Skip to main content

Irland

Irland runt 10 dagar

Den gröna ön lockar med en fantastisk natur, vänligt folk, charmiga städer och god mat. Vi gör en rundresa där vi får se både Galway, Cork och Dublin men också den vackra Ring of Kerry. Vi besöker naturfenomenen Burren och Cliffs of Moher samt kommer till det imponerande Rock of Cashel och de vackra trädgårdarna Powerscourt Estate & Gardens.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten – Bremen

  Efter uppsamlingen i Skåne börjar vår underbara resa mot Irland. Vi åker över Öresundsbron ner till Rödby där vi tar färjan till Puttgarden och fortsätter sedan ner genom Tyskland. Med stopp för fika och lunch når vi Bremen på kvällen. Här ska vi bo på Hotel Thomsen i Delmenhorst. Här avnjuter vi även kvällens middag. Cirka 55 mil.

 • Dag 2: Bremen – Rotterdam

  Efter frukost beger vi oss mot den holländska gränsen och vidare upp till den 30 km långa Afsluitdijk-vallen genom vilken holländarna inhägnat havsviken Zuiderzee och gjort den till insjön Ijsselmeer. Vallen kallas av många för världens åttonde underverk. Härefter väntar lunchpaus i den charmiga orten Volendamm där vi kan vandra längs hamnen och köpa något gott. Resan fortsätter mot Rotterdam, där vi på kvällen stiger ombord på P&O Ferrys fartyg och tar våra utsideshytter i besittning. På kvällen äter vi en gemensam middag och därefter står det fritt att njuta av nattlivet ombord. Cirka 47 mil.

 • Dag 3: Hull – Dublin

  Efter en stadig frukost siktar vi Englands kust och Hulls hamn. Färden fortsätter med vår bekväma tvärs över England förbi storstäderna Leeds och Manchester genom öppna vidder till Wales där vi följer kusten fram till nästa färja som tar oss över Irländska havet från Holyhead till Dublin. Vi gör en liten rundtur och får se bland annat de två katedralerna St Patrick´s och Christ Church, Trinnity College, parken och det stora bryggeriet Guiness. Här bor vi en natt centralt på Academy Plaza Hotel. Efter en gemensam middag i hotellets restaurang vill kanske någon ta en pubrunda i det berömda Tempelbar området. Cirka 47 mil.

 • Dag 4: Dublin –Blarney

  Vi börjar med att ta en titt på den irländska huvudstaden. Dublin grundades av vikingarna i mitten av 800-talet. Staden är full av kultur, historia och affärer. Vi gör en rundtur och får se bland annat se de två katedralerna St Patrick´s och Christ Church, Trinnity College, parken och det stora bryggeriet Guiness.
  Vi fortsätter sedan med att utforska Irland och färdas tvärs över den gröna ön. Vi gör en paus vid de storslagna ruinerna vid Rock of Cashel. Vi fortsätter sedan ner till den stora hamnstaden Cork. Här utanför ligger Blarney och det vackra Blarney Castle med den berömda Blarney Stone. Om man kysser den får man vältalighetens gåva, något som de flesta irländare måste ha gjort!
  Vi ska bo här en natt på Blarney Wollen Mills Hotel. Cirka 26 mil.

 • Dag 4: Dublin-Galway

  Idag väntar färd genom väldigt skiftande natur trots att vi inte färdas någon längre sträcka. Vi lämnar Galway på morgonen och tar oss ut på en vid kalkstens platå vid namn the Burren. Härifrån fortsätter vi till de mäktiga klipporna Cliffs of Moher som stupar 200 meter rakt ner i Atlanten. Vi gör en promenad för att känna vinden och försöka fästa denna fantastiska utsikt på ett foto. Färden fortsätter på smala vackra vägar ner till Irlands längsta flod, Shannon. Dagens slutmål är staden Tralee där övernattning och middag väntar på Brandon Hotel. Cirka 20 mil.

 • Dag 5: Blarney – Killarney

  Idag ger vi oss ut på en färd längs den berömda Ring of Kerry. Under färden får vi uppleva några av de vackraste havs- och bergsutsikter man kan tänka sig. Tack vare golfströmmen är här ett milt klimat som tillåter subtropiska växter i det fria, vilket man bland annat kan se i den exotiska trädgården vid Muckross House. Här får vi se hur överklassen bodde när vi titta in i herrgården.
  Dagen avslutas i Killarney där vi ska bo en natt på the Parkavon Hotel. Cirka 25 mil.

 • Dag 5: Galway-Tralee

  Idag väntar färd genom väldigt skiftande natur trots att vi inte färdas någon längre sträcka. Vi lämnar Galway på morgonen och tar oss ut på en vid kalkstens platå vid namn the Burren. Härifrån fortsätter vi till de mäktiga klipporna Cliffs of Moher som stupar 200 meter rakt ner i Atlanten. Vi gör en promenad för att känna vinden och försöka fästa denna fantastiska utsikt på ett foto. Färden fortsätter på smala vackra vägar ner till Irlands längsta flod, Shannon. Dagens slutmål är staden Tralee där övernattning och middag väntar på Brandon Hotel. Hotellets centrala läge lockar säkert till en promenad på stan efter middagen. Cirka 20 mil.

 • Dag 6: Killarney – Galway

  Idag har vi mycket att se. Vi börjar med att ta oss norrut och korsar landets längsta flod Shannon. Vi fortsätter på smala vägar vi till de mäktiga klipporna Cliffs of Moher som stupar 200 meter rakt ner i Atlanten. Vi gör en promenad för att känna vinden och försöka fästa denna fantastiska utsikt på ett foto. Det är sen inte långt till kalkstensplatån the Burren. Här är det ett helt annat landskap vi får se. Vi är nu snart framme vid västkustens viktigaste hamn- och fiskestad, Galway. Här får vi tid att gå runt och utforska staden på egen hand innan vi tar oss ut till Clayton Hotel i utkanten av staden där övernattning och middag väntar. Cirka 20 mil.

 • Dag 6: Tralee-Cork

  Vi lämnar Tralee på morgonen för färd längs den berömda Ring of Kerry. Här får vi uppleva några av de vackraste havs- och bergsutsikter man kan tänka sig. Tack vare golfströmmen är här ett milt klimat som tillåter subtropiska växter i det fria, vilket vi bl.a. upptäcker i den exotiska trädgården vid Muckross House. Här finns det möjlighet att gå runt och titta samt äta lunch. Vi åker sedan vidare till Cork där vi ska bo centralt på Vienna Woods Hotel

 • Dag 7: Galway – Newtownmountkennedy

  När vi ätit frukost lämnar vi västkusten för att korsa ön. Den här gången ska vi till ett ställe som ligger strax söder om Dublin, Enniskerry. Här ligger Powerscourt slott och trädgårdar med kanske Irlands vackraste trädgård. (National Geographic har till och med utnämnt den till världens tredje vackraste). Här återfinns bland annat landets högsta vattenfall och en stilren japansk trädgård. Är man mer intresserad av whisky så finns det även ett destilleri. Vi befinner oss nu i Wicklow county (kallad Irlands trädgård) och tar oss ner till Newtownmountkennedy där övernattning och middag väntar på Parkview Hotel. Cirka 25 mil.

 • Dag 7: Cork – Newtownmountkennedy

  Då var det dags att vända norrut igen och vi kör mot nord ost. Vi gör en paus vid de storslagna ruinerna vid Rock of Cashel innan ni fortsätter mot Wicklow mountains. Wicklow bergen kallas ibland för Irlands trädgård då de är täckta av torv och därmed har en rik flora. Här reser vi genom Glendalough som betyder dalen mellan de två sjöarna. Hit åkte munken St Kevin för att finna ro på 500-talet. Han fann det och grundade ett kloster, som grundade ett destilleri också vidare. Idag är det pilgrimer och turister som söker skönheten och lugnet i platsen. Klostret är i ruiner och destilleriet har blivit ett hantverksprojekt för några lokala whiskyentusiaster men naturen har inte förlorat sin kraft.
  Vi fortsätter sedan till Enniskerry. Här ligger Powerscourt slott och trädgårdar med kanske Irlands vackraste trädgård. (National Geographic har till och med utnämnt den till världens tredje vackraste). Här återfinns bland annat landets högsta vattenfall och en stilren japansk trädgård. Är man mer intresserad av whisky så finns det även ett destilleri. Vi fortsätter sedan till Newtownmountkennedy där övernattning och middag väntar på Parkview Hotel. Cirka 30 mil.

 • Dag 8: Newtownmountkennedy – Hull

  Så var ringen sluten och vi har åkt runt denna sköna, gröna ö och det är dags att åter ta färjan mot Wales och Holyhead. Vi åker längs kusten förbi badorterna genom det vackra Wales. Vi passerar stationen med det längsta namnet i världen, 58 bokstäver på vår väg innan vi söker oss in i England till den vackra Tudor staden Chester. Här gör vi en promenad genom den vackra muromgärdade korsvirkesstaden med sina långa affärsarkader. Vi fortsätter sen tvärs över England bort till Hull på ostkusten. Här går vi ombord på färjan som lägger ut kl 20.30. Ombord förser vi oss av den goda buffén innan vi drar oss tillbaka till våra utsideshytter. Cirka 47 mil.

 • Dag 9: Rotterdam – Bad Oldesloe

  Kl 9.00 når vi den holländska kusten vid Rotterdam. Vi har då en lång dag framför oss där vi färdas fram på snabba motorvägar rakt genom Holland vidare genom Tyskland förbi Bremen och Hamburg. Längs vägen får vi möjlighet att ta igen oss och smälta alla intryck från resan i det glada, gröna, vänliga och otroligt vackra Irland. Vi tar oss upp till Bad Oldesloe. Här har vi en sista gemensam middag och övernattning. Ca 60 mil.

 • Dag 10: Bad Oldesloe – Hemorten

  Efter frukost tar vi oss upp mot Hansans drottning Lübeck och sedan vidare mot färjeläget i Puttgarden. Innan färjan hinner vi med lite shopping också. Vi färjar sen över till Rödby och tar den sista etappen upp till Öresundsbron hem till Skåne. Nöjda och glada efter en underbar resa är vi hemma igen. Cirka 40 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss. Del i dubbelrum med halvpension, d.v.s. middag dag ett t.o.m. frukost dag tio. Del i utsides dubbelhytt. Entré till Cliffs of Moher och Powerscourt Estate & Garden. Övriga entréeavgifter tillkommer. Färjor, serviceavgifter, vägskatter och moms. Reseledare, utflykter enligt program.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Hotel Thomsen Delmenhorst
Adress: Bremer Str. 186, 27751 Delmenhorst, Tyskland Telefon: +49 4221 9700 Hotel-Restaurant Thomsen är ett familjeföretag som erbjuder moderna och funktionellt inredda rum. Hotellet har en festsal oc...

Övernattning dag 3 - 4

Academy Plaza Hotel, Dublin
Adress: 10-14 Findlater Pl, O'Connell Street Upper, Rotunda, Dublin 1, D01 X2X0, Irland Telefon: +353 1 878 0666 Med sitt perfekta läge kan vi lätt ta oss till fots till många av Dublins sevärdheter s...

Övernattning dag 4 - 5

Oranmore Lodge Hotel Galway
Adress: Carrowmoneash, Oranmore, Co. Galway, Irland Telefon: +353 91 794 400 På stranden av Galway Bay, bara 5 minuters bilresa från M6 och 10 minuters bilresa från staden Galway och Galways flygplats...

Övernattning dag 5 - 6

Brandon Hotel Tralee
Adress: Prince's St, Tralee, Co. Kerry, V92 PVK6, Irland Telefon: +353 66 712 3333 Brandon Hotel Conference & Leisure Centre ligger i hjärtat av Tralee, en kort promenad från stadens centrum, vilket g...

Övernattning dag 6 - 7

Vienna Woods Hotel Cork
Adress: Vienna Woods Hotel, Dunkettle, Glanmire, Co. Cork, T45 V065, Irland Telefon: +353 21 455 6800 Cork's Vienna Woods Hotel & Villas ligger i Glanmire-dalen, 10 minuters bilresa från Corks centrum...

Övernattning dag 7 - 8

Parkview Hotel Newtownmountkennedy
Adress: Apartment 5, Main St, Kilmacullagh, Newtown Mount Kennedy, Co. Wicklow, A63 FX72, Irland Telefon: +353 1 201 5600 Ett vackert beläget hotell med bar och restaurang. Här är även konferensmöjlig...

Övernattning dag 9 - 10

Good Morning Bad Oldesloe
Adress: Sandkamp 12, 23843 Bad Oldesloe, Tyskland Telefon: +49 4531 89300 Good Morning + Bad Oldesloe-hotell ligger i affärsdistriktet i den historiska kurorten Bad Oldesloe. , erbjuder gratis Wi-Fi o...