Skip to main content

Rüdesheim med vinfest i Bad Dürkheim

Rüdesheim med vinfest i Bad Dürkheim

Vinresa 6 dagar

Att resa ska var roligt och på den här turen roar vi oss ordentligt. Vi bor mitt i Rüdesheim och kan lätt ta oss ut till vinkrogarna på Drosselgasse. Det blir också en heldag på den fantastiska vinfesten i Bad Dürkheim. Därtill kommer trevliga vinprovningar och en vacker båttur på den romantiska floden Rhen.

Fritextsökning

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
14/9-2024BussHotel Lindenwirt Rüdesheim am RheinMer än 89 995:-Boka

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten – Kassel

  Via våra anslutningsorter och Öresundsbron åker vi över de danska öarna till Rödby. Här tar vi färjan över till Puttgarden och Tyskland. Vi fortsätter söderut förbi Lübeck och Hamburg innan vi på kvällen når Kassel. Här ska vi bo en natt på Wyndham Garden Hotel Kassel. Cirka 67 mil.

 • Dag 2: Kassel – Rüdesheim

  Efter frukost fortsätter vi genom det natursköna Hessen söderut. I närheten av Frankfurt viker vi av västerut mot Wiesbaden. Vi följer sedan floden Rhen och njuter av den underbara Rhendalen. Här gör vi ett stopp vid kloster St Hildegard som grundats av Hildegard från Bingen 1165. Här har nunnorna producerat vin och hantverk sedan 1904. Vi gör en vinprovning och har möjlighet att handla hantverk. Och se oss omkring i en vackra omgivningen. Det är sedan inte långt till den lilla romantiska medeltidsstaden Rüdesheim. Staden är hjärtat i Tysklands förnämsta vindistrikt, Rheingau. Här kretsar det mesta kring druvan och dess ädla produkter. Här mitt i centrum ska vi bo tre nätter på Hotel Lindenwirt mitt i stan. Efter kvällens middag på hotellet promenerar vi till festliga Drosselgasse kanske någon vill smaka på en rykande het Rüdesheimare. Här finns otaliga vinstugor och danslokaler där stämningen är på topp. Cirka 30 mil.

 • Dag 3: Vinfest i Bad Dürkheim

  Idag tar vi det lugnt på morgonen för att sen istället vara i väg lite länge. Vi gör nämligen en utflykt för att besöka den trevliga vifesten i Dürkheim eller Dürkheimer Wurstmark som den egentligen heter och som sägs vara världens största vinfest. Här har vi hela dagen till eget förfogande till att prova viner och titta på veteranbilar och modevisning. Vi kan även äta och dricka gott till tonerna av svängig live musik. Det var 1935 som man invigde den 85 km långa vinvägen som går från tyska Bockenheim i norr till franska Alsace i söder. Det är tack vare den som många av vinerna här blivit kända trots en lång tradition och festivalen är ett trevligt sätt att nå ut på. Idag ingår det ingen middag på kvällen utan var och en får ta vad man känner för på festområdet.
  Sen kör vi glada och nöjda tillbaka till Rüdesheim på kvällen. Ca 17 mil.

 • Dag 4: Rhendalen

  Idag utforskar vi Rhendalen. Vi gör en båttur på floden Rhen från Rüdesheim till St Goarshausen. Det blir en tur till den sägenomspunna Loreley klippan där många sjöfarare förlist efter att ha blivit förtrollade av den vackra sången från den sköna Loreley. Vi åker även upp till Niederwald monumentet där vi kan njuta av den vackra utsikten och den 10 meter höga skulpturen Germania.
  Det blir även en vinprovning på Weingut Georg Breuer som är prisbelönt för sina fina Rieslingar och som är etablerad på Systembolagets lista.
  Om det blir tid över så kan den som vill besöka Asbach Uralt som är världsberömda för sin tyska konjak. Vid ett besök här får man se en film på svenska som visar hur tillverkningen går till. Man kan också besöka vinoteket, som är inrymt i Asbachs gamla bryggeri i Rüdesheim. Här är 76 lokala vinodlare representerade och man kan köpa polletter för att prova några av de över 150 olika vinerna som presenteras.
  Vi avrundar dagen med middag på hotellet.

 • Dag 5: Rüdesheim – Hamburg

  Efter frukost lämnar vi Rüdesheim och beger oss norrut. Färden går förbi Frankfurt upp mot Kassel och det sägenomspunna Harzområdet. Med stopp för fika och lunch når vi framåt kvällen Buchholz som ligger strax söder om hansastaden Hamburg. Här väntar middag och övernattning på Achat Hotel Buchholz. Cirka 57 mil.

 • Dag 6: Hamburg – Hemorten

  Efter en härlig frukost äntrar vi bussen för hemresa. Vi åker via marsipanstaden Lübeck även känd för sin Rotspon upp mot gränsen där det finns möjlighet för lite shopping om där är plats i bagaget. Vi fortsätter sedan till Puttgarden och tar färjan till Danmark. Nu återstår bara de sista milen till Öresundsbron för vidare färd till hemorten. Vid hemkomsten är vi många glada minnen och upplevelser rikare!

 • Allt detta ingår:

  Resa och utflykter enligt program, övernattning i dubbelrum med frukost och fyra middagar. Två vinprovningar samt båttur på Rhen. Färje- och broavgifter, vägskatter, moms samt reseledare. Övriga entréavgifter tillkommer.

Avgångsorter

Plats Avresetid Hemkomsttid
Kristianstad, Circle K Carlssons Taverna 05:00 21:50
Klippan Järnvägsstationen 05:10 21:35
Vinslöv, Samåknings P 05:15 21:30
Hässleholm, Norra Station Magasinsgatan 05:30 21:10
Ängelholm, MC Donalds 05:40 21:05
Sösdala, Busstation 05:50 20:50
Sjöbo, Busstation 06:00 20:40
Tjörnarp, Skogsvägen 06:00 20:40
Helsingborg, Hamntorget 06:10 20:35
Höör, Industrigatan 7 06:15 20:30
Tomelilla, Järnvägsstation 06:20 20:20
Hörby, ICA Kvantum 06:30 20:15
Ystad, Busstation utmed Järnvägen hpl E 06:40 20:00
Landskrona Station vid ICA 06:40 20:05
Eslöv, Circle K 06:55 19:50
Löddeköpinge Shell Center Syd 07:00 19:45
Lund, Godsmagasinet 07:20 19:30
Malmö Arena Bussparkering 07:45 19:00

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Wyndham Garden Kassel
Adress: Heiligenröder Str. 61, 34123 Kassel, Tyskland Telefon: +49 561 52050 Ett stort bra hotell med bar, restaurang, bastu och pool. Det finns dessutom en liten kiosk i foajen. På rummet kan man sjä...

Övernattning dag 2 - 5

Hotel Lindenwirt Rüdesheim am Rhein
Adress: Amselstraße 4, 65385 Rüdesheim am Rhein, Tyskland Telefon: +49 6722 9130 I hjärtat av gamla stan hittar vi detta klassiska hotell. Här är det härligt att spendera kvällen på den rustika innerg...

Övernattning dag 5 - 6

Achat Hotel Buchholz
Adress: Lindenstraße 21, 21244 Buchholz in der Nordheide, Tyskland Telefon: +49 4181 9190 Ett enkelt och bekvämt hotel 3 mil söder om Hamburg. Hotellet har restaurang, bar och en wellnessavdelning.Gra...