Skip to main content

Lars Lerin inspirerar

Lars Lerin inspirerar i Värmland

3 dagar

Vi låter oss inspireras av den omgivning som vår stora konstnär Lars Lerin rör sig i och imponeras av hans verk under denna Värmlandsresa i konstens tecken. Kanske har han i sin tur inspirerats av en av vårt lands mest älskade skalder- Gustav Fröding vars hem också finns i solskensstaden Karlstad.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten – Karlstad

  Vi reser från respektive hemort på morgonen upp genom Småland och Västergötland till Värmland. Vi stannar längs vägen för fika och lunch samt njuter av Picassostatyn när vi stannar till i Kristinehamn. Vi har sedan bara en liten bit kvar längs sjön Vänern till Karlstad där vi ska bo två nätter på Scandic Hotell Winn. Här äter vi även våra middagar tillsammans på kvällen. Cirka 45 mil.

 • Dag 2: Karlstad

  Lars Lerin föddes i Munkfors 1954 och har varit sitt Värmland troget och är numera bosatt på Hammarö utanför Karlstad. Han ses som en av Nordens främsta akvarellister, men har ställt ut även utanför Nordens gränser i Tyskland, Frankrike och USA. I dag ska vi se hans permanenta utställning på Sandgrund i Karlstad. Den tidigare restaurangen och danspalatset har en modernistisk arkitektur med panoramafönster mot Klarälven och inhyser ett stort urval av hans målningar men också ett gästutställningsrum med speciellt inbjudna konstnärer. Konsthallen där maken Manoel Marques Lerin är intendent fick Årets Turismpris 2016. Lerin själv har också vunnit flera priser både för sina böcker och för sina insatser på TV. Han är ett med konsten. Vi får idag en bild av hans liv och verk och hur livet kan vara en del av konsten.

  På eftermiddagen åker vi ut till Gustav Frödings Alsters Herrgård. I denna sköna 1700-tals miljö kan vi utöver utställningen om Gustav Fröding titta in i konstgalleriet och hantverksbutiken. (Här är stängt i april och i oktober.)

 • Dag 3: Karlstad – Hemorten

  Idag tar vi farväl av Karlstad och kör längs Vänerns västra strand ner till Trollhättan. Här ser vi Trollhätte kanal som förbinder Vänern med Kattegatt genom Göta älv och har vi tur får vi se någon slussas. Färden fortsätter sedan via Göteborg ner till Skåne. Vi stannar förstås för fika och mat längs vägen. På kvällen når vi åter Skåne fyllda av naturupplevelser och vacker konst. Cirka 45 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss. Del i dubbelrum med dusch och wc. Halvpension d.v.s från middag dag ett t.o.m frukost dag tre. Entré och rundvisning på Lars Lerins Sandgrund och Alsters Herrgård (förutom i oktober då det är stängt på Alsters herrgård). Reseledarservice samt moms.

Karta

Hotell

Scandic Winn Karlstad
Adress: Norra Strandgatan 9-11, 652 24 Karlstad Telefon: 054-776 47 00 Trevligt hotell 5 minuters promenad från Lars Lerins konstgalleriet Sandgrund, domkyrkan och Värmlands Museum. Det finns restaur...