Skip to main content

Dalarna med Dalhalla

Dalarna med Dalhalla  

4 dagar

En oförglömlig resa till ett av Sveriges vackraste och mest välbesökta landskap – Dalarna. Porlande bäckar, glittrande sjöar, mäktiga skogar och bördiga nejder. Vi bor tre nätter i Borlänge  och härifrån gör vi utflykter och besöker några av smultronställena runt Siljan samt upplever en konsert på Dalhalla, en internationellt etablerad spelplats och bl. a beskriven som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten – Borlänge

  Via våra påstigningsorter reser vi norrut genom de småländska skogarna innan vi kommer upp till den vackra Vätterleden med fantastisk utsikt över Vättern och Visingsö. Vi gör uppehåll för kaffe och lunch längs vägen och passerar sedan Vadstena och Motala innan vi på kvällen når Borlänge. Här skall vi bo tre nätter på Scandic i Borlänge. Cirka 65 mil.

 • Dag 2-3: Dalarna

  Under våra dagar gör vi intressanta utflykter i landskapet. En utfärd går runt Siljan, där vi får uppleva den fantastiska naturen och den vackra utsikten. Vi besöker Mora där vi gör en rundtur och ser den berömda klockstapeln och Vasaloppsmuseet. Det finns även möjlighet för ett besök på Zornmuseet med den största samlingen av Anders Zorns verk. Här ligger även hans hem Zorngården Vi fortsätter sedan till Nusnäs där den ursprungliga dalahästen tillverkas.

  Den andra dagen ägnar vi mer tid åt den södra delen av sjön. Då åker vi till Siljansnäs, Leksand och hantverksstaden Rättvik.

  Efter en tidig middag på hotellet åker vi en utav kvällarna till en av världens vackraste naturscener, Dalhalla. Festspelsarenan Dalhalla har byggts i Draggängarnas nedlagda kalkbrott utanför Rättvik. Brytningen i kalkbrottet har gjorts så att en naturlig, 60 meter djup, amfiteater med en fantastisk akustik, har bildats. Berg, skog, himmel och vatten sammanvävs till en oemotståndlig och mäktig musik- och naturupplevelse som inte går att uppleva någon annanstans!

 • Dag 4: Borlänge – Hemorten

  Det är dags att ta farväl av Borlänge för den här gången. Vi åker söderut och med uppehåll för kaffe och lunch är vi efter en innehållsrik resa åter i Skåne på kvällen. Cirka 65 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss. Del i dubbelrum med halvpension, d.v.s middag dag ett t.o.m. frukost dag fyra. Konsertbiljett till Dalhalla. Utflykter enligt program och reseledarservice.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 4

Scandic Borlänge City
Adress: Stationsgatan 21-23, 784 35 Borlänge Telefon: 0243-79 90 00 Anspråkslöst hotell 7 minuters promenad från Framtidsmuseet och dess planetarium, 9 minuters promenad från Borlänge centralstation o...