Skip to main content

Rügen

Rügen & Stralsund  

4 dagar

Med Stralsund som utgångspunkt ger vi oss ut på utfärder till charmiga badorter längs den vackra kusten. Vi åker upp och njuter av den dramatiska naturen och hänförande utsikten, strosar längs strandpromenaden och åker på en spännande tågresa i Binz.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Stralsund

  Vi reser över Öresundsbron och genom Danmark ner till Gedser där vi tar färjan till Rostock. Färden fortsätter sedan till Stralsund som brukar kallas för porten till Rügen. Här ska vi bo tre nätter på centralt belägna Hotel Baltic. Vi en stadspromenad och tittar bl.a. på rådhuset, klostret, kyrkorna och de vackra patriciervillorna från hansatiden. Vi avslutar dagen med en middag på hotellet. Cirka 36 mil.

 • Dag 2-3: Rügen

  Vi har nu två dagar att ägna åt Rügen Vi börjar med rundtur på den norra delen av ön. Här har vi Jasmunds nationalpark med stora bok- och ekskogar och storslagna utsiktsplatser. Vi färdas runt den stora Jasmundsjön med färd upp till Kungastolen där man har möjlighet att ta en promenad genom den vackra skogen och de som orkar kan ta trapporna ner till stranden. Man kan även mot en avgift besöka museet och njuta av utsikten över kritklipporna därifrån. Vi fortsätter sedan upp till Kap Arkona som är den nordligaste punkten. Här kan man antingen promenera upp till det berömda fyrtornet som inrymmer ett museum och utsiktsplats eller ta tåget. Vi finner här även resterna av den gamla fästningen som uppfördes av slaverna på 1100 talet. Vi följer sedan den sköna kusten söderut.

  Nästa utflykt blir en rundtur på södra och östra delen av ön. Vi färdas via Putbus österut till de trevliga badorterna Sellin, Göhren och Binz. Alla tre är kända för fina stränder, långa badbryggor och bra restauranger. Vi gör ett lite längre stopp i Binz så man kan gå längs den vackra strandpromenaden. Från Binz tar vi på eftermiddagen det gamla ångtåget rasande Roland som går på en smalspårig järnväg från badorterna till Putbus. Det är ungefär en halvtimmes färd till Putbus där vår buss väntar på att köra oss tillbaka till Stralsund och vårt hotell.

 • Dag 4: Stralsund - Hemorten

  Efter frukost lämnar vi Stralsund och beger oss väster ut mot Rostock. Här gör vi en stadspromenad samt ett stopp för shopping innan vi tar färjan till Danmark för vidare färd till Öresundsbron och Skåne. Cirka 36 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern turistbuss. Övernattning i dubbelrum med dusch och wc. Halvpension, d.v.s. middag första dagen t.o.m. frukost sista dagen. Färje- och broavgifter, serviceavgifter, vägskatter, moms och reseledarservice. Utflykter enligt programmet samt tågresa med rasande Roland. Ev. övriga entréavgifter tillkommer.

Karta

Hotell

Hotel Baltic Stralsund
Adress: Frankendamm 22, 18439 Stralsund, Tyskland Telefon: +49 3831 2040 Detta hotell ligger centralt nära hamnen och gamla stan med vacker utsikt över både Stralsund och Rügenbron. Vill man besöka ak...