Skip to main content

Berlin julmarknad

Julmarknad Berlin 

3 dagar Hotel Berlin, Berlin

Det finns över 60 julmarknader i Berlin – allt ifrån traditionella julmarknader med försäljning av olika hantverk till marknader med karuseller och skridskobanor. Den mest exklusiva julmarknaden finner vi på Gendarmenmarkt, som är en av de vackraste platserna i Berlin. På promenadavstånd från hotellet lockar shopping på KaDeWe och i affärerna på Kurfürstendamm samt julmarknaden vid Gedächtniskirche. 

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: Hemorten - Berlin

    Start från våra påstigningsorter via Malmö och Öresundsbron, genom Danmark till Gedser, där vi tar färjan till Rostock. Under överfarten hinner man både äta och handla i lugn och ro. På snabba motorvägar fortsätter vi till Berlin. Här bor vi centralt på Hotel Berlin i Berlin. Hotellets läge nära Kurfürstenstrasse gör nog att de flesta söker sig ner till Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche för ett besök på julmarknaden där och kanske få sig något till livs. Att gå på julmarknader i Berlin är mysigt! Marknadsstånden är fyllda med juldofter, godsaker och mycket hantverk av olika slag. Det är dessutom precis intill varuhuset KaDeWe där vi kan botanisera bland delikatesserna och märkesvarorna.

  • Dag 2: Berlin

    Tyskarna kan det här med julmarknader, en tradition som går tillbaka till medeltiden. Julmarknaden på Gendarmenmarkt är Berlins mest populära och en riktig klassiker. Hit kommer så många att man tar ett litet inträde. Men då finns också en scen med underhållning av allt från gosskörer som sjunger julklassiker till gycklare och jonglörer. En av dem största leder från Alexanderstrasse till Alexanderplatz, Här har man även uppfört en is-rink. Sen har vi även en uppbyggd vintervärld vid Potsdammerplatz. Man räknar med ett 60-tal olika julmarknader inom staden varje jul så vi har en del att titta på.

  • Dag 3: Berlin - Hemorten

    Innan vi lämnar Berlin får vi ta en titt på alla de ståtliga byggnaderna som domkyrkan, riksdagshuset, Brandenburger Tor och paradgatan Unter den Linden. Vi reser sen norrut genom det flacka nordtyska landskapet Mecklenburg-Vorpommern. Om trafiken flutit bra så gör vi ett besök i shoppen innan vi tar färjan från Rostock till Gedser. Därefter återstår bara den korta slutetappen genom Danmark innan vi åter är hemma till ett Skåne i julskrud. Cirka 45 mil.

Hotell

Hotel Berlin
Adress: Lützowpl. 17, 10785 Berlin, Tyskland Telefon: +49 30 26050 Ett smakfullt, modernt hotell med lugnt läge i centrala Berlin. Nära såväl, Tiergarten, KaDeWe, Europa Platz och 17 Juni gatan. Man h...