Skip to main content

Whiskyresa Islay

Skottland whiskyresa till Islay

flyg t/r  5 dagar

En drömresa för den sanna whiskyentusiasten. På den här resan, där vi besöker alla Skottlands fyra whiskyregioner, ägnar vi oss åt den ädla drycken och åker ut till de intressanta öarna Arran och Islay samt till Campbeltown för att uppleva alla typer av den skotska nationaldrycken. Med inte mindre än sex-sju destilleribesök på fem dagar täcker vi upp allt från små nya destillerier till gamla klassiker och berömda storsäljare.

Fritextsökning

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
25/9-2024BussHotel Skottland217 495:-Boka

Dagsprogram

 • Dag 1: Kastrup - Edinburgh - Irvine

  Vi flyger från Kastrup till Edinburgh, där vi blir hämtade vid flygplatsen för färd till det första av destillerierna längs vår väg, nämligen Auchentoshan i Clydebank strax norr om Glasgow. Detta är en av få kvarvarande gamla whiskyproducenter i whiskydistriktet Lowlands och kanske det mest klassiska med sin anrika historia och prisbelönta drycker. (Vi reserverar oss för att detta besök uteblir vid för sen flygresa). Vi fortsätter sedan till Irvine där övernattning och middag väntar på Riverside Lodge Hotel. Ca 11 mil.

 • Dag 2: Irvine - Ardrishaig

  Efter en tidig frukost tar vi färjan från Ardrossan till den vackra ön Arran. Här kör vi upp till huvudorten Lochranza där vi stannar till på Lochranza Destillery för en titt i shopen och kanske ett smakprov. Här tillverkas Arran Single Malt, som bara funnits i cirka 20 år. Vi fortsätter sedan till nästa färja som tar oss ut till halvön Kintyre. Vi kommer snart till Skottlands minsta och kanske mest okända whiskyregion, Campbeltown. För 150 år sen fanns här över 30 destillerier, idag endast tre. Här gör vi ett besök på Springbank, ett litet välrenommerat destilleri från 1828 vars tillverkningsprocess är unik. Vi tar oss sen in till Ardrishaig där vi ska bo två nätter på The Grey Gull Hotel. Här avslutar vi dagen med en gemensam middag. Ca 18 mil.

 • Dag 3: Islay

  Vi tar den tidiga morgonfärjan till Islay, den tredje av Skottlands fyra whiskyregioner, för att få ut så mycket som möjligt av denna världsberömda whisky-ö med destillerianor från 1700-talet. Islay har idag åtta aktiva destillerier, alla välkända och de flesta med den klassiska Islaysmaken som präglas av torv, rökighet och hav. Vi tar oss till den sydvästra kusten vid Port Ellen där tre klassiska destillerier kända för sin rökighet ligger på rad. Vi besöker dem alla: Ardbeg, Laphroaig och Lagavulin. Efter en minnesvärd dag med god whisky och spektakulär natur återvänder vi till vårt hotell i Ardrishaig. Den här dagen ingår det ingen middag utan det äter var och en på egen hand på färjan tillbaka.

 • Dag 4: Ardrishaig - Edinburgh

  Idag lämnar vi öarna och tar oss till kustpärlan Oban, som ligger i den fjärde whiskyregionen, Highlands. Den välkända whiskyn härifrån ingår i serien ”Six Classic Malts”. Vi gör ett besök på destilleriet och har lite fri tid för lunch och promenader i den vackra hamnen innan vi åker vidare mot huvudstaden Edinburgh. På vägen besöker vi destilleriet Glenturret i Crieff, ett av landets äldsta ännu verksamma. Vid ankomsten till Edinburgh tar vi in på Ibis Edinburgh Centre South Bridge. Cirka 28 mil

 • Dag 5: Edinburgh - Kastrup

  Även vår sista dag i Skottland ägnar vi åt ”livets dryck” genom ett besök på berömda The Scotch Whisky Experience. (vid tidigt flyg utgår detta besök). Här får vi efter en interaktiv rundvandring känna ett sting av avundsjuka när vi står framför världens största samling av skotsk whisky. Vi har en chans att i butiken fylla på vår egen whiskysamling så att vi har något att njuta av när vi efter flyget hem från Edinburgh åter sitter därhemma i fåtöljen och tänker tillbaka på dessa dagar i himmelriket.

 • Allt detta ingår:

  Flygresa i turistklass Köpenhamn-Edinburgh t/r, Resa i modern helturistbuss. Övernattning i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension, d.v.s. middag dag ett t.o.m. frukost dag fem, förutom dag 4 då bara frukost ingår. Utflykter enligt programmet med besök på minst 6 whiskydestillerier entré till The Scotch Whisky Experience. Färjeavgifter, vägskatter, moms samt reseledare.

Avgångsorter

Plats Avresetid Hemkomsttid
Kristianstad, Circle K, Karlssons taverna 08:30 21:25
Arlanda 08:40 20:10
VInslöv samåkningsparkering 08:45 21:10
Hässleholm, Norra Station Magasinsgatan 09:00 20:55
Simrishamn Autoseum 09:00 21:10
Sösdala, Busstation 09:15 20:45
Tjörnarp, Skogsvägen 09:20 20:35
Höör, Industrigatan 7 09:35 20:25
Hörby, ICA Kvantum 09:45 20:15
Eslöv, Circle K 10:10 19:50
Lund, Godsmagasinet 10:35 19:25
Malmö Arena Bussparkering 11:00 19:00
Köpenhamn, Kastrup 11:30 18:30

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Riverside Lodge Hotel Irvine
Adress: 46 Annick Rd, Irvine KA11 4LD, Storbritannien Telefon: +44 1294 279274 Riverside Lodge Hotel ligger i utkanten av Irvine i Ayrshire, 11 kilometer från Prestwick Airport. Hotellet har en elegan...

Övernattning dag 2 - 4

The Grey Gull Hotel Ardrishaig
Adress: Glenburn Rd, Ardrishaig, Lochgilphead PA30 8EU, Storbritannien Telefon: +44 1546 606017 Grey gull Hotel har en restaurang, en bar, en gemensam lounge och en trädgård i Ardrishaig. Här finns en...

Övernattning dag 4 - 5

Ibis Edinburgh Centre South Bridge
Adress: 77 South Bridge, Edinburgh EH1 1HN, Storbritannien Telefon: +44 131 292 0000 Ibis Edinburgh Centre South Bridge - Royal Mile ligger 5 minuters promenad från Waverleys tågstation och erbjuder c...