Skip to main content

Irland

Irland runt 10 dagar

Den gröna ön lockar med en fantastisk natur, vänligt folk, charmiga städer och god mat. Vi gör en rundresa där vi får se både Galway, Cork och Dublin men också den vackra Ring of Kerry. Vi besöker naturfenomenen Burren och Cliffs of Moher samt kommer till det imponerande Rock of Cashel och de vackra trädgårdarna Powerscourt Estate & Gardens.

Fritextsökning

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
23/8-2024BussHotel IrlandMer än 823 495:-Boka

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten – Bremen

  Efter uppsamlingen i Skåne börjar vår underbara resa mot Irland. Vi åker över Öresundsbron ner till Rödby där vi tar färjan till Puttgarden och fortsätter sedan ner genom Tyskland. Med stopp för fika och lunch når vi Bremen på kvällen. Här ska vi bo på InterCity Hotel. Här avnjuter vi även kvällens middag. Cirka 55 mil.

 • Dag 2: Bremen – Rotterdam

  Efter frukost beger vi oss mot den holländska gränsen och vidare upp till den 30 km långa Afsluitdijk-vallen genom vilken holländarna inhägnat havsviken Zuiderzee och gjort den till insjön Ijsselmeer. Vallen kallas av många för världens åttonde underverk. Härefter väntar lunchpaus i den charmiga orten Volendamm där vi kan vandra längs hamnen och köpa något gott. Resan fortsätter mot Rotterdam, där vi på kvällen stiger ombord på P&O Ferrys fartyg och tar våra utsideshytter i besittning. På kvällen äter vi en gemensam middag och därefter står det fritt att njuta av nattlivet ombord. Cirka 47 mil.

 • Dag 3: Hull – Dublin

  Efter en stadig frukost siktar vi Englands kust och Hulls hamn. Färden fortsätter med vår bekväma tvärs över England förbi storstäderna Leeds och Manchester genom öppna vidder till Wales där vi följer kusten fram till nästa färja som tar oss över Irländska havet från Holyhead till Dublin. Vi anländer Dublin på kvällen och checkar in på Maldron Hotel Tallaght där vi ska bo en natt i utkanten av staden. Här avslutar vi dagen med en gemensam middag. Cirka 47 mil.

 • Dag 4: Dublin - Ballinasloe

  Vi börjar med att ta oss in i Dublin och utforska staden som grundades av vikingarna i mitten av 800-talet. Staden är full av kultur, historia och affärer. Vi gör en liten rundtur och får se bland annat de två katedralerna St Patrick´s och Christ Church, Trinnity College, parken och det stora bryggeriet Guiness. (Entréer ingår ej). Det blir även lite egen tid innan vi drar västerut för en övernattning och middag på Gullane´s Hotel i Ballinasloe. Ca 20 mil.

 • Dag 5: Ballinasloe - Tralee

  Efter frukost tar vi oss ut mot kusten. Idag väntar färd genom väldigt skiftande natur trots att vi inte färdas någon längre sträcka. Vi tar oss ut på en kalkstens platå vid namn the Burren. Härifrån fortsätter vi till de mäktiga klipporna Cliffs of Moher som stupar 200 meter rakt ner i Atlanten. Vi gör en promenad för att känna vinden och försöka fästa denna fantastiska utsikt på ett foto. Färden fortsätter på smala vackra vägar ner till Irlands längsta flod, Shannon. Dagens slutmål är staden Tralee där övernattning och middag väntar på det fina Brandon Hotel. Hotellets centrala läge lockar säkert till en promenad på stan efter middagen. Cirka 23 mil.

 • Dag 6: Tralee-Cork

  Vi lämnar Tralee på morgonen för färd längs den berömda Ring of Kerry. Här får vi uppleva några av de vackraste havs- och bergsutsikter man kan tänka sig. Tack vare golfströmmen är här ett milt klimat som tillåter subtropiska växter i det fria, vilket vi bl.a. upptäcker i den exotiska trädgården vid Muckross House. Här finns det möjlighet att gå runt och titta samt äta lunch. Vi åker sedan vidare till Cork där vi ska bo väster om staden på Oriel House Hotel.

 • Dag 7: Cork - Dublin

  Powerscourt Estate & Gardens
  Då var det dags att vända norrut igen och vi kör mot nord ost. Vi gör en paus vid de storslagna ruinerna vid Rock of Cashel innan ni fortsätter mot Wicklow mountains. Wicklow bergen kallas ibland för Irlands trädgård då de är täckta av torv och därmed har en rik flora. Vi åker till Enniskerry. Här ligger Powerscourt slott och trädgårdar med kanske Irlands vackraste trädgård. (National Geographic har till och med utnämnt den till världens tredje vackraste). Här återfinns bland annat landets högsta vattenfall och en stilren japansk trädgård. Är man mer intresserad av whisky så finns det även ett destilleri. På kvällen kör vi upp till Maldron Hotel Tallaght där övernattning och middag väntar på Parkview Hotel. Ca 30 mil.

 • Dag 8: Dublin – Hull

  Så var ringen sluten och vi har åkt runt denna sköna, gröna ö och det är dags att åter ta färjan mot Wales och Holyhead. Vi åker längs kusten förbi badorterna genom det vackra Wales. Vi passerar stationen med det längsta namnet i världen, 58 bokstäver på vår väg innan vi söker oss in i England till den vackra Tudor staden Chester. Här gör vi en promenad genom den vackra muromgärdade korsvirkesstaden med sina långa affärsarkader. Vi fortsätter sen tvärs över England bort till Hull på ostkusten. Här går vi ombord på färjan som lägger ut kl 20.30. Ombord förser vi oss av den goda buffén innan vi drar oss tillbaka till våra hytter. Cirka 47 mil.

 • Dag 9: Rotterdam – Hamburg

  Kl 9.00 når vi den holländska kusten vid Rotterdam. Vi har då en lång dag framför oss där vi färdas fram på snabba motorvägar rakt genom Holland vidare genom Tyskland förbi Bremen till Hamburg. Längs vägen får vi möjlighet att ta igen oss och smälta alla intryck från resan i det glada, gröna, vänliga och otroligt vackra Irland. I Hamburg på Leonardo Hotel Hamburg Stillhorn . Här har vi en sista gemensam middag och övernattning. Ca 50 mil.

 • Dag 10: Hamburg – Hemorten

  Efter frukost tar vi oss upp mot Hansans drottning Lübeck och sedan vidare mot färjeläget i Puttgarden. Innan färjan hinner vi med lite shopping också. Vi färjar sen över till Rödby och tar den sista etappen upp till Öresundsbron hem till Skåne. Nöjda och glada efter en underbar resa är vi hemma igen. Cirka 40 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss. Del i dubbelrum/hytt med halvpension, d.v.s. middag dag ett t.o.m. frukost dag tio. Entré till Cliffs of Moher och Powerscourt Estate & Garden. Övriga entréeavgifter tillkommer. Färjor, serviceavgifter, vägskatter och moms. Reseledare, utflykter enligt program.

Avgångsorter

Plats Avresetid Hemkomsttid
Kristianstad, Circle K Carlssons Taverna 05:00 21:50
Klippan Järnvägsstationen 05:10 21:35
Vinslöv, Samåknings P 05:15 21:30
Hässleholm, Norra Station Magasinsgatan 05:30 21:10
Ängelholm, MC Donalds 05:40 21:05
Sösdala, Busstation 05:50 20:50
Sjöbo, Busstation 06:00 20:40
Tjörnarp, Skogsvägen 06:00 20:40
Helsingborg, Hamntorget 06:10 20:35
Höör, Industrigatan 7 06:15 20:30
Tomelilla, Järnvägsstation 06:20 20:20
Hörby, ICA Kvantum 06:30 20:15
Ystad, Busstation utmed Järnvägen hpl E 06:40 20:00
Landskrona Station vid ICA 06:40 20:05
Eslöv, Circle K 06:55 19:50
Löddeköpinge Shell Center Syd 07:00 19:45
Lund, Godsmagasinet 07:20 19:30
Malmö Arena Bussparkering 07:45 19:00

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

InterCity Hotel Bremen
Adress: Bahnhofspl. 17-18, 28195 Bremen, Tyskland Telefon: +49 421 16030 Ett bra hotell med rymliga rum och bra komfort. Läget vid centrlstationen gör att man har lika nära till gamla stans seärdheter...

Övernattning dag 3 - 4

Maldron Hotel Tallaght
Adress: Whitestown Way, Tallaght, Dublin, D24 XC9W, Irland Telefon: +353 1 468 5400 Här kan vi koppla av i hotellets väl tilltagna Pool och gym avdeling, kanske efter en tur i det intilliggande shoppi...

Övernattning dag 4 - 5

Gullane´s Hotel Ballinasloe
Adress: Main St, Townparks, Ballinasloe, Co. Galway, Irland Telefon: +353 90 964 2220 I centrum av Ballinasloe ligger detta omtyckta, familjeägda hotell med massor av karaktär. Hotellbyggnaden är från...

Övernattning dag 5 - 6

Brandon Hotel Tralee
Adress: Prince's St, Tralee, Co. Kerry, V92 PVK6, Irland Telefon: +353 66 712 3333 Brandon Hotel Conference & Leisure Centre ligger i hjärtat av Tralee, en kort promenad från stadens centrum, vilket g...

Övernattning dag 6 - 7

Oriel House Hotel
Adress: Main St, Ballincollig, Cork, Irland Telefon: +353 21 420 8400 Med en unik mix av gammalt och nytt, avkoppling och flärd får vi ett bekvämt och härligt boende. Stor gymavdelning, 25 metersbassä...

Övernattning dag 7 - 8

Maldron Hotel Tallaght
Adress: Whitestown Way, Tallaght, Dublin, D24 XC9W, Irland Telefon: +353 1 468 5400 Här kan vi koppla av i hotellets väl tilltagna Pool och gym avdeling, kanske efter en tur i det intilliggande shoppi...

Övernattning dag 9 - 10

Leonardo Hotel Hamburg Stillhorn
Adress: Stillhorner Weg 40, 21109 Hamburg, Tyskland Telefon: +49 40 750150 De eleganta rummen på Leonardo Hotel Hamburg Stillhorn har en rymlig sittgrupp. Alla rum är inredda i rogivande färger och ha...