Skip to main content

Polen runt

Polen runt  

7 dagar

Polen – en pikant blandning av gammalt och nytt, av öst och väst! Vi tar dig med på en rundresa i ett land som har förändrats och utvecklats mycket de senaste åren. Detta, ett av våra närmaste grannländer, är landet med de stora städerna, de små byarna, de djupa skogarna och de mäktiga bergen. Upplev den charmiga huvudstaden Warszawa och den forna huvudstaden Krakow som är en enda stor skattkammare!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Stettin

  Vi avreser från våra hemorter via Öresundsbron och färjan Gedser-Rostock till Tyskland och fortsätter genom gamla svenskbygder österut till den polska gränsen. Här ska vi bo en natt i gränsstaden Stettin på Novotel Szczecin Centrum där vi även äter middag. Vi börjar dock med en stadsrundtur innan vi tar oss till hotellet. Cirka 45 mil.

 • Dag 2: Stettin - Warszawa

  Efter frukost fortsätter resan sydost mot huvudstaden och vi ser spår av den otroliga förvandling som landet genomgår. Under senare år har Polen varit ett av de länder i Europa med den snabbaste ekonomiska tillväxten! På vår väg söderut gör vi ett besök i universitetsstaden Poznan. I Warszawa väntar middag och övernattning i två nätter centralt på Mercure Warszawa Grand. Cirka 60 mil.

 • Dag 3: Warszawa

  På förmiddagen gör vi en intressant rundtur i huvudstaden tillsammans med lokalguide. Warszawa ödelades nästan helt under andra världskriget och med stora uppoffringar av det polska folket har staden återförts till sin forna charm. Vi besöker Gamla Stan med Kungliga Slottet och de forna Judekvarteren, Lazienkiparken med en staty av Fredrik Chopin och Kulturpalatset. Eftermiddagen är sedan fri för shopping och egna strövtåg. Passa på att strosa på affärsgatan Nowy Swiat som leder ner till Gamla Stan eller ägna dig åt kulturella strövtåg på något av de många museerna.

 • Dag 4: Warszawa - Krakow

  Efter frukost tar vi farväl av Warszawa och fortsätter söderut till Czestochowa för att se den berömda Svarta Madonnan som enligt legenden avvärjde svenskarnas belägring 1655. Resan fortsätter till Polens forna huvudstad, Krakow. Här vid landets sydgräns, strax innan höglandet övergår i Karpaternas bergskedja, ligger Krakow vid floden Wisla. Vid ankomsten gör vi en gemensam stadspromenad i centrum. Vi ser katedralen och flanerar genom de smala gränderna. Det är en njutning för själen att vandra genom denna gamla stad. Krakow klarade sig mirakulöst nog undan krigets förstörelse och kan sägas vara en enda stor skattkammare. Staden uppvisar en unik blandning av gamla byggnadsstilar – en riktig kulturstad med ursprunglig charm! Härefter väntar middag och övernattning på centralt belägna Hotel Wyspianski i Krakow. Cirka 34 mil.

 • Dag 5: Krakow

  På förmiddagen gör vi en utflykt till saltgruvorna i Wieliszka. Här gör vi ett oförglömligt besök i den 700 år gamla saltgruvan med 20 mil långa gångar där underjordiska salar, kapell och skulpturer har formats av salt. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i Krakow. Staden är känd som landets vackraste och här finns mycket vackert att se och njuta av. Det kungliga slottet Wawel som utgör stadens kännemärke ligger vackert på en kulle vid floden Wisla. Den gotiska Mariakyrkan och tyghuset Sukiennice från 1400-talet är Gamla Stans själ och hjärta. Här finner vi även den judiska stadsdelen Kazimierz – världsberömd efter filmen Schindlers list. På kvällen samlas vi för att avnjuta en färgsprakande temperamentsfylld folkloreshow med god mat och dryck på en genuin och trevlig restaurang.

 • Dag 6: Krakow - Cottbus

  Efter frukost beger vi oss till Oswiecim, mer känt som koncentrationslägret Auschwitz, som i dag är ett museum över den nutidshistoria som ingen kan eller får glömma. Färden fortsätter mot nordväst förbi Wroclaw mot Tyskland. På kvällen korsar vi gränsen vid Cottbus och här väntar middag och övernattning på Lindner Congress Hotel. Cirka 48 mil.

 • Dag 7: Cottbus - Hemorten

  När frukosten är avklarad bär det av norrut. Vi färdas på ringvägen runt Berlin upp till Rostock där vi tar färjan till Gedser. Kvar är sedan bara sista etappen genom Danmark och över Öresundsbron hem till Skåne. På återseende eller som det heter i Polen – do widzenia! Cirka 55 mil.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Novotel Szczecin Centrum
Adress: 3 Maja 31, 70-215 Szczecin, Polen Telefon: +48 91 480 14 00 Ett bra, modernt hotell i centrala Stetin med sevärdheter och butiker på promenadavstånd. Hotellet som är helt rökfritt har bar, res...

Övernattning dag 2 - 4

Mercure Warszawa Grand
Adress: 28, Krucza, 00-522 Warszawa, Polen Telefon: +48 22 583 21 00 Detta exklusiva hotell ligger i hjärtat av stan omgivet av ambassader, exklusiva butiker och restauranger med gaml astn på promenad...

Övernattning dag 4 - 6

Hotel Wyspianski Krakow
Adress: Westerplatte 15, 31-033 Kraków, Polen Telefon: +48 12 422 95 66 Ett våningar högt, modernt konferens hotell mitt i centrala Krakow bara 500 meter från Marknadstorget. Här har vi museer, sevärd...

Övernattning dag 6 - 7

Lindner Congress Hotel Cottbus
Adress: Karl-Marx-Straße 68A, 03046 Cottbus, Tyskland Telefon: +49 355 3660 Hotellet ligger perfekt mellan floden Sprees strand och Gamla Stan precis intill Stadthalle och en stor shoppinggalleria. Ma...