Skip to main content

Fredriksdal

Fredriksdalsteatern 

Två man om en Änka

2023 tar vi avsked av Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern. Efter många härliga, roliga sommarkvällar på denna friluftsteater är det dags att ta farväl av en vårt lands bästa underhållare. Hon gör det med ett klassisskt Poppe lustspel "Två man och en änka". Och hon gör det omgiven av sin familj med både barn, svärson och barnbarn i ensamblen.

 

Två man om en Änka utspelar sig på Fredriksdals Herrgård år 1923. Den glada änkan (Eva Rydberg) driver teatersoaréer och är en beskyddare av husarregementet. Nu vankas bröllop på herrgården när hennes dotter (Mia Poppe) ska gifta sig med löjtnanten (Robert Rydberg). Hennes nevö (Kalle Rydberg) vill få änkan intresserad av översten (Anders Aldgård) men ska ärligheten fram så går det bättre för den lagom late malajen (Per Andersson). Han flirtar för övrigt vilt med så husan (Sofie Lindberg) trots att han är förlovad med den danska varietéartisten (Birgitta Rydberg).
Som ni förstår blir det en hel del intriger i denna sanslöst roliga final med musik, dans, kärlek och show av högsta klass.

Du får helt enkelt inte missa Eva Rydbergs Grand Final!

Fritextsökning

Karta