Skip to main content

Polens gömda pärlor

Polens gömda pärlor -En må bra resa

7 dagar

En ”må bra resa” till några gömda polska pärlor i den södra delen av landet. Här bor vi fantastiskt på ett stort spa hotell med stort vattenland och spa avdelning. Vi gör kortare utflykter till intressanta besöksmål i närheten. Det blir slott, kyrkor och vingårdar och vackra städer som pockar på vår uppmärksamhet mellan avkopplingen och baden.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Cottbus

  Vi avreser från Skåne på morgonen för färd genom Danmark till Rostock. Här tar vi färjan till Gedser en överfart på ca 2 timmar. Vi fortsätter sedan på snabba motorvägar ner förbi Berlin. Med stopp för fika och lunch längs vägen så når vi på kvällen Cottbus där middag och övernattning väntar på Radisson Blu Hotel. Ca 65 mil.

 • Dag 2: Cottbus - Karpacz

  Det är inte så långt från Cottbus till den vackra staden Görlitz. Det är den östligaste av alla tyska städer och ligger precis på gränsen till Polen. Ett läge som präglat både stadens utseende och utveckling och dess invånare. Man har haft flera uppsving som handels och industristad men också snabbt blivit avskuret vid krigen. Ändå har man lyckats bevara flera byggnader från 1500-talet. Vi tittar på några av dem under en rundtur. Det blir sen lite fri tid för lunch och egna strövtåg innan vi beger oss till Landskron Brauerei för en rundvisning i det 150 år gamla bryggeriet. Efter rundvandringen får vi smaka på ölet sen bär det av igen. Nu åker vi över gränsen in i Polen. Här vid foten av jättebergen strax utanför Karpacz ska vi bo fyra nätter på Hotel Golebiewski. Hotellet ligger naturskönt och har allt man kan önska sig. Vi börjar med att avnjuta den goda maten genom en gemensam middag.

 • Dag 3-5: Karpacz

  Hotel Golebiewski är ett 4-stjärnigt hotell med en stor spa-avdelning, butiker och restauranger. Tropicana aquapark har flera pooler, både stora bassänger och bubbelpooler. Det finns rutchkanor och äventyrsbad samt gym för de som vill ha lite mer fart. För de som vill ta det lugnt finns det område med olika spabad, ång- och torrbastur, saltgrotta, isgrotta och en spa avdelning där man mot kostnad kan beställa massage och behandlingar av olika slag.
  Det är med andra ord inga problem att spendera hela dagar bara på hotellet eller i den vackra omgivningen. Reser man med barn finns det dessutom både spel och lekrum. Men även omgivningarna har mycket att erbjuda och vi gör under våra dagar utflykter till följande:
  En heldagstur går till Jelenia Gora med besök i den pampiga heliga korsets kyrka. Vi får även en rundvisning på Huta Julia kristallfabrik där vi får se hur glasblåsarna jobbar och hur de framställer vackra kristallpjäser.
  En annan tur går till det praktfulla slottet i Walbrzych som ligger strategiskt uppe i bergen och har en lång historia bakom sig. Under rundvandringen får vi se flera av de praktfulla salarna men mest känt under senare år har man blivit för tunnlarna under slottet som grävts av fångar från koncentrationslägren för att vara en flyktväg för Hitler när han bodde på slottet. Det finns även dem som tror att nazisternas gömda ”guldtåg” ska finnas här någonstans i närheten.
  I närheten av vårt hotell har vi även en stavkyrka som vi åker till en kväll för att titta närmare på och lyssna på en orgelkonsert.

 • Dag 6: Karpacz - Berlin

  Vi lämnar vårt fina hotell efter att ha ätit frukost och beger oss norrut mot Berlin. Vi kör genom det kända vindistriktet Zielona Gora och passar då på att åka ut till en vingård för att äta lunch och prova vin. Vingården Julia har bara funnits sen 2003 men man märker snart deras passion för drycken under vårt besök. Vi fortsätter sen in i Tyskland och kör förbi Berlin. Här ska vi bo strax norr om staden i Henningsdorf men om tiden tillåter gör vi en avstickare till Oranienburg för där hittar vi det gamla arbetslägret Sachsenhausen som idag är ett välbesökt och intressant museum. Vi ska sen bo på Wyndham Garden Henningsdorf. Här äter vi även en gemensam middag. Ca 40 mil.

 • Dag 7: Berlin - Hemorten

  När vi avnjutit frukosten är det åter dags att ta plats i bussen för hemfärd. Vi tar oss upp till Rostock där färjan går mot danska Gedser. Vi hinner eventuellt med lite shopping innan vi går ombord på färjan. Under överfarten finns det möjlighet att äta och handla. Färden fortsätter sedan genom Danmark upp till Öresundsbron. På kvällen är vi åter i Skåne fyllda av energi efter några härliga dagar i Polen. Cirka 45 mil.

 • Allt detta ingår:

  Bussresa enligt program, övernattning i dubbelrum med halvpension. Utflykter, entré till Kristallfabrik, Ksiaz slott, Heliga korsets kyrka i Jelenia Góra och Vangs kyrka med orgelkonsert och en öl/en vinprovning samt en lunch. Bro-, väg- och färjeavgifter samt reseledarservice.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Radisson Blu Cottbus
Adress: Vetschauer Str. 12, 03048 Cottbus, Tyskland Telefon: +49 355 47610 Mittemorg centralstationen bara 10 minuterspromnad från centrum hittar vi detta fina konferenshotell med bar restaurang, pool...

Övernattning dag 2 - 6

Hotel Golebiewski Karpacz
Adress: Karkonoska 14, 58-540 Karpacz, Polen Telefon: +48 75 767 07 40 Hotel Golebiewski ligger på en höjd av 800 meter med en vacker utsikt. Det är ett 4-stjärnigt hotell med en stor spa-avdelning, b...

Övernattning dag 6 - 7

Wyndham Garden Henningsdorf Berlin
Adress: Fontanestraße 110/110, 16761 Hennigsdorf, Tyskland Telefon: +49 3302 8750 I ett lugnt och grönt område i utkanten av Berlin ligger detta moderna hotell. Här kan man hyra cyklar och utforska om...