Skip to main content

Montenegro

Montenegro  

8 dagar flyg och buss

Detta lilla, anspråkslösa land har en tre mil fantastisk strand och kristallklart vatten. Inlandet är dramatiskt  med höga berg, raviner och djupa fjordar.  Det är charmiga byar och historiskt intressanta städer. På den här resan kombinerar vi lata dagar vid stranden med spännande utflykter.

Fritextsökning

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
21/9-2024BussHotel Montenegro Beach ResortMer än 817 995:-Boka

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten – Becici

  Vi avreser från våra hemorter på morgonen för att ta flyget från Kastrup till Dubrovnik. Här går vi ombord på vår inhyrda buss som står och väntar på att ta oss till Montenegro. Innan vi åker söderut tar vi en titt på Adriatiska havets pärla-Dubrovnik. Här samsas nutid och dåtid på ett smakfullt sätt. Den välbevarade fästningen runt gamla stan och den marmorbeklädda paradgatan visar på stadens betydelse en gång i tiden. Vi fortsätter söderut in i Montenegro till Becici där vi ska bo sju nätter på Hotel Montenegro Beach Resort.

 • Dag 2-7: Montenegro

  På bara ett par år har Montenegro blivit ett succéresmål och även vi har snart förälskat oss. Naturen är bedövande vacker! De höga gröna bergen sluttar ner till en lång vacker kust och ett turkosblått vatten. Namnet Montenegro betyder ”svarta berg” och halva landets yta ligger på runt 1000 m. höjd. Där till kommer djupa fjordar, ravinen Tar och en vacker strand. Vi kommer under vår vistelse kombinera vackra och intressanta utflykter med att ligga stilla och njuta av hotellet och dess omgivningar. Vi ses varje kväll under en gemensam middag på hotellet.

  Budva


  Från hotellet är det bara ca 3 km till den gamla medeltida staden Budva. Här visar en lokalguide runt oss och vi får se resterna från när venetianerna och munkarna kom hit. Det finns spår på bebyggelse så tidigt som från 400 år f.kr. Om man tar sig upp till fästningen möts man av en fantastisk utsikt över Adriatiska havet och ön utanför. Stranden i Budva är riktigt populär och brukar kallas Montenegros Miami och är känd för sitt pulserande nattliv.

  Kotor och Perast


  En dag gör vi en heldagsutflykt när vi åker runt den bedårande Kotorbukten med små pittoreska byar som Risan och Perast och till den medeltida staden Kotor. Vi tar oss ner till den lilla lugna byn Perast Härifrån ger vi oss ut på en båttur till Lady of the Rocks som är en av två konstgjorda öar i bukten. Ön sägs ha kommit till sen man hittade ikonen Madonna och barnet på en klippa i havet. Sen kastade alla sjömän en sten där när de kom hem från en lyckad seglats och så växte ön fram. Vi besöker här även öns kyrka som är utsmyckad av lokala konstnärer.
  I norra delen av bukten har vi den medeltida staden Kotor med vindlande kullerstensgränder, venetianska palats, kyrkor och en 4,5 km långa stadsmuren som ringlar sig runt staden. Vi gör en promenad med vår lokalguide och besöker bland annat katedralen St Trip som är en av stadens många kyrkor och den mest kända. Staden är även känd för sina katter som blivit som en symbol för staden och sägs ha kommit hit med handelsmän på den tiden man var en viktig handelshamn. Det finns förstås även utrymme för lite egna strövtåg och shopping under utflykten.

  Cetinje och Njegusi


  Det blir även en heldagstur till Cetinje och Njegusi. Här vilar landets vagga och staden är belägen vid berget som gett namn åt landet. Cetinje var tidigare huvudstad i landet och det är fortfarande här presidenten har sitt residens. Vi gör ett besöker på King Nikolas Palace som är benämnt efter den siste Montenegrinske härskaren och som blivit ett samlingsmuseum för landets såväl politiska som militära och kulturella historia. Vi fortsätter sedan till Njegusi som bara är en liten by men med stor betydelse för det var härifrån som den styrande ätten Petrovic kom, som styrde från 1696 till 1918. Man bidrar också starkt till det montenegrinska köket med framförallt sin ost och lufttorkade skinka. Kanske får vi prova dessa i samband med den vinprovning vi gör här som en avslutning av dagen då vi får prova tre sorters viner.

  Övriga dagar är till eget förfogande. Kanske lockar lata dagar på den fantastiska stranden eller på hotellet. Man kan promenera till Budva eller göra en egen utflykt. Hotellet har en concierge som gärna hjälper till vid bokningar av båtturer och utflykter.
  Än så länge är det ganska lugnt i Montenegro men det är en pärla och kommer troligen att förändras när världen får upp ögonen för dess enorma turistpotential. Så det är helt rätt att åka hit nu medan paradiset finns här.

 • Dag 8: Becici – Hemorten

  Vi tar idag farväl av Montenegro och åker åter upp till Dubrovnik för att ta flyget till Kastrup. För de som bokat till anslutning väntar här vår buss på att ta oss över bron till Skåne och respektive anslutningsorter.

 • Allt detta ingår:

  Flygresa i turistklass. Resa i lokal turistbuss. Övernattning i dubbelrum med dusch och wc. Halvpension d.v.s middag dag ett t.o.m frukost dag åtta. Utflykter enligt programmet, båttur Perast-Lady f the Rocks entré Katedral St Trip, och King Nikolas Palace samt en vinprovning. Eventuella övriga entréavgifter tillkommer. Vi reserverar oss för ändrade flygtider och flygpriser.

Avgångsorter

Plats Avresetid Hemkomsttid
Kristianstad, Circle K, Karlssons taverna 05:30 19:25
VInslöv samåkningsparkering 05:45 19:10
Hässleholm, Norra Station Magasinsgatan 06:00 18:55
Sösdala, Busstation 06:15 18:45
Tjörnarp, Skogsvägen 06:20 18:35
Höör, Industrigatan 7 06:35 18:25
Hörby, ICA Kvantum 06:45 18:15
Eslöv, Circle K 07:10 17:50
Lund, Godsmagasinet 07:35 17:25
Malmö Arena Bussparkering 08:00 17:00
Köpenhamn, Kastrup 08:30 16:30

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 8

Hotel Montenegro Beach Resort
Adress: Becii BB, Becii 85316, Montenegro Telefon: +382 33 773 777 Hotellet ligger tvärs över gatan från stranden och är utrustat med 2 restauranger, 2 caféer och 4 barer varav en vid poolen. Det finn...