Skip to main content

Dalslands kanal och Göteborgs skärgård

3 dagar

Vi blir en del av naturen på den här resan bland odlingar, parker, kanaler och skärgård. Vi reser på Dalslands kanal genom den berömda Håveruds akvedukten ett mästerverk i ingenjörskonst samt tittar på samtidskonst på Dalslands konstmuseum och avslutar med en underhållande skärgårdstur i Göteborgs skärgård.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten-Trollhättan

  Via våra påstigningsorter reser vi norrut längs med E6 vi gör trevliga stopp på vägen där vi kan handla lokala specialiteter. Vi stannar också vid Gunnesbo Slott. Här möts vi av Gustaviansk herrgårdsarkitektur och en symmetrisk parkanläggning. Vi promenerar på egen hand i trädgården och tar en titt på vad butiken har att erbjuda. Vi fortsätter sedan till Trollhättan där vi ska bo två nätter på Scandic Swania. Vi avslutar dagen med middag på hotellet. Cirka 35 mil.

 • Dag 2: Dalslands Kanal

  Efter frukost tar vi oss igenom Dalslands vilda natur av skogar och sjöar upp till Bengtsfors. Härifrån avgår Kanalbåten som ska ta oss genom Dalslandskanal. Det är bara en mil som är grävd kanal i övrigt har man utnyttjat det naturliga sjösystemet. Kanalen är 254 km och lång och har 31 slussar mest spektakulär är Håverudsakvedukten. Vi åker då på kanalen i en 33,5 m lång fritt hängande ränna över forsen. Omgivna av både en järnvägsbro och en landsvägsbro. Kanalturen tar cirka fyra och en halv timma och det ingår lunch under turen. Efter turen är det säkert flera som vill fotografera denna geniala ingenjörskonst. Den som hellre vill veta mer om kanalbygget kan till självkostnadspris besöka Kanalmuseet intill. Vi fortsätter sen för att se lite mer konst och tittar vi in i det vackra konstmuseet där samtidskonsten möter naturen. Cirka 18 mil.

 • Dag 3: Trollhättan-Göteborg-Hemorten

  Då var det åter dags att packa väskan och bege sig söderut. Men inte så långt utan i Göteborg byter vi återigen färdmedel och gör en härlig skärgårds tur inklusive lunch. Båtturen varar cirka 2,5 timme och tar oss runt i den härliga skärgården. Lyriska av fantastiska naturupplevelser tar vi sista biten ner till Skåne där vi på kvällen får säga farväl till våra reskamrater eller kanske vi ses igen. Cirka 35 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i helturistbuss. Del i dubbelrum med halvpension, d.v.s. middag dag ett t.o.m. frukost dag tre. Två båtresor inklusive lunch. Utflykter enligt program, reseledarservice samt moms.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 3

Scandic Swania
Adress: Storgatan 47-49, 461 30 Trollhättan Telefon: 0520-890 00 Ett fem våningar högt hotell mitt i centrum intill Trollhätte kanal och med allt man kan önska. Här finns bar och restaurang och en här...