Skip to main content

Toscana

Toscana

10 dagar

Toscana ”kulturens högborg”. I detta lilla område frodas kulturen oavsett om det gäller konst, arkitektur, mat eller vin så finner man här det bästa av allt. Som om inte det är nog så ligger allt dessutom inbäddat i en ljuvlig grönska med fridfulla olivlundar och charmiga vingårdar. På den här resan besöker vi såväl Florens som Siena och två genuina vingårdar.
 

Fritextsökning

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
5/10-2024BussHotel Ambrosiano MontecatiniMer än 817 995:-Boka

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten -Dessau

  När alla är ombord bär det av över Öresundsbron söderut. Färden går genom Danmark ner till Gedser där vi tar färjan till Rostock. Med stopp för lunch och eftermiddagsfika går färden förbi Berlin ner till Dessau där övernattning och middag väntar. Cirka 60 mil.

 • Dag 2: Dessau - Innsbruck

  När vi avnjutit frukostbuffén fortsätter vi vår färd söderut. Vi passerar Leipzig och Nürnberg och reser förbi München genom det vackert böljande Bayern in över den Österrikiska gränsen. Det är sen inte så lång ner till Innsbruck där vi ska bo en natt på Alphotel Innsbruck. Cirka 65 mil.

 • Dag 3: Innsbruck– Montecatini Terme

  Vi lämnar Innsbruck och blickar upp mot Nord-Kettes väldiga bergsmassiv på väg mot den vackra Brenner-Autobahn som leder oss mot Italien. Denna vägsträcka kallas Alpernas drömväg och de norditalienska bergen som kantar vår väg ger oss imponerande vyer. Vid Gardasjön gör vi en liten avstickare och tjusas av Italiens största och kanske vackraste sjö som ligger vackert inbäddad av rik grönska och omgiven av de höga bergen. Färden fortsätter söderut förbi Bologna och genom bergskedjan Apenninerna och in det vackert böljande landskapet Toscana. På eftermiddagen når vi Montecatini Terme som är en av Italiens förnämsta kurorter. Hit kommer människor från hela världen för att kurera sig med stadens hälsosamma termalvatten, och så har man gjort i flera århundraden. Vi ska bo bekvämt fem nätter på det nyrenoverade Hotel Ambrosiano, där vi även äter middagarna gemensamt. Cirka 52 mil.

 • Dag 4-7: Montecatini Terme

  Nu har vi några härliga dagar framför oss att njuta av Toscanas underbara landskap och rika kulturskatter. Vi får inte heller glömma den underbara maten och vinet. Vi ligger stilla i Montecatini och erbjuder några underbara utflykter i landskapet som ingår i resans pris. Varje dag avslutar vi med en gemensam middag på hotellet.

  En av dagarna sätter vi oss på tåget för att åka till Toscanas hjärta och stolta huvudstad Florens. Konstnärerna Botticelli, Michelangelo och Donatello gjorde Florens till en av världens främsta konststäder. Här går vi en stadspromenad och får se de viktigaste bitarna såsom Piazza della Signoria med Davidstatyn, Paradisets Portar, guldsmedernas bro m.m. Det blir även tid över för egna upptåg innan vi återvänder med tåget

  I Toscana produceras några av Italiens absolut bästa viner och vi tar en dag helt i vinets tecken när vi börjar med att besöka den gamla vingården Fattoria il Poggio där man odlat vin i flera hundra år. Man framställer även olivolja så vi provar bådadera under vårt besök här.
  Det blir även ett besök på Terreno i hjärtat av Chianti Classico. Gården drivs sedan 1988 av den svenska familjen Ruhne som ville leva sin italienska dröm. Sofia var sju år när de flyttade hit, idag är det hon som är den drivande. Gården drivs helt ekologiskt och det är fortfarande ett hantverk. Hon vill göra vin som berättar något om platsen, dess traditioner och kultur om människorna och den historia som tagit oss dit vi är idag. Vi får höra mer om detta under en rundvandring och provning.

  Den stad som näst efter Florens är den konstnärligt rikaste i Toscana är utan tvekan Siena. Resan hit går genom vackra omgivningar via en annan av Toscanas bäst välbevarade medeltidabyar, San Gimignano. Byn ligger högt på en kulle och har blivit känd för sina torn. I tornen hade man sina hem då stadsmuren var så liten i diameter att man var tvungen att bygga på höjden. Av de ursprungligen 72 tornen finns i dag endast 15 kvar att se. I Siena börjar vi med en spännande stadsrundtur till fots på smala gränder bland intressanta byggnader. Staden är byggd på tre kullar och omgiven av en månghundraårig ringmur. Här finns massor av kulturskatter som det berömda rådhustorget Piazza il Campo, det gotiska rådhuset Palazzo Publico från 1300-talet och den imponerande marmorkatedralen Santa Maria.

  Vi kommer också att ha en hel dag till att utforska den lilla kurorten Montecatini där vi bor. Stadens historia sträcker sig ända tillbaka till 1300-talet och här ligger termalbaden och spa-anläggningarna tätt. Rossini, Verdi, Clark Gable och prinsessan Grace är några av de eminenta besökare som sökte sig hit för att njuta av de hälsosamma baden. Vi går en stadspromenad och njuter av de välskötta parkerna. De som önskar kan sedan fortsätta genom att ta kabeltåget Funicularen upp till ”gamla stan”. Staden ligger några hundra meter ovanför den nya och bjuder på en magnifik utsikt samt många trevliga serveringar vid den lilla piazzan.

 • Dag 8: Montecatini Terme – Sargans

  Då var det dags att lämna det underbara Toscana och bege sig hemåt. Vi färdas på snabba motorvägar förbi Bologna och Parma och kör runt Milano upp mot den schweiziska gränsen. Det är vackra väger som tar oss in i alpvärlden förbi semesterparadis som Lugano och knutpunkten Bellinzona. I natt ska vi bo strax innan gränsen till Lichtenstein i Sargans på Hotel Post. Här avrundar vi dagen med en gemensam middag. Ca 60 mil.

 • Dag 9: Sargans – Hildesheim

  Efter frukost tar vi oss över gränsen in i Liechtenstein och åker genom huvudstaden Vaduz. Vi fortsätter sedan in i Österrike längs Bodensjön in i Tyskland. Vi har nu lämnat de höga bergen bakom oss och fortsätter genom ett mjukare kuperat landskap som långsamt slätas ut ju längre norrut vi kommer. Vi stannar bara för fika och lunch när vi tar oss norrut förbi Ulm, Würtzburg och Kassel till Hildesheim. Här i denna trevliga korsvirkesstad ska vi bo en natt på InterCity Hotell. Efter en lång dag i bussen kan det vara skönt med en promenad efter kvällens middag. Cirka 70 mil.

 • Dag 10: Hildesheim – Hemorten

  Då packar vi väskorna för sista gången på den här resan och ger oss iväg för att fortsätta norrut. Förhoppningsvis blir det inte för mycket köer när vi tar oss förbi Hamburg och Lübeck på vår väg upp till Puttgarden. Här tar vi färjan till Rödby sen är det bara vägen genom Danmark och färd över Öresundsbron kvar. Nöjda och belåtna tar vi farväl för den här gången. Med oss hem har vi många fina minnen efter en underbar vistelse i Toscana.

 • Allt detta ingår:

  Bussresa i modern helturistbuss. Övernattning i dubbelrum med halvpension, d.v.s. middag dag ett t.o.m. frukost dag tio. Utflykter enligt programmet, två vinprovningar och guidad tur i Florens och Siena. Bro-, färje- och vägavgifter, moms och reseledarservice

Avgångsorter

Plats Avresetid Hemkomsttid
Kristianstad, Circle K Carlssons Taverna 05:00 21:50
Klippan Järnvägsstationen 05:10 21:35
Vinslöv, Samåknings P 05:15 21:30
Hässleholm, Norra Station Magasinsgatan 05:30 21:10
Ängelholm, MC Donalds 05:40 21:05
Sösdala, Busstation 05:50 20:50
Sjöbo, Busstation 06:00 20:40
Tjörnarp, Skogsvägen 06:00 20:40
Helsingborg, Hamntorget 06:10 20:35
Höör, Industrigatan 7 06:15 20:30
Tomelilla, Järnvägsstation 06:20 20:20
Hörby, ICA Kvantum 06:30 20:15
Ystad, Busstation utmed Järnvägen hpl E 06:40 20:00
Landskrona Station vid ICA 06:40 20:05
Eslöv, Circle K 06:55 19:50
Löddeköpinge Shell Center Syd 07:00 19:45
Lund, Godsmagasinet 07:20 19:30
Malmö Arena Bussparkering 07:45 19:00

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Radisson Blu Fürst Leopold Hotel
Adress: Friedenspl. 30, 06844 Dessau-Roßlau, Tyskland Telefon: +49 340 25150 Ett modernt hotell i Dessaus centrum. De har en inbjudande restaurang samt bar. Gästerna erbjuds att koppla av på spa- och...

Övernattning dag 2 - 3

Alphotel Innsbruck
Adress: Bernhard-Höfel-Straße 16, 6020 Innsbruck, Österrike Telefon: +43 512 344333 Med ett bra läge i utkanten av Innsbruck, nära motorvägen i vacker natur finner vi detta charmiga hotell i lantlig s...

Övernattning dag 3 - 8

Hotel Ambrosiano
Adress: Corso Giacomo Matteotti, 65, 51016 Montecatini Terme PT, Italien Telefon: +39 0572 70055 Nyrenoverat hotell i centrala Montecatini Terme. Hotellet har en inomhuspool (badmössa krävs) och en tr...

Övernattning dag 8 - 9

Hotel Post Sargans
Adress: Bahnhofstrasse 1, 7320 Sargans, Schweiz Telefon: +41 81 720 47 47 Centralt beläget familjeägt hotell bara 5 min promenad från järnvägsstationen. Hotellet har restaurang och bar. Rymliga, ljudi...

Övernattning dag 9 - 10

InterCity Hotel Hildesheim
Adress: Bahnhofspl. 2, 31134 Hildesheim, Tyskland Telefon: +49 5121 9134000 Ett mycket bra hotell vid centralstationen i Hildesheim. Hotellet har hiss, restaurang och konferensmöjligheter. Rummen har...

Här kan du se en film om resan: