Skip to main content

Bra att veta

Anmälan och betalning

Anmälningsavgiften är 1000:– per person (500:- för 2-3 dagars resor) och resa och skall betalas senast en vecka efter anmälan. På teater- och flygresor är anmälningsavgiften högre. Slutlikviden skall betalas senast 30 dagar före avresan, (på flygresor senast 70 dagar innan avresa) såvida annan tidpunkt ej angivits på fakturan. Resan bör bokas senast 30 dagar före avresa och 70 dagar på flygresor om inget annat anges. Efteranmälan på flygresor kan göras i mån av plats och till ett uppdaterat flygpris.

Barnrabatter

Barn under 12 år får 30% rabatt om barnet sover i extrasäng i samma rum som två fullt betalande vuxna. Om endast en vuxen åker med blir rabatten 15 % för första barnet och 30% för det andra. Rabatterna gäller för våra flerdagarsresor. På vissa resor kan speciella barnpriser och andra rabatter förekomma. Dessa presenteras i samband med respektive resas prisinformation.

 

Avbokningsregler

För att gardera sig mot dyra avbokningskostnader vid sjukdom så kontrollera om ni har avbeställningsskydd i er försäkring. Vi erbjuder inte längre vbeställningsskydd på våra resor utan man förlorar en procentsats beroende på hur nära inpå avresan man avbokar. 

På bussresor förlorar man 25% av resans pris från 30-15 dagar före avresa och 50% från 14-9 dagar före avresa och 100% från 8 dagar före avresa. Avbokar man tidigare är 30 dagar före avresa så förlorar man anmälningsavgiften. Även kostnaden för konsert- eller teaterbiljett samt flygbiljetter är bindande.

Om man måste avboka ring då till kontoret på 0451-618 00 eller utanför kontorstid på journummer 0730-49 71 00.  

För närmare information se Resevillkor 3:2 se www.tjornarpsbuss.se/resvillkor

 

Reseförsäkring

Kontrollera att din hemförsäkring har ett fullgott reseskydd innan du reser. Saknar du tillräckligt skydd kan du teckna ERVs reseförsäkring hos oss. Den är helt utan självrisk och ger dig möjlighet till ekonomisk hjälp redan på platsen. Glöm inte att ta kontakt med försäkringskassan för att få försäkringskortet som visar att du är sjukförsäkrad i Sverige.

 

Boende och halvpension

Våra hotell är noga utvalda för att du skall få bästa möjliga standard till bästa möjliga pris. I resans pris ingår inkvartering i dubbelrum med bad/dusch och wc. Enkelrummen är lite mindre än dubbelrummen men kan i begränsad omfattning erhållas mot tillägg. Detta är självkostnadspriset som hotellen tar ut. Vi reserverar oss för hotellbyten utanför vår kontroll och att det på vissa resmål kan vara varierande storlek och standard på de hotell vi övernattar på. Vi använder oss dock alltid av god mellanklasshotell eller hotell med bättre standard på alla våra resor.

Det ingår oftast halvpension på våra resor det innebär att man får frukost från andra dagen till sista och middag från första dagen till näst sista. Middagen äts oftast på hotellet men inte alltid. Det ingår inte någon dryck till middagen utan då är det bra att ha med pengar i landets valuta till att betala denna med.

 

Totalpris

Observera att utflykterna ingår i de flesta av våra resor. Jämför gärna vad totalpriset blir hos andra arrangörer när man räknar in deras utflykter. Vi har dessutom bakat in de entréavgifter som vi av erfarenhet vet att de flesta vill gå in på. I faktarutan på hemsidan anges de entréavgifter som ingår. Vi är också måna om att ha centrala hotell så man lätt kan forma resan efter sina egna intressen. Det ingår dessutom anslutning från större delen av Skåne på våra bussresor.

 

Bussbokningar

Du vet väl att du kan vända dig till oss när du behöver buss för allt från kortare transporter och dagsturer till längre resor? Med vår utgångspunkt mitt i Skåne är vi aldrig långt borta när du behöver anlita oss. Vi skräddarsyr dagsturer och flerdagarsresor såväl inom Norden som resten av Europa allt efter era specifika önskemål och intressen. Genom oss kan du boka allt från transporten och boendet till guidning och olika kringarrangemang efter tycke och smak. Vi erbjuder högklassiga bussar i olika storlekar med all tänkbar komfort för både stora och små grupper.

 

Våra bussar

De bekvämligheter som finns i våra långfärdsbussar gör resan behaglig på alla sätt. Alla långfärdsbussar är utrustade med bl.a. toalett, fällbara säten, säkerhetsbälte, läslampor och DVD. Kaffekokare finns givetvis ombord samt kylskåp med kalla drycker. Alla bussar är dessutom utrustade med luftkonditionering och inte minst – en trevlig och säker chaufför! På våra flygresor har vi ibland inhyrda bussar. Vi har då valt de bästa bussbolagen i respektive område och dessa bussar håller då det landets standard. På alla våra flerdagarsresor gör vi en platsindelning där ni får ert platsnummer vid påstigningen. Indelningen sker efter hur tidigt man bokar. Har ni särskilda önskemål på grund av till exempel åksjuka eller reser i sällskap försöker vi i största möjliga mån tillgodose det, men det bör bokas tidigt och meddelas vid bokningen. Kontrollera att eventuella önskemål finns med på din bokningsbekräftelse.

Nu under dessa sjukdomstider har vi även gjort platsindelning på dagsturer för att alla ska sitta utspridda i bussen.

 

Bagage

Vi full buss kan man med gällande viktbegränsningar ta ca 40 kg bagage per person. Då är det man handlar under resan inräknat. Man ansvarar själv för att ens bagage är uppmärkt och kommer med, och sätter det på en av chauffören anvisad plats. Vi hjälper till att eftersöka kvarglömt bagage mot självkostnadspris. Upphittat gods ligger kvar på Tjörnarpsbuss för avhämtning i högst en månad.

 

Gäster med speciella behov

Önskemål om vegetarisk kost eller glutenfri mat m.m. skall meddelas vid bokningen. Medtag internationell sjukdoms-/allergibeskrivning då vissa av våra svenska allergier och sjukdomar är okända i utlandet. Även eventuellt handikapp skall meddelas, så att vi kan hjälpa till vid val av resa, avråda från olämpliga resmål etc. Du ansvarar själv för att transportera ditt bagage och för att kunna följa med i övriga gruppens tempo. Meddela alltid medtagande av eventuella hjälpmedel såsom rullator, rullstol, barnvagn eller liknande. På bekräftelsen framförda önskemål kan i vissa fall ej garanteras. Glutenintoleranta rekommenderas att ta med glutenfritt bröd under resan.

 

Pass/visum och vaccinationer

Glöm ej giltigt pass eller internationellt id-kort. Ha passet tillgängligt i handbagaget eller bär det på dig. Icke svenska medborgare tar själva ansvar för eventuella visum som krävs för olika länder. Hör med det berörda landets konsulat eller ambassad. Är du osäker på om du behöver någon vaccination inför resan, så hör dig för hos sjukvårdsrådgivningen eller din lokala vårdcentral.

 

Minimiantal

Vi reserverar oss för att ställa in resan vid för få anmälda. Meddelande om resans inställelse lämnas senast 20 dagar före avresa på våra flerdagars resor och 4 dagar innan för dagsturer. Resan kan också ställas in pga force majeure eller andra oförutsedda händelser som kan förhindra eller äventyra resans genomförande.

 

Resevillkor och resegaranti

Vi följer SRF:s allmänna villkor för paketresor som ni kan läsa mer om på www.tjornarpsbuss.se/resevillkor och har där även fört in våra särskilda villkor.

Vi har hos Kammarkollegiet ställt den garanti reselagen fastställt. Det innebär att våra resenärer har det skydd och de rättigheter bestämmelserna kräver.

 

GDPR

I enlighet med Allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) informerar vi om att vi som företag Tjörnarpsbuss/Atlantresor sparar på era kunduppgifter (telefonnummer, adress, namn, mailadress i vissa fall även 6-siffrigt personnummer) i vårt kundregister. Personuppgifterna sparas för att kunna säkerställa att er resa kan genomföras och sparas för att kunna följa bokföringslagen, reklamationsrätten samt marknadsföring.

 

Tjörnarp
Skogsvägen 1, 243 72 Tjörnarp
Tel. 0451-618 00.  
Fritextsökning