamn. Med stopp för fika och middag på trevliga ställen når vi Oskarshamn på kvällen. Härifrån tar vi färjan till Visby. Under överfarten som tar cirka tre timmar har vi reserverade vilstolar. Vi anländer sent till Visby där vi bor tre nätter på Hotel Solhem. (På avgångarna 18/6 och 28/8 bor vi på Scandic Hotel Visby. Avgångarna 7/8 samt 21/8 bor vi på Best Western Strand Hotel). Cirka 30 mil.

 • Dag 2: Gotland

  Vi kör norrut på ön och besöker bl.a. den berömda Lummelundagrottan med imponerande droppstensbildningar. Vi stannar även vid Kalkbruksmuseet (om det är möjligt) som visar en viktig industri för ön. Färden går sedan ut till Fårö där vi ser de gigantiska raukområdena och Fårö kyrka innan vi återvänder till Visby. På kvällen efter middagen gör vi en orienterande stadspromenad på de smala, kuperade kullerstensgatorna och ser de gamla husen samt den fängslande rosenprakten. Ingen svensk stad kan mäta sig med Visby. Ringmuren, ruinerna, hela medeltida kärnan är så välbevarad att man tror sig förflyttad tillbaka i tiden.

 • Dag 3: Gotland

  I dag skall vi utforska den södra delen av Gotland och åker söderut genom den bördigaste och grönaste delen av ön. Om vädret tillåter så njuter vi av utsikten i Gannarve innan vi besöker Bottarvegården med museum, hantverksbutik och café. Det blir förstås även ett fotostopp vid Hoburgsgubben, som troget vakar över Gotlands sydspets innan vi åter vänder norrut. På eftermiddagen har vi möjlighet att själva utforska Visby. Som besökare förvånas man över att Visby har så mycket att erbjuda på en så pass begränsad yta. De trånga gränderna innanför den medeltida stadsmuren skapar en spännande och stimulerande miljö och rymmer mysiga kaféer och hantverksbutiker. Vi avslutar vår vistelse med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4: Visby - Hemorten

  Efter en god frukost på hotellet har vi större delen av dagen till eget förfogande i Visby innan det på sen eftermiddagen är dags att ta farväl av Gotland och vi tar åter färjan till Oskarshamn. Med uppehåll för kaffe är vi tillbaks i Skåne sent på kvällen/natten. Cirka 30 mil.

 • Allt detta ingår:

  Övernattning i dubbelrum med halvpension. Resa och utflykter enligt program. Färjeavgifter med reserverad plats ingår medan alla entréer tillkommer. Moms samt reseledare.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 4

Best Western Strand Hotel
Adress: Strandgatan 34, 621 56 Visby Telefon: 0498-25 88 00 Ett personligt hotell i Visby innerstad precis innanför ringmuren, endast ett stenkast från havet. Hotellet har 124 rum och alla gäster har...

Övernattning dag 1 - 4

Hotel Solhem
Adress: Solhemsgatan 3, 621 58 Visby Telefon: 0498-25 90 00 Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotel. Byggnaden är vackert och lugnt beläget i Paliss...

Övernattning dag 1 - 4

Scandic Visby
Adress: Färjeleden 3, 621 58 Visby Telefon: 0498-20 12 50 Trevligt hotell i flera byggnader mitt emot Visby hamn och med gångavstånd till gamla stan. Hotellet har både bar och restaurang. Det är skönt...