Skip to main content

Baltikum runt

Baltikum runt  8 dagar

Baltikum är namnet på en dröm som faktiskt blivit verklighet. Tre små länder höll på att försvinna, men återuppstod efter mer än 50 år av främlingsvälde. Nu går alla tre länderna en ny epok till mötes. På vår upptäcktsfärd möts vi av stor vänlighet och intresse, kanske mycket tack vare vår gemensamma historia. Visste du t.ex. att det redan från slutet av 1200-talet har bott svenskar längs Estlands kuster? Kom med och upplev en resa runt den spännande Östersjön!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Stockholm

  Via våra påstigningsorter reser vi norrut med uppehåll längs vägen, och anländer till Stockholm på eftermiddagen. Härifrån avgår kl. 17.45 Tallinks trevliga färja med destination Tallinn. Tvåbäddshytter är reserverade ombord och i restaurangen står middagsbuffén framdukad. Fartygets taxfree-butik lockar till ett besök och därefter har vi gott om tid att umgås i baren och nattklubben. Ca 60 mil.

 • Dag 2: Tallinn

  Innan färjan lägger till äter vi en god frukost. Vi inleder vårt besök med en stadsrundtur. I Tallinn finns många vackra välbevarade hus och en levande historia. Gamla stan med sin ringmur från medeltiden är en av Europas bäst bevarade. Sedan vandrar vi runt på egen hand och kanske köper vi med oss något trevligt hem. På kvällen väntar middag och övernattning på Park Inn by Radisson Central Hotell Tallinn.

 • Dag 3: Tallinn - Riga

  Direkt efter frukost lämnar vi Tallinn och åker söderut mot Lettland. Vi gör först ett kort stopp i Pärnu, som är den fjärde största staden i Estland. I trakterna finns många svenskminnen. Vi fortsätter längs med kusten ytterligare några mil och kommer så in i Lettland. På kvällskanten är vi framme i den vackra huvudstaden Riga där vi tar in för två nätter centralt på Radisson Blu Hotel Latvija. Cirka 30 mil.

 • Dag 4: Riga

  Efter en god natts sömn ska vi träffa vår lokalguide för en stadsrundtur. Riga är en gammal Hansastad som genomgått stora förändringar under de senare åren. Nu renoveras byggnader för fullt, nya hotell växer upp och affärerna har fyllts med varor. Under vår rundtur ser vi bl.a. den imponerande domkyrkan med sina två meter tjocka väggar. På eftermiddagen strosar vi runt på egen hand och ses sedan igen i hotellets restaurang när det är dags för middag.

 • Dag 5: Riga - Vilnius

  Idag ska vi ge oss in i det tredje av de baltiska länderna på vår resa. Från Riga reser vi först till Rundale-palatset, barockpärlan i Lettlands arkitektur. Vi fortsätter vår färd och passerar snart gränsen till Litauen. Vi gör en avstickare till det mycket imponerande korsberget, som är en av Litauens största katolska helgedomar. Bredvid den lilla floden Kulpè höjer sig berget, där man rest över 100.000 kors i varierande storlekar och material. Vi fortsätter på litauiska vägar till dagens mål, Vilnius. Här väntar middag och övernattning i två nätter på Radisson Blu Hotel Lietuva i Vilnius. Ca 30 mil.

 • Dag 6: Vilnius

  Efter frukost ägnar vi förmiddagen åt den litauiska huvudstaden. Stora delar av staden lades i ruiner under andra världskriget, men ett stort renoveringsarbete har återskapat den gamla stadskärnan som är mycket sevärd, framför allt efter det omfattande renoveringsarbetet inför kulturhuvudstadsåret 2009. Samma år firade sitt 1000-års jubileum. Under eftermiddagen blir det tillfälle att strosa runt i Vilnius och kanske se vad stadens butiker har att erbjuda eller titta närmare på stadens sevärdheter. Efter kvällens middag sover vi gott efter ännu en innehållsrik dag.

 • Dag 7: Vilnius - Klaipeda

  Efter frukost tar vi farväl av Vilnius och färdas mot Kaunas, som under en period efter första världskriget var huvudstad i Litauen. Än idag är det en av landets största städer och här finns bl.a. resterna av det gamla 1200-talsslottet kvar. Vårt mål för dagen är Klaipeda. Härifrån avgår kl 21.00 DFDS Seaways färja mot Karlshamn. Ombord äter vi middag innan vi kopplar av i baren och våra sköna hytter. Ca 30 mil

 • Dag 8: Karlshamn - Hemorten

  Efter en härlig frukost ombord angör vi kl 09.00 hamnen i Karlshamn. Fyllda av resminnen och intryck tar vi oss bekvämt vidare med bussen till hemorten. Cirka 15 mil

Karta