Skip to main content

Berlin med Spreewald

Berlin med Spreewald 

4 dagar

Följ med på en annorlunda och spännande resa. Vi besöker den sorbiska minoriteten i Spreewald och får en inblick i hur de har levt genom alla år i detta vackra område som numera står på UNESCOs lista. Vi bor centralt i världsmetropolen Berlin, där vi även gör en stadsrundtur.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Berlin

  Vi avreser från respektive hemort på morgonen och tar vägen via Öresundsbron och färjan från Gedser ner till Rostock och Tyskland. Vi fortsätter sedan på snabba motorvägar ner till Berlin, där vi bor tre nätter mitt i centrum på Alexanderplats på Park Inn by Radisson. Hotellets centrala läge gör att vi lätt kan ta oss runt i stan på egenhand. Utbudet är gigantiskt vad gäller, shopping, utställningar, museer och restauranger. Det ingår ingen middag på kvällen men det finns ett stort utbud från väldens alla hörn att välja på om man vill ta sig en promenad. Cirka 45 mil.

 • Dag 2: Spreewald

  Efter frukost åker vi söderut för att utforska spreedeltat. Skyltarna avslöjar att vi befinner oss på tvåspråkigt område. Spreewald är ett vackert område där floden Spree delar sig i flera armar och som vid högvatten oftast svämmar över. Detta har gjort området svåråtkomligt och just därför lever sorberna här sedan lång tid tillbaka. Sorberna är en västslavisk folkstam som trots utrotningsförsök lyckats inte bara överleva utan även bevara en del av sin särart, som den traditionella klädseln, språket och en del traditioner trots att man bor mitt i Tyskland. Vi ger ut i området med Lübbenau som utgångspunkt och tar oss fram i traditionella flatbottnade båtar som stakas fram längs med vattendragen. Samtidigt får vi höra hur sorberna har det idag.
  Vi återvänder sedan till Berlin.

 • Dag 3: Berlin

  Vi gör under vår vistelse en orienterande stadsrundtur i Berlin vi får se historiska monument, parker och slott. Vi ser Unter den Linden, Riksdagshuset, Brandenburger Tor, Domkyrkan, Gedächtniskirche och mycket, mycket mera. I övrigt är det helt fritt att lägga upp vistelsen efter egna önskemål. Kanske vill man se East Side Gallery som är den längsta biten Berlinmur som finns bevarad eller på egen hand botanisera bland de stora utbudet av museer och utställningar. Någon vill säkert besöka ett av de många museerna på Museuminsel eller åka upp i TV-tornet på Alexanderplatz. Missa inte heller ett besök på Berlins kända varuhus – KaDeWe med dess otroliga livsmedels­avdelning.

 • Dag 4: Berlin - Hemorten

  Då var det dags att ta farväl av Berlin och bege sig hemåt. Även nu tar vi oss upp till Rostock för att ta färjan till Gedser. Om tiden tillåter blir det ett stopp för shopping innan vi går ombord på båten. Sen är det dags för den sista etappen genom Danmark och Öresundsbron hem till Skåne. Cirka 45 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss med alla bekvämligheter. Övernattning i dubbelrum med dusch och wc samt frukost. Utflykter enligt programmet, guidad båttur genom Spreewald, Färje-, bro- och vägavgifter, serviceavgifter, moms samt reseledare. Eventuella övriga entréavgifter tillkommer.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 4

Park Inn by Radisson Berlin
Adress: Alexanderpl. 7, 10178 Berlin, Tyskland Telefon: +49 30 23890 Ett stort fint hotell på Alexanderplatz mitt i Berlin. Hotellet har tre restauranger och en stor spa avdelning. Precis intill hitt...