Skip to main content

Skidresa Maishofen-Saalbach

Skidresa Österrike 9 dagar

Upplev skidåkning när den är som bäst. Österrike bjuder på härlig alpatmosfär med välpreparerade och varierande pister i stora skidsystem. Här finns skidåkning både för den vane skidåkaren och nybörjaren i de långa sköna breda pisterna till de mer utmanande svarta nedfarterna. För barnen finns lekområden där de får känna på att för första gången stå på ett par skidor. Pisterna är kantade av gemytliga alphütter med Österrikiska specialiter på menyn serverat med äkta tyrolermusik och härlig utsikt. Ett skönt tillfälla att koppla av på i solen. Att sen avsluta dagen på ett riktigt klassiskt afterski ställe eller i hotellets sköna relaxavdelning gör skiddagen fulländad.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1-2: Hemorten-Maishofen

  På förmiddagen avgår bussen från våra anslutningsorter i Skåne och via Öresundsbron reser vi söderut genom Danmark. Färjan från Rödby tar oss till Puttgarden och Tyskland. På snabba Autobahn fortsätter färden och under kvällen visar vi någon film innan vi fäller våra bekväma stolar och säger godnatt. Våra säkra chaufförer kör oss lugnt och tryggt så att vi kan sova gott.
  Redan på morgonen anländer vi till den lilla orten Maishofen mellan Zell am See och Saalbach. Här bor vi på Hotel Quehenberger som är ett fint hotell med flera familjerum utrustade med bäddsoffa, badrum, tv och skrivbord. Hotellet har också en härlig relaxavdelning med flera bastur. De som vill kan efter frukosten (ingår ej) ge sig ut i skidbacken och direkt ta del av de härliga pisterna.

 • Dag 2-8: Saahlbach

  Eftersom vi anländer på söndag morgon kan vi få upp till sju skiddagar.
  Vi bor under vistelsen på Hotell Quehenberger som ligger i utkanten av Maishofen. Hotellet är idealiskt för familjer med sina stora rum. Middagarna på kvällarna äter vi gemensamt i hotellets restaurang och vi har fri tillgång till den fina relaxavdelningen.
  Varje dag går vår buss till det stora liftsystemet i Saalbach Hinterglemm med ett fantastiskt utbud av pister och liftar. Skidsystemet i Saalbach-Hinterglemm består av tre olika sammanhängande system och är ett av de största i Österrike med 63 liftar och linbanor och 250 km välpreparerade pister. Här är backar för såväl nybörjaren som den avancerade åkaren. Utöver de vanliga utförsbackarna finns även halfpipes och funpark.
  Det går även gratis skidbuss mellan Maishofen och Saalbach samt till Zell am See. Denna stannar bara några meter från hotellet. För de som önskar finns möjlighet att ta lokalbuss även till Zell am Zee och Kaprun men dit kör vi inte med vår egen buss.

  Även under lördagen (dag 8) har vi möjlighet att åka skidor innan vi börjar hemfärden vid 17-tiden men då använder vi av oss av skidbussen som ju ingår i liftkortet.

 • Dag 9: Hemkomst

  Efter en frukostpaus i norra Tyskland tar vi färjan Puttgarden-Rödby samt Öresundsbron för att åter vara i Skåne runt lunchtid.

Karta

Hotell

Övernattning dag 2 - 8

Hotel Quehenberger
Adress: Kirchhamer Str. 70, 5751 Maishofen, Österrike Telefon: +43 6542 68354 Ett bra alphotell med bar, restaurang, bastu och avkopplingsrum vilket kan vara skönt efter en härlig skiddag. Hotellet li...