Skip to main content

Åland & Finland

Åland & Finland med Skärgårdssafari

4 dagar

På Viking Lines fina fartyg kryssar vi fram genom den åländska och finska skärgården. Vi njuter av dignande buffér ombord samt får tillfälle att ta en sväng om. När vi lägger till går vi ombord på vår buss för rundturer på Åland, i Åbo och Helsingfors. Det blir vacker natur och spännande arkitektur under fyra innehållsrika dygn.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten – Mariehamn

  Tidig avfärd från Skåne för färd upp till Stockholm. Med stopp för fika och lunch längs vägen når vi Viking Lines terminal på kvällen. Här checkar vi in på fartyget Cinderella för en trevlig kryssning till Åland. Ombord väntar den stora Vikingbuffén där även öl/vin och vatten ingår. Resten av kvällen väntar dans, musik och trevligt umgänge. Ombord kan vi handla tullfritt i den stora taxfree butiken. Cirka 60 mil.

 • Dag 2: Åland

  På morgonen kryssar vi fram genom den åländska skärgården och lägger till i Mariehamn.

  Åland är en ögrupp bestående av drygt 6500 öar och en unik del av Finland. Språket är svenska, naturen omväxlande och de gamla bondesamhällena finns kvar i ursprungligare form än i Sverige.
  Vi gör en rundtur till Kastelholms slott där Erik XIV satt fängslad, beser Finlands enda fängelsemuseum Vita Björn och besöker intilliggande friluftsmuséet Jan Karlsgården – Ålands Skansen.
  Turen går vidare till Bomarsunds fästningsruiner som skulle bli Nordens Gibraltar.
  Vi kör åter till Mariehamn där vi kl 14.25 lägger ut. Den här gången är det den eleganta Viking Grace vi går ombord på. Färden går nu tätt inpå kobbar och skär genom Åbo skärgård.
  Vi njuter av den dignande buffén och underhållningen ombord. Kl 19.50 anländer vi Åbo och tar oss till vårt Scandic hotell där övernattning väntar.

 • Dag 3: Åbo-Helsingfors

  Efter frukost börjar vårt intåg i finsk natur och kultur, för att inte tala om arkitektur!

  Vi börjar med en rundtur i Åbo, Finlands äldsta stad, som länge också var huvudstad. Där ser vi bl.a. Åbo slott med sina massiva murar och gör ett besök i domkyrkan, som är Finlands nationalhelgedom.
  Färden går sedan vidare till Helsingfors. Även här gör vi en rundtur till de mest kända sevärdheterna: Sibelius monument, Tempel­platsens kyrka och Senatstorget m.m.
  Det blir även tillfälle till egna strövtåg och shopping innan vi på kvällen åter lägger ut med Viking Lines färja. I restaurangen väntar en god middag. Under kvällen njuter vi av den vackra skärgården, handlar tax-free, dansar och har trevligt. (På avgångarna i juni återvänder vi till Åbo för att härifrån ta färjan till Stockholm. )

 • Dag 4: Stockholm – Hemorten

  Tidigt på morgonen kommer vi in i den örika skärgården. Infarten bland alla småöarna är magnifik och under tiden äter vi frukost i lugn och ro före ankomsten till Stockholm.
  På kvällen är vi åter i Skåne, kanske inte bara med ett fint minne utan också med inköpta vackra finska varor och åländskt svartbröd!
  Cirka 60 mil.

 • Allt detta ingår:

  Allt detta ingår:
  Resa i modern helturistbuss med alla bekvämligheter. Övernattning i insides dubbelhytt och dubbelrum. Halvpension, d.v.s. middag dag ett t.o.m. frukost dag fyra. Utflykter enligt program samt reseledare

Karta

Hotell

Övernattning dag 2 - 3

Scandic Atrium
Adress: Eriksgatan 28-30, 20100 Åbo, Finland Telefon: +358 2 48081614 Det centrala läget gör hotellet perfekt för egna promenader längs floden, till torget, Åbo slott eller till katedralen. Man har re...