Skip to main content

Bad Hofgastein Nyårsresa

Nyår i Bad Hofgastein  8 dagar

Häng med och fira nyår i Österrike med skidåkning och bad!

Bad Hofgastein ligger i den välkända Gasteinerdalen i Österrikes Salzburgerland, Här kan man njuter av allt från varma källor, mysiga caféer och häftig skidåkning - något för alla!  I byn ligger det stora Thermalbadet Alpen Therme - 30 000 kubikmeter varma bad, aktiviteter och en massa behandlingar och skönhetskurer. De varma thermalkällorna sägs ha både föryngrande och vitaliserande verkan!   Skidåkningen i Badgasteins skidområde är välkänt och bjuder på en väl avvägd mix av högklassig skidåkning, god mat och gemyt i österrikisk stil.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten-Bad Hofgastein

  Vi lämna Skåne vid lunch för färd söder ut genom Danmark och vidare ner i Tyskland under kvällen och natten.

 • Dag 2-6: Bad Hofgastein

  Vi beräknar vara framme i Bad Hofgastein på morgonen och efter en god frukost är det dags för dem som vill att ge sig upp i skidbacken för ett först åk.

  Vi bor 5 nätter på charmiga Hotel Alte Post som ligger mitt i byn (bredvid kyrkan).
  Hotellet har en egen bad och relaxavdelning med bla en uppvärmd Thermal utomhuspool, bastu och massage bubbelpool.

  Skidbussen går precis nedanför hotellet och det tar bara ett par minuter till den närmaste liften som går upp i Bad Hofgasteins skidsystem som är en del av Badgasteins häftiga skidområde.

  Byn Bad Hofgastein är en kurort med en mysig stadskärna med många trevliga butiker och caféer. Hela byn lever upp runt jul och nyårsfirandet med bla marknadsstånd utanför hotellet som säljer lokalproducerad späck och ost mm. Här kan man stanna till och njuta av en god kopp glühwein och lite nybrända mandlar... På nyårsafton är det full fart med aktiviteter som konserter och fyrverkerier långt in på det nya året.

 • Dag 7-8: Bad-Hofgastein-Hemorten

  Även sista dagen har vi möjlighet att åka skidor innan det på eftermiddagen är dags att packa bussen och bege sig hemmåt. Ankomst till Skåne igen tidig eftermiddag.

Hotell

Övernattning dag 2 - 9

Hotel Alte Post
Adress: Kirchenpl. 4, 5630 Bad Hofgastein, Österrike Telefon: +43 6432 6260 Ett klassiskt alphotell av hög klass mitt i cenrala Bad Hofgastein. Hotellet har bar och restaurang och en fin spa avdelning...