Skip to main content

Spreewald

Spreewald och Dresden

4 dagar

Följ med på en annorlunda och spännande resa. Vi besöker den sorbiska minoriteten i Spreewald och får en inblick i hur de har levt genom alla år i detta vackra område som numera står på UNESCOs lista. Vi upplever en sorbisk afton med traditionell mat. Som kontrast till det primitiva Spreewald gör vi även en utflykt till Dresden som åter kan stoltsera med ståtliga byggnader som påminner om stadens furstliga historia. Här kan vi uppleva magnifik arkitektur och kultur samt bra shopping.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Cottbus

  Vi avreser från respektive hemort på morgonen och tar vägen via Öresundsbron och färjan från Gedser ner till Rostock och Tyskland. Vi fortsätter sedan på snabba motorvägar förbi Berlin ner till Cottbus. Här ska vi bo på Sorat Hotel där vi även äter våra middagar. Cirka 62 mil.

 • Dag 2: Spreewald

  Vi börjar med en fri förmiddag i vår trevliga värdstad Cottbus, där vi kan koppla av och gå och shoppa innan vi ger oss ut i landskapet. Skyltarna avslöjar att vi befinner oss på tvåspråkigt område. Spreewald är ett vackert område där floden Spree delar sig i flera armar och som vid högvatten oftast svämmar över. Detta har gjort området svåråtkomligt och just därför lever sorberna här sedan lång tid tillbaka. Sorberna är en västslavisk folkstam som trots utrotningsförsök lyckats inte bara överleva utan även bevara en del av sin särart, som den traditionella klädseln, språket och en del traditioner trots att man bor mitt i Tyskland. Vi ger oss ut i området med Lübbenau som utgångspunkt och ser hur det ser ut idag. Vi tar oss fram i flatbottnade båtar som stakas fram längs med vattendragen.

 • Dag 3: Dresden

  Idag tar vi oss ner till Kurfurstarnas Dresden, även kallat ”Florens vid Elbe”. Staden drabbades svårt av bomberna i slutet av andra världskriget men har återuppbyggts och är idag en pampig och otroligt charmig stad. Vi gör en stadspromenad och ser bland annat Zwingerpalatset, Sem­­per­operan, Frauenkirche samt den fantastiska 102 meter långa frisen Furstetåget. Man kan sedan välja om man vill bli kvar i Dresden och besöka något museum, utställning eller bara flanera på stan, eller om man vill åka med ut till Meissen och besöka Porslinsfabriken. Här i en av världens äldsta och mest kända porslinsfabriker får man se porslin sedan fyra sekler samt hur produktionen sett ut genom årens lopp fram till idag (entré tillkommer). På kvällen återvänder vi till Cottbus för middag.

 • Dag 4: Cottbus - Hemorten

  Då var det dags att ta farväl av Cottbus och bege sig hemåt. Även nu tar vi oss upp till Rostock för att ta färjan till Gedser. Sen är det dags för den sista etappen genom Danmark och Öresundsbron hem till Skåne. Cirka 62 mil

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss. Övernattning i dubbelrum med dusch och wc. Halvpension d.v.s. middag dag ett t.o.m. frukost dag fyra. Utflykter enligt programmet, guidad båttur genom Spreewald. Färje-, bro- och vägavgifter, serviceavgifter, moms samt reseledare. Eventuella övriga entréavgifter tillkommer.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 4

Sorat Hotel Cottbus
Adress: Schloßkirchplatz 2, 03046 Cottbus, Tyskland Telefon: +49 355 78440 Detta hotel med sin eleganta fasad ligger i gamla stan i Cottbus omgiven av butiker,cafér, restauranger och parker. Det är kä...