Skip to main content

Skagen

Skagen

3 dagar

Tänk dig en härlig ljum sommarkvällspromenad med doft av hav i luften och en rödblossande sol som går ner bakom en kuliss av vacker småstadsbebyggelse. Tänk dig att stå på toppen av Danmark i friska vindar med vågbrus i öronen och vidder med sanddyner runt dig. Låter det lockande? Då är en resa till Skagen något för dig!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Skagen - Fredrikshamn

  Vi reser från Skåne på morgonen för färd över tre imponerande broar: Öresundsbron, Stora Bältbron och Lilla Bältbron. Vi följer motorvägen norrut tills vi når Skagen på eftermiddagen. Här åker vi ut med traktortåget Sandormen ända ut till platsen där du kan bada med en fot i varje hav! Efter en uppfriskande promenad fortsätter vi till Fredrikshamn och vårt trevliga hotell Scandic The Reef.
  Här avrundar vi dagen med en gemensam middag.

 • Dag 2: Skagen

  Efter en härlig frukost utforskar vi konstnärernas Skagen. Vi börjar med besök på de båda muséerna Skagens museum och Anchers Hus. På Skagens museum ser vi ett urval av alla Skagenmålarnas verk medan vi i Anchers hus hälsar på hemma hos konstnärsparet Ancher. Efter besöken går vi en promenad tillsammans med vår reseledare som bl.a. berättar om Bröndums anrika hotell. Sen kan vi på egen hand strosa längs gatorna i Skagen. Den som vill kan gå tillbaka till något av museerna eller kanske bara sitta på en bänk i hamnen och titta på folk som flanerar förbi. På kvällen äter vi middag tillsammans i Skagen. Efter middagen återvänder vi till vårt hotell i Fredrikshamn.

 • Dag 3: Fredrikshamn - Hemorten

  Innan vi lämnar Fredrikshamn kan man ta det lugnt och njuta av hotellet eller ta en runda på Stan. Som gäst på hotellet har vi tillgång till det nyrenoverade badet på 1500 kvm stort med fem pooler och jacuzzi och bastu. Här kan man sätta sig i en blå lagun och njuta av tropisk värme och fågelkvitter. Kanske vill någon hellre promenera i hamnen eller ta sig ut till den Botaniska trädgården. Det är ingen prålig parkanläggning men det är skönt att strosa genom trädgårdarna som omger den gamla herrgården. Vi får sen hoppa in i bussen för hemfärd. Även den här gången reser vi över de tre ståtliga broarna tillbaka till Skåne.

 • Allt detta ingår:

  Bussresa i modern helturistbuss enligt program, bro- & vägavgifter, övernattning i dubbelrum halvpension. Entré till Skagens museum och Anchers Hus, rundtur i Skagen inkl. Sandormen till Grenen. Vi reserverar oss för att möblera om i dagsprogrammet.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 3

Scandic Hotel the Reef
Adress: Tordenskjoldsgade 14, 9900 Frederikshavn, Danmark Telefon: +45 98 43 32 33 Bara ett stenkast från hamen i Fredrikshan återfinner vi detta hotell med en stor vattenpark i karibisk stil. Palmer,...