Skip to main content

Rom Sorrento

Rom & Sorrento med Capri  

8 dagar flyg/buss

En oförglömlig resa i tid och rum gör vi när vi åker till antikens Rom med sina fantastiska byggnader, otroliga historia och sköna anda. Man kan inget annat än älska denna stad som har något för alla. Vi fortsätter sedan med det begravda Pompeji och avslutar i paradisets Sorrento, den evigt gröna halvön som bjuder oss på Syditaliens obeskrivliga skönhet. Naturligtvis besöker vi ön Capri – Medelhavets pärla. Vi gör resan på italienskt manér det vill säga i lugnt tempo men med stor passion.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Kastrup – Rom

  Vi tar flyget från Kastrup till Rom på förmiddagen. Här väntar vår transferbuss på att ta oss in till den eviga staden. Vi bor tre nätter på centralt belägna Hotel Regio. Rom är en öppen stad där alla generationer känner sig hemma. Här lever man sitt liv ute på stadens gator och torg och uteserveringarna är som vardagsrum under bar himmel. Vi ägnar resten av dagen till att bekanta oss med staden och hotellets omgivningar. Dagarna avslutas med middag på hotellet.

 • Dag 2-3: Rom

  Under de närmaste dagarna kommer vi att ta del av många av de sevärdheter som Rom erbjuder bl.a. Capitolium, Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, de fantastiska piazzorna och Spanska Trappan. Det blir även tid på egen hand för shopping och egna strövtåg. Missa inte de livliga espressobarerna i stadens historiska centrum, Centro Storico, eller prova de utmärkta shoppingmöjligheterna på eleganta Via Condotti. Vi gör även en utflykt till Vatikanen. Den självständiga staten nordväst om Rom domineras av Peterskyrkan och den framförvarande Petersplatsen. Det påvliga Sixtinska kapellet får vi däremot nöja oss med att se utifrån.
  Det finns också möjlighet att se Roms undre värld. Det är inte så farligt som det låter vi syftar nämligen på katakomberna. I dessa underjordiska kyrkogårdar lär flera helgon och även en del tidiga påvar ha begravts. Av den anledningen har de på senare år blivit viktiga pilgrimsmål. Man räknar med att det finns över 60 katakomber i Rom men bara fem är öppna för allmänheten.

 • Dag 4: Rom – Sant Agata sui due Golfi

  Vi säger arrivederci Roma! Nu väntar semesterparadiset Sorrento. Bedårande vyer möter oss när vi kommer till Neapelbukten. Här ser vi på den ena sidan den karakteristiska vulkanen Vesuvius ruvande över oss och i det blågröna Medelhavet ser vi öarna Procida, Ischia och Capri. Naturligtvis gör vi ett besök i den välbevarade antika staden Pompeji som år 79 begravdes av aska från vulkanen Vesuvius. Den till stora delar utgrävda stadsmiljön ger oss en obeskrivlig inblick i livet under antiken. Härefter har vi inte långt kvar till Sorrentohalvön, typiskt syditalienskt med smala gränder, medeltida byggnader och en livlig hamn och fantastisk utsikt över havet. Det är inte svårt att förstå att Sorrento blivit ett av Italiens mest omtyckta semesterområden. Här i denna sagolika omgivning i Sant Agata sui Due Golfi, skall vi bo i hela fyra nätter på hotell La Pergoletta. Cirka 27 mil.

 • Dag 5-7: Sorrento och Capri

  Nu har vi några underbara dagar att utforska Sorrentohalvön och göra spännande utflykter.
  En dag tar vi båten från Sorrento till paradisön Capri – Medelhavets pärla. Ön har ett vackert bergslandskap med tropisk växtlighet och hänförande utsikter. Med lokala bussar beger vi oss till staden Anacapri, där vi besöker Axel Munthes villa, San Michele, otroligt vackert belägen. Vi åker därefter till huvudorten Capri där vi gör en rundvandring och naturligtvis får se Capris symbol – de bägge klipporna i havet. Någon vill säkert köpa med sig av den väldoftande citronparfymen eller den välsmakande likören innan vi tar båten tillbaka till Sorrento.

  En annan dag tar vi bussen söderut och åker längs den södra kusten på Sorrentohalvön. Amalfikusten som den kallas är känd för sin skönhet och vi häpnas av den hänförande utsikten när de branta bergen reser sig över det klarblå havet. Exklusiva badorter klättrar uppför bergssluttningarna med fina badstränder och livliga hamnar. Här kan vi strosa runt i charmiga gränder och äta nyfångad fisk och dricka lokala viner av hög klass. Den här kuststräckan anses vara en av de vackraste vägarna i Italien och många är de författare och konstnärer som här funnit sin inspiration.

  Vi kommer dessutom att ha en hel dag att bara njuta. Kanske vill någon stanna kvar i Sant'Agata och flanera i de smala gränderna och titta in i butikerna. Kanske vandra längs någon av de vackra lederna och njuta av olivlundar och utsikten. På kvällarna träffas vi för gemensamma middagar.

 • Dag 8: Sant Agata sui due Golfi – Kastrup

  Idag tar vi farväl av Sorrento och färden går norrut till Rom och flygplatsen. Här lämnar vi vår buss och checkar in bagaget innan flyget åter tar oss hemåt. I Köpenhamn väntar vår anslutningsbuss för vidare färd till hemorten för de som bokat till detta. Arrivederci!
  Cirka 27 mil.

 • Allt detta ingår:

  Flygresa i turistklass Köpenhamn-Rom t/r. Resa i modern helturistbuss med alla bekvämligheter. Övernattning i dubbelrum med dusch och wc. Halvpension d.v.s. middag dag ett t.o.m. frukost dag åtta Alla utflykter enligt programmet. Bro- och färjeavgifter, serviceavgifter, vägskatter, hotellskatter och reseledarservice. Inträde till Pompeji, Villa S. Michele. Båtresa Sorrento–Capri T/R. Lokalguide i Pompeji och Capri. Övriga entréavgifter tillkommer.

Karta