Skip to main content

Skottland runt med flyg

Skottland runt

7 dagar 

En rundresa i Skottland är något alldeles extra eftersom Skottland är ett sådant egenartat resmål. Ingen annanstans i Storbritannien kan man uppleva så mycket säreget, allt av utpräglad skotsk karaktär. Vi erbjuder dig här en härligt omväxlande resa i lugnt tempo med hela sju dagar i Skottland, späckad med intressanta sevärdheter och oförglömliga upplevelser. Idylliska Edinburgh med det fantastiskt fina Grampian Mountains med Höglandets storslagna natur, slott, borgar och whisky, Inverness med Culloden- världens mest omtalade hed, sägenomspunna Loch Ness och den natursköna västkusten men också mycket mera!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Kastrup - Edinburgh

  Man flyger från Kastrup till Edinburgh vid lunch. Där får man ta en transfer buss in till vårt hotel Ibis Edinburg center South Bridge i centrala Edinburgh. Där övernattning i två nätter väntar. Passa på att bekanta er med omgivningarna och den trevliga staden under eftermiddagen sen till kvällen anländer bussen och övriga gruppen och vi äter en gemensam middag och bekantar oss med varandra.

 • Dag 2: Edinburgh

  Vi bekantar oss med Edinburgh under en stadsrundtur. Där vi ser den karaktäristiska arkitekturen och får höra om den intressanta historien, samt och om vädret tillåter får njuta av utsikten. Efteråt får man egen tid att gå längs the Royal Mile som leder till Skottlands främsta turistattraktion, Edinburgh Castle, som ligger på en utslocknad vulkan högt över staden. Slottet bjuder på en vidunderlig utsikt och mycket historia. Därefter lockar säkert shopping i affärskvarteren runt Princes Street och underhållningen som pågår överallt i parker och på torg under scenfestivalen Fringe. Efter en gemensam middag på hotellet återvänder vi till slottet för att uppleva årets Military Tattoo. Här väntar oss en fantastisk, färgsprakande, taktfast föreställning med imponerande exercis, folkdans samt vacker musik och sång.

 • Dag 3: Edinburgh – Inverness

  Dagen startar mot den historiska staden Sterling. Vi passerar genom områden där många betydande slag stått genom tiderna. Vi fortsätter in i högländerna till den charmiga lilla orten Pitlochry. Det dröjer sen inte länge förrän vi siktar den vita fasaden på Blair Castle. Vid detta ett av Skottlands mest välbevarade historiska slott med anor från 1200-talet gör vi ett stopp. Den nuvarande hertigen av Atholl är sällan här men den som vill kan gå in och se klanens samlingar och slottets förändringar genom århundradena när vi vandrar genom ett 30-tal vackert smyckade rum och salar. Vi fortsätter sedan genom det fantastiskt vackra skotska höglandet längs ljunghedar som under sensommaren lyser i färger utan motstycke. Innan vi svänger in till Inverness centrum gör vi en avstickare till Culloden Moor, för att se platsen där Skottarnas öde till slut beseglades. Dagens övernattning och middag blir i högländernas huvudstad Inverness, där vi bor centralt på AC by Marriott Hotel utmed River Ness. Cirka 25 mil.

 • Dag 4: Inverness-Oban

  Vi lämnar Inverness och färdas genom Skottlands mest romantiska trakter. Vi följer Loch Ness och som vanligt får den som ser odjuret först inte dricka mer whisky den dagen! Färden fortsätter via Fort Augustus till Spean Bridge där vi tittar på Commando Memorial. Vi fortsätter via Fort William längs Loch Linnhe till Glen Coe där vi gör ett stopp i början av den vackert ombesjungna dalen.
  På seneftermiddagen når vi Oban där vi ska bo två nätter centralt på Royal Hotel. Oban är en riktig favorit! Här kan man lätt ta sig runt till både affärer och destilleri. Orkar man rekommenderas en klättring upp till Colosseum kopian för att njuta av den vackra utsikten. Men man måste vara tillbaka i tid till att fiskebåtarna lägger till så man får se när de lastar av och kanske köpa lite av havets läckerheter som förrätt till kvällens middag på hotellet. Cirka 14 mil.

 • Dag 5: Oban med omnejd

  Dagen ägnas åt en rundtur längs kusten och inåt landet. Längs floder, hav och vikar kommer vi att uppleva en ny del av Skottland. Vi följer River Awe genom Pass of Brander och beskådar Kilchurn Castle på sin ö ute i Loch Awe, som lär vara den mest fotograferade ruinen i Skottland! Målet är Inverary som har både ett ståtligt slott – klanen Campbells säte – och ett populärt fängelsemuseum. Mot förmodan brukar de flesta vilja titta in i fängelset och sen ekipera sig i Woolen Mill butiken. För de som vill finns det naturligtvis möjlighet att den här dagen på egen hand utforska Oban och kanske besöka det fina destilleriet som är beläget mitt i stan eller ta en båttripp ut till ön Kerrera.

 • Dag 6: Glasgow

  Vi lämnar kusten och kör åter längs Loch Awe fast nu på andra sidan. Vi fortsätter sedan med att färdas längs en av världens mest berömda sjöar, Loch Lomond! Vi stannar till i den idylliska lilla blomsterbyn Luss och de modiga hinner ta sig ett dopp i sjön, innan vi fortsätter mot Glasgow. Här blir det besök på ett whiskydestilleri där vi får prova låglands whisky efter en intressant rundvisning (detta besök kan även flyttas till nästa dg). Vi åker sedan in till centrum och Ibis Glasgow City Centre för middag och övernattning. Cirka 16 mil.

 • Dag 7: Glasgow – Hemorten

  Idag måste vi tyvärr ta farväl av Skottland men flyget går inte förrän till kvällen så passa på att utforska Glasgow först med sina många sevärdheter och utmärkta shopping. Sen får det bli flygbussen tillbaka till Edinburgh flygplats för färd till Köpenhamn. För de som bokat till anslutning väntar här vår buss på att köra oss över bron hem till Sverige, förmodligen med något tyngre väskor än på utresan.

 • Allt detta ingår:

  Flyg i turistklass Köpenhamn–Edinburgh t/r, med utresan på egen hand. Resa i modern helturistbuss med alla bekvämligheter. Del i dubbelrum med halvpension d.v.s. middag dag ett t.o.m. frukost dag sju. Serviceavgifter, vägskatter och moms. Reseledare, utflykter enligt programmet. entré till Blair Castle och en whiskyprovning. Övriga entréavgifter och transfer till och från flygplatsen tillkommer.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 3

Ibis Edinburgh Centre South Bridge
Adress: 77 South Bridge, Edinburgh EH1 1HN, Storbritannien Telefon: +44 131 292 0000 Ibis Edinburgh Centre South Bridge - Royal Mile ligger 5 minuters promenad från Waverleys tågstation och erbjuder c...

Övernattning dag 3 - 4

AC by Marriott Inverness
Adress: Glebe St, Inverness IV1 1RF, Storbritannien Telefon: +44 1463 211955 AC Hotel by Marriott Inverness har ett fitnesscenter, terrass, restaurang och bar i Inverness. Detta 4-stjärniga hotell erb...

Övernattning dag 4 - 6

Royal Hotel Oban
Adress: Argyll Square, Oban PA34 4BE, Storbritannien Telefon: +44 1631 563021 The Royal Hotel ligger bara 500 meter från Obans järnvägsstation och Obans färjeterminal. Hotellet erbjuder rum med eget b...

Övernattning dag 6 - 7

Ibis Glasgow City Centre Glasgow
220 W Regent St, Glasgow G2 4DQ, Storbritannien•+44 141 619 9000 Ibis Glasgow City Centre – Sauchiehall St ligger i Glasgows livliga centrum, bara 2 minuter från Sauchiehall Street, en kort prome...