Skip to main content

Holland 5 dagar

Holland

5 dagar

Holland förknippas med skir grönska och blommande trädgårdar. För många är våren detsamma som Holland. Den som en gång varit där längtar alltid tillbaka till blomsterparadiset. Följ med oss på en förstklassig resa till det leende Holland – där det finns så mycket mer än bara blomsterprakten. Vi besöker bl.a. den 30 km långa Afsluitdijk-vallen som av många kallas världens åttonde underverk!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Groningen

  Via våra anslutningsorter och Öresundsbron reser vi över de danska öarna ner till färjeleden Rödby–Puttgarden. Hansastäderna Lübeck och Bremen passerar vi på vår väg till den holländska gränsen. I kvällningen anländer vi till Groningen för övernattning och middag. Cirka 65 mil.

 • Dag 2: Groningen - Putten

  Efter en god frukost beger vi oss till den 30 km långa Afsluitdijk-vallen genom vilken holländarna inhägnat havsviken Zuiderzee och gjort den till insjön Ijsselmeer. Tack vare den enorma skyddsvallen, färdig 1932, har holländarna gjort stora landvinningar. Vallen kallas av många för världens åttonde underverk och vi stannar till mitt på den, där ett café och utsiktstorn finns. Vi fortsätter sedan till den originella lilla fiskebyn Volendam, berömd för folkdräkter och träskor Härefter går färden till Putten där middag och övernattning väntar. Ca 24 mil.

 • Dag 3: Keukenhof

  Efter frukost beger vi oss ut till kusten för ett besök på Keringhuis där vi får se hur man försvarat sina landvinningar mot havet. Vi ser oss runt på muséet innan färden går vidare till Haag och Panorama Mesdag, en av de få rundmålningar som finns i Europa. I Scheveningen får vi tid till en promenad längs den vackra stranden och möjlighet att äta lunch. Höjdpunkten denna dag är blomsterparken Keukenhof. Vi bländas av hyacinternas, narcissernas och tulpanernas färgprakt där de breder ut sig bland dammar, träd och välansade gräsmattor.

 • Dag 4: Amsterdam

  I dag gör vi en heldagstur till storstaden Amsterdam som med sina trädkantade kanaler, broar, och karakteristiska gavelhus ibland känns som ett levande 1600-talsmuseum. Vi gör en båttur under Amsterdams broar och ser kända byggnader och platser. På eftermiddagen blir det tid för shopping och egna strövtåg. Då bussen inte får köra inne i stan får vi promenera runt i stället.

 • Dag 5: Putten - Hemorten

  Efter en god frukost går färden åter via Bremen och Lübeck mot Puttgarden. Vi åker över de danska öarna och Öresundsbron hem till Sverige. Vi beräknar att vara åter i Malmö på kvällen för vidare färd mot hemorten. Cirka 75 mil

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss. Övernattning i dubbelrum med halvpension, d.v.s. middag första dagen t.o.m. frukost sista dagen. Färje- och broavgifter, serviceavgifter, vägskatter, moms och reseledarservice. Alla utflykter. Entré till Keukenhof, Keringhuis och båttur i Amsterdam. Övriga entréavgifter tillkommer. Vi förbehåller oss rätten att ändra ordningen i utflyktsprogrammet beroende på väder m.m.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Mercure Martiniplaza
Adress: Expositielaan 7, 9727 KA Groningen, Nederländerna Telefon: +31 50 525 8400 Hotel Groningen ligger intill evenemangscentret Martiniplaza. Rummen är ljust inredda och har bland annat platt-TV me...

Övernattning dag 2 - 5

Fletcher Hotel- Restaurant Mooi Veluwe
Adress: Garderenseweg 154, 3881 NC Putten, Nederländerna Telefon: +31 577 462 588 Hotel Mooi Veluwe Putten är ett mycket trevligt hotell med ljusa och trivasamma rum som erbjuder gratis wi-fi och terr...