Skip to main content

Whiskyresa Islay

Skottland whiskyresa till Arran och Islay

flyg t/r  5 dagar

En drömresa för den sanna whiskyentusiasten. På den här resan ägnar vi oss åt den ädla drycken och åker ut till de intressanta öarna Arran och Islay för att uppleva alla typer av den skotska nationaldrycken. Med inte mindre än sju destilleribesök på fem dagar täcker vi upp allt från små nya destillerier till gamla klassiker och berömda storsäljare.

Fritextsökning

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
28/9-2023BussHotel SkottlandFullbokad, väntelista16 345:-Ring för bokning

Dagsprogram

 • Dag 1: Kastrup - Edinburgh - Irvine

  Vi flyger från Kastrup till Edinburgh där vi blir hämtade vid flygplatsen för färd till det första av destillerierna längs vår väg nämligen Auchentoshan i Clydebank strax norr om Glasgow. Detta är en av få kvarvarande tillverkare i Lowlandsområdet och kanske det mest klassiska med sin anrika historia och prisbelönta drycker. (Vi reserverar oss för att detta besök uteblir vid för sen flygresa) Vi fortsätter sedan till Irvine där övernattning och middag väntar på Riverside Lodge Hotel. Ca 11 mil.

 • Dag 2: Irvine - Ardrishaig

  Efter en tidig frukost tar vi färjan från Ardrossan till den vackra ön Arran. Här kör vi upp till Lochranza där dagens första destilleribesök äger rum. Det är på Arran som bara funnits i 20 år. Vi fortsätter sedan till nästa färja som tar oss ut till halvön Kintyre. Vi har nu kommit in i Skottlands minsta och kanske mest okända whiskyregion, Campbeltown. För 150 år sen fanns här över 30 destillerier, idag endast tre. Här gör vi ett besök på Springbank, ett litet välrenommerat destilleri från 1828 vars tillverkningsprocess är unik. Vi tar oss sen in till Ardrishaig där vi ska bo två nätter på The Grey Gull Hotel. Här avslutar vi dagen med en gemensam middag. Ca 18 mil.

 • Dag 3: Islay

  Vi tar den tidiga morgonfärjan till Islay för att få ut så mycket som möjligt av denna världsberömda whisky-ö med destillerianor från 1700-talet. Islay har idag åtta aktiva destillerier, alla välkända och med den klassiska Islaysmaken som präglas av torv, rökighet och hav. Vi tar oss bort till den sydvästra kusten vid Port Ellen där vi besöker två tungviktare inom whiskyeliten Ardbeg och Laphroaig. Vi avslutar sedan med Lagavulin.Vi avslutar sedan med Lagavouline som är ett av de äldsta destillerierna på ön. Den är Whiskyn är världsberömd för sin rökiga smak. Efter en minnesvärd dag med god whisky och underbar natur återvänder vi till vårt hotell i Ardrishaig.

 • Dag 4: Ardrishaig - Edinburgh

  Idag lämnar vi öarna och tar oss till kustpärlan Oban. Whiskyn här är en av de klassiska single malts. Vi gör ett besök på destilleriet och har lite fri tid för lunch och egna promenader innan vi åker vidare mot huvudstaden Edinburgh. På vägen besöker vi destilleriet Glenturret i Crieff, ett av landets äldsta och mest välbesökta tack vara storsäljande varumärket Famous Grouse. Vid ankomsten till Edinburgh tar vi in på Hotel Premier Inn Edinburgh Central Lauriston Place. Middagen serveras på närbelägen restaurang. Cirka 28 mil

 • Dag 5: Edinburgh - Kastrup

  Även vår sista dag i Skottland ägnar vi åt ”livets dryck” genom ett besök på The Scotch Whisky Experience. (vid tidigt flyg utgår detta besök). Här får vi efter en interaktiv rundvandring känna ett sting av avundsjuka när vi står framför världens största samling av skotsk whisky. Vi har en chans att i butiken bättra på vår egen samling så vi har något att njuta av när vi efter flyget hem från Edinburgh åter sitter därhemma i fåtöljen och tänker tillbaka på dessa dagar i himmelriket.

 • Allt detta ingår:

  Flygresa i turistklass Köpenhamn-Edinburgh t/r, Resa i modern helturistbuss. Övernattning i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension, d.v.s. middag dag ett t.o.m. frukost dag fem. Utflykter enligt programmet med besök på minst 6 whiskydestillerier entré till The Scotch Whisky Experience. Färjeavgifter, vägskatter, moms samt reseledare.

Avgångsorter

Plats Avresetid Hemkomsttid
Kristianstad, Circle K, Karlssons taverna 08:30 21:25
Arlanda 08:40 20:10
VInslöv samåkningsparkering 08:45 21:10
Hässleholm, Norra Station Magasinsgatan 09:00 20:55
Simrishamn Autoseum 09:00 21:10
Sösdala, Busstation 09:15 20:45
Tjörnarp, Skogsvägen 09:20 20:35
Höör, Industrigatan 7 09:35 20:25
Hörby, ICA Kvantum 09:45 20:15
Eslöv, Circle K 10:10 19:50
Lund, Godsmagasinet 10:35 19:25
Malmö Arena Bussparkering 11:00 19:00
Köpenhamn, Kastrup 11:30 18:30

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Riverside Lodge Hotel Irvine
Adress: 46 Annick Rd, Irvine KA11 4LD, Storbritannien Telefon: +44 1294 279274 Riverside Lodge Hotel ligger i utkanten av Irvine i Ayrshire, 11 kilometer från Prestwick Airport. Hotellet har en elegan...

Övernattning dag 2 - 4

The Grey Gull Hotel Ardrishaig
Adress: Glenburn Rd, Ardrishaig, Lochgilphead PA30 8EU, Storbritannien Telefon: +44 1546 606017 Grey gull Hotel har en restaurang, en bar, en gemensam lounge och en trädgård i Ardrishaig. Här finns en...

Övernattning dag 4 - 5

Premier Inn Edinburgh Central Lauristeon Place Edinburgh
Adress: 82 Lauriston Pl, Edinburgh EH3 9DG, Storbritannien Telefon: +44 333 777 4684 Rum har en kingsize-säng med heltäckningsmattor. Gästernas värdesaker kan förvaras i säkerhetsboxen. Här finns även...