Skip to main content

Prag med Dresden och Magdeburg

Prag med Dresden och Magdeburg

5 dagar

Prag kallas ofta den gyllene staden tack vare sina tak och spiror. Staden har en av Europas vackraste stadsbilder och man blir imponerad av dess otroliga charm. När man kommer hit under juletiden blir magin som vilar över staden ännu starkare. Man blir som uppslukad av julstämning av den varma belysningen, julskyltningen och alla julmarknadsstånden som breder ut sig på alla stadens torg. Vi passar dessutom på att besöka två julmarknader till i Dresden och Magdeburg längs vägen.

Fritextsökning

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
5/12-2024BussHotel TjeckienMer än 86 995:-Boka

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten – Widemar

  Vi reser från våra påstigningsorter till Malmö och Öresundsbron. Via de danska öarna når vi Gedser och färjan till Rostock som tar cirka två timmar. Ombord ges tillfälle att äta lunch. Väl framme i Tyskland tar vi oss söderut genom förbundsländerna Mecklenburg–Vorpommern och Brandenburg och vi passerar Berlin och Potsdam på väg till Sachsen. På kvällen når vi Wiedemar utanför Leipzig, där middag och övernattning väntar på Hotel Belmondo. Cirka 60 mil.

 • Dag 2: Wiedemar – Prag

  Efter frukost åker vi in till Dresden vars sevärdheter ligger väl samlade invid Elbe. Här gör vi en stadsvandring och tittar bl.a. på den världsberömda Semperoperan och det tjusiga barockslottet Zwinger som omringar torget där julmarknadsstånden breder ut sig. Kanske passar det med något gott att äta innan färden fortsätter söderut över den tjeckiska gränsen. Det är inte långt till Prag där vi skall bo centralt i två nätter på Adria Hotel. Hotellet centrala läge gör att vi lätt kan promenera ut och upptäcka stan redan vid ankomsten. Vi bor nära Václavplatsen där det finns stånd med allt från tjeckiska delikatesser till julklappar du inte hittar någon annan stans. På kvällen träffas vi för en gemensam middag på hotellet och kan tipsa varandra om trevliga inköp. Cirka 28 mil.

 • Dag 3: Prag

  Vi befinner oss i Europas hjärta och julmarknaderna som finns här är mer genuin än de vi besöker i Tyskland. Den vackra inramningen med de välbevarade husen höjer förstås den varma känslan. Man får inte köra inne i stan utan vi tar oss fram till fots och vill man bege sig längre bort är metron ett utmärkt sätt att färdas på. Vi börjar dagen med en stadspromenad. Först kommer vi till gamla stadens torg där vi hittar den största julmarknaden omgiven av rådhuset och det astronomiska uret. Vi fortsätter sen bort till Karlsbron som är en 600 meter lång gångbro mellan Gamla stan och Malá Strana. Här kommer vi över till Hradcany med den imponerande S:t Vituskatedralen och Prag¬borgen. Utsikten härifrån är betagande. Härefter får man själv titta närmare på det man fann mest intressant. Nedanför slingrar sig gränderna genom det pittoreska Malá Strana med sina gemytliga vinkrogar. Utöver alla marknadsstånd finns det flera butiker som säljer böhmisk kristall och smyckesbutiker med vackra granatsmycken. Om man tar sig bort till andra sidan av gamla stan till Namesti Republiky kan man besöka den kanske minsta av julmarknaderna. Men priset för mödan är att här är oftast priserna mycket lägre både i marknadsstånden och i restaurangerna.

 • Dag 4: Prag – Magdeburg

  Efter frukost lämnar vi Prag och åker norrut genom det bördiga böhmiska landskapet. Vi kör förbi Theresienstadt och fästningen som under andra världskriget användes som arbetsläger av nazisterna. Vi passerar gränsen och åker in i Tyskland upp till Magdeburg. Här ska vi bo en natt mitt i centrum på Hotel Ratswaage. Framför hotellet breder den stora julmarknaden ut sig med mat, hantverk och massor med ljus och dofter. Man är speciellt känd för sin Glühwein som förekommer i över 50 olika utföranden. Det är bara att hitta sin favorit. Det är kanske något av det som diskuteras under vår gemensamma middag på kvällen. Sen kan man ju ta en sväng till på stan innan det är dags att krypa till sängs. Cirka 38 mil.

 • Dag 5: Magdeburg – Hemorten

  Då var det dags att lämna Magdeburg och vi styr åter mot Rostock. Vi stannar och fikar samt äter lite lunch innan vi når färjeläget i Rostock. Här väntar färjan på att ta oss till danska Gedser. Härefter har vi bara turen genom Danmark kvar upp till Öresundsbron. Vid halv åtta tiden är vi tillbaka i Skåne efter en stämningsfull resa i julenstecken. Ca 52 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss med alla bekvämlig­heter. Övernattning med frukostpension och tre middagar. Bro- och färjeavgifter, service­avgifter, vägskatter och reseledare. Ev. entréavgifter tillkommer. Observera att vi promenerar mycket på den här resan.

Avgångsorter

Plats Avresetid Hemkomsttid
Kristianstad, Circle K Carlssons Taverna 05:00 22:20
Klippan Järnvägsstationen 05:10 22:15
Vinslöv, Samåknings P 05:15 22:00
Hässleholm, Norra Station Magasinsgatan 05:30 21:40
Ängelholm, MC Donalds 05:40 21:45
Sösdala, Busstation 05:50 21:20
Tjörnarp, Skogsvägen 06:00 21:10
Sjöbo, Busstation 06:00 21:00
Helsingborg, Hamntorget 06:10 21:15
Höör, Industrigatan 7 06:15 21:00
Tomelilla, Järnvägsstation 06:20 20:45
Hörby, ICA Kvantum 06:30 20:50
Ystad, Busstation utmed Järnvägen hpl E 06:40 20:30
Landskrona Station vid ICA 06:40 20:45
Eslöv, Circle K 06:55 20:25
Löddeköpinge Shell Center Syd 07:00 20:15
Lund, Godsmagasinet 07:20 20:00
Malmö Arena Bussparkering 07:45 19:30

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Hotel Belmondo Wiedemar
Adress: Junkersstraße 1, 04509 Wiedemar, Tyskland Telefon: +49 34207 4590 Hotellet ligger bra till vid motorvägen utanför Leipzig. Här finns bar och restaurang som serverar traditionell saxisk mat. Ho...

Övernattning dag 2 - 4

Adria Hotel Prague
Adress: Václavské nám. 26, 110 00 Nové Msto, Tjeckien Telefon: +420 221 081 111 Mitt i centrum i gamla stan vid Vaclavplatsen återfinner vi detta eleganta hotel med utsikt över parken Frantiskánská Za...

Övernattning dag 4 - 5

Hotel Ratswaage
Adress: Ratswaageplatz 1-4, 39104 Magdeburg, Tyskland Telefon: +49 391 59260 Mitt i centrum återfinner vi detta högklassiska hotell. Man har en fin restaurang och mot en reducerad kostnad får man till...