Skip to main content

Holland 5 dagar

Holland tulpanerImage: Kekenhof blomsterpark

Holland

5 dagar

Holland förknippas med skir grönska och blommande trädgårdar. För många är våren detsamma som Holland. Den som en gång varit där längtar alltid tillbaka till blomsterparadiset. Följ med oss på en förstklassig resa till det leende Holland – där det finns så mycket mer än bara blomsterprakten. Vi besöker bl.a. den 30 km långa Afsluitdijk-vallen som av många kallas världens åttonde underverk!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Groningen

  Via våra anslutningsorter och Öresundsbron reser vi över de danska öarna ner till färjeleden Rödby–Puttgarden. Hansastäderna Lübeck och Bremen passerar vi på vår väg till den holländska gränsen. I kvällningen anländer vi till Groningen för övernattning och middag. Cirka 65 mil.

 • Dag 2: Groningen - Putten

  Efter en god frukost beger vi oss till den 30 km långa Afsluitdijk-vallen genom vilken holländarna inhägnat havsviken Zuiderzee och gjort den till insjön Ijsselmeer. Tack vare den enorma skyddsvallen, färdig 1932, har holländarna gjort stora landvinningar. Vallen kallas av många för världens åttonde underverk och vi stannar till mitt på den, där ett café och utsiktstorn finns. Vi fortsätter sedan till den originella lilla fiskebyn Volendam, berömd för folkdräkter och träskor Härefter går färden till Putten där middag och övernattning väntar. Ca 24 mil.

 • Dag 3: Haag-Rotterdam

  Efter frukost beger vi oss västerut. Även här har man fått kämpa för att försvara sina landvinningar mot havet. Vi åker först till huvudstaden Haag där det finns möjlighet att se Panorama Mesdag, en av få rundmålningar som finns i Europa. Vi fortsätter sen till den moderna staden Rotterdam som erbjuder en spännande arkitektur. Här gör vi en promenad till de spektakulära kubhusen designade Piet Blom. Han fick till uppgift att bygga bostäder på en bro för fotgängare och tänkte då att husen skulle vara som träd som tillsammans utgjorde en skog och därmed endast upptog en mindre del av markytan men ändå hade en ansenlig boende yta. Resultatet blev fantastiskt och måste ses. Vi tittar också på den stora Markthall, även det en arkitektonisk upplevelse. Under det mäktiga välvda huset breder butiker, restauranger och en saluhall ut sig. Vi får tid för att på egen hand botanisera bland stånden insupa den spännande miljön. På eftermiddagen återvänder vi till Putten.

 • Dag 4: Amsterdam & Keukenhof

  I dag beger vi oss till storstaden Amsterdam som med sina trädkantade kanaler, broar, och karakteristiska gavelhus ibland känns som ett levande 1600-talsmuseum. Vi får inte längre köra in i staden men vi gör en båttur under Amsterdams broar och ser de vackra byggnaderna och alla kända platser. På eftermiddagen beger vi oss till blomsterparken Keukenhof. Här bländas vi av hyacinternas, narcissernas och tulpanernas färgprakt där de breder ut sig bland dammar, träd och välansade gräsmattor.

 • Dag 5: Putten - Hemorten

  Efter en god frukost går färden åter via Bremen och Lübeck mot Puttgarden. Vi åker över de danska öarna och Öresundsbron hem till Sverige. Vi beräknar att vara åter i Malmö på kvällen för vidare färd mot hemorten. Cirka 75 mil

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss. Övernattning i dubbelrum med halvpension, d.v.s. middag första dagen t.o.m. frukost sista dagen. Färje- och broavgifter, serviceavgifter, vägskatter, moms och reseledarservice. Alla utflykter. Entré till Keukenhof och båttur i Amsterdam. Övriga entréavgifter tillkommer. Vi förbehåller oss rätten att ändra ordningen i utflyktsprogrammet.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Mercure Martiniplaza
Adress: Expositielaan 7, 9727 KA Groningen, Nederländerna Telefon: +31 50 525 8400 Hotel Groningen ligger intill evenemangscentret Martiniplaza. Rummen är ljust inredda och har bland annat platt-TV me...

Övernattning dag 2 - 5

Fletcher Hotel- Restaurant Mooi Veluwe
Adress: Garderenseweg 154, 3881 NC Putten, Nederländerna Telefon: +31 577 462 588 Hotel Mooi Veluwe Putten är ett mycket trevligt hotell med ljusa och trivasamma rum som erbjuder gratis wi-fi och terr...

När ska man åka till Holland? För att se tulpanfälten blomma så är det andra halvan av april man bör åka dit.