Skip to main content

Italiens vackraste sjöar

Italiens vackraste sjöar

10 dagar

I norra Italien ligger de tätt, de sköna italienska sjöarna. Några tittar vi på andra åker vi ut på under våra utfärder på slingrande vägar med fantastiska vyer.

Vi bor vackert i den lilla byn Stresa i fem nätter och kopplar av och njuter av den vackra naturen och goda maten.

Fritextsökning

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
12/10-2024BussHotel Milan Speranza Au Lac StresaMer än 817 995:-Boka

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Dessau

  Vi avreser från respektive hemort på morgonen för färd över Öresundsbron till Danmark. Med stopp för fika tar vi oss ner till Gedser där vi fortsätter med färjan till Rostock. Under överfarten finns det gott mot tid för att äta lunch. Med stopp för fika går färden sedan genom Tyskland ner till Dessau där vi har vår första övernattning på Radisson Blu Fürst Leopold Hotel. Här avrundar vi dagen med en gemensam middag. Cirka 55 mil.

 • Dag 2: Dessau - Ulm

  Efter en stadig frukost fortsätter vi söderut. Gräset blir grönare, bergen högre och maten godare när vi reser genom det gröna Bayern. Vi stannar för fika och lunch längs med vägen när vi tar oss ner över Donau till Ulm där middag och övernattning väntar på Leonard Royal Hotel. Cirka 50 mil.

 • Dag 3: Ulm - Stresa

  Färden går på vackra vägar ner till Bodensjön som ligger på gränsen mellan Tyskland och Österrike. Vi gör ett stopp i den trevliga orten Lindau som ligger vackert precis vid sjön. Vi fortsätter sen in i Österrike och därefter vidare söderut genom Lichtenstein och Schweiz. Det är en vacker väg som för oss genom Alperna in i Italien. Här tar vi oss fram till landets näst största sjö Lago di Maggiore och följer dess strand ner till den lilla charmiga orten Stresa. Här ska vi bo fem nätter på Hotel Milan Speranza Au Lac. Cirka 40 mil.

 • Dag 4-7: Sköna Italienska sjöar

  Nu har vi några härliga dagar i norra Italien framför oss. Då vi ligger stilla i Stresa kan man välja om man vill stanna kvar och koppla av på vår fina hotell med vacker utsikt över sjön eller följa med på de utflykter vi anordnar och som ingår i resans pris. Dagarna avslutas alltid med en välsmakande middag på vårt hotell i Stressa.

  Från Stresa har vi utsikt över de Borromeiska öarna. Och vi börjar med att åka ut till en utav dem, Isola Bella. Färjan går från Stresa på morgonen och överfarten tar bara några minuter. Precis som namnet säger så är det en vacker ö vi kommer till. Här gör vi ett besök på det bedårande barock palatset. Det blir även tid för egna strövtåg i den italienska terrassträdgården och på ön över huvud taget innan vi äter en lätt lunch tillsammans. På eftermiddagen får vi egen tid i charmiga Stresa.

  En annan tur går till de mindre kända sjön men ack så vackra Lago d´Orta. Även här tar vi oss ut på vattnet genom en båttur från San Filiberto till den bedårande ön Isola San Guilio. Vi stannar och äter lunch innan vi fortsätter söderut till Ghemma i nordvästra Piemonte. Här åker vi ut till en vingård som odlar bortåt 25 hektar av Novarese bergen. Det är bröderna Rovellotti som har gården och slottet. Vi får en guidad tur av vinkällaren och provar deras viner tillsammans med lokalt producerad salami och Gorgonzola. Områdets druvsort är i första hand Nebbiolo (eller Spanna som den kallas här.) Kanske blir det några inköp innan vi återvänder till Stresa.

  Det blir även en utfärd till den högt belägna Comosjön. Här har kändisarna sina semestervillor så det är praktfulla villor som kantar vår väg. I Lecco lägger vi ut för färd upp till Bellagio. Här går vi iland och får lite mer än en timme på oss att se oss om kring och äta något gott innan båtfärden fortsätter till Como. Under färden får vi uppleva den underbara utsikt de har från sina pampiga 1800.-tals villor som kantar sjön. Finns det än bättre kombination än berg, sjöar, vackra hus och en prunkande grönska och inte att förglömma den rena höga luften. När vi kommer ner till Como är det dags att gå i land igen. Här väntar nu vår buss på att ta oss tillbaka till Lago Maggiore och Stresa. Ca 30 mil.

 • Dag 8: Stresa - Mulhouse

  Nu är det tyvärr dags att packa väskorna och ta farväl av Stresa. Vi reser norrut genom Schweiz längs Vierwaldstätter See oDen djupa alpsjön som kantas av imponerande berg är ett populärt resmål. Vi följer dess östra sida upp till Luzern. Detta är en riktig pärla där man lyckats förena gammalt och nytt. Kapellbrücke som är en gångbro med anor från 1300 talet förbinder med sina 205 meter den gamla och nya staden på vardera sida om floden Reuss. På mitten står det gamla vattentornet som både fungerat som fängelse och tortyrkammare men som nu är en populär souvenirbutik. Man har även kvar delar av den gamla ringmuren och 9 av de ursprungliga 30 tornen. Efter lite tid här fortsätter vi vår färd norrut mot Basel. Här tar vi oss över gränsen i in Frankrike upp till Mulhouse. Här väntar övernattning och middag. Ca 40 mil.

 • Dag 9: Mulhouse - Hildesheim

  Efter frukost fortsätter vi vår färd norrut. Färden går först genom Alsace som med sitt läge i skydd av bergskedjan Vogeserna utgör ett perfekt vinområdet. Vi passerar EU staden Strasbourg och det charmiga Heidelberg när färden fortsätter norrut genom Tyskland. Med stopp för fika och lunch når vi på kvällen Hildesheim där middag och övernattning väntar. Ca 62 mil.

 • Dag 10: Hildesheim - Hemorten

  Efter en sista natt tillsammans tar vi den sista etappen hemåt. Färden går förbi Hamburg och Lübeck upp till Puttgarden där vi tar färjan till Rödby. Med stopp för fika i Danmark når vi Öresundsbron och Skåne på kvällen. Med oss i bagaget har vi en massa fina minnen och bilder och kanske även en vinflaskan eller två från det sköna norra Italien. Ca 54 mil.

 • Allt detta ingår

  Bussresa i modern helturistbuss. Övernattning i dubbelrum med halvpension, d.v.s. middag dag ett t.o.m. frukost dag tio. Utflykter enligt programmet. Tre båtturer, en vinprovning och guidad tur på Isola Bella Palats. Bro-, färje- och vägavgifter, moms och reseledarservice.

Avgångsorter

Plats Avresetid Hemkomsttid
Kristianstad, Circle K Carlssons Taverna 05:00 21:50
Klippan Järnvägsstationen 05:10 21:35
Vinslöv, Samåknings P 05:15 21:30
Hässleholm, Norra Station Magasinsgatan 05:30 21:10
Ängelholm, MC Donalds 05:40 21:05
Sösdala, Busstation 05:50 20:50
Sjöbo, Busstation 06:00 20:40
Tjörnarp, Skogsvägen 06:00 20:40
Helsingborg, Hamntorget 06:10 20:35
Höör, Industrigatan 7 06:15 20:30
Tomelilla, Järnvägsstation 06:20 20:20
Hörby, ICA Kvantum 06:30 20:15
Ystad, Busstation utmed Järnvägen hpl E 06:40 20:00
Landskrona Station vid ICA 06:40 20:05
Eslöv, Circle K 06:55 19:50
Löddeköpinge Shell Center Syd 07:00 19:45
Lund, Godsmagasinet 07:20 19:30
Malmö Arena Bussparkering 07:45 19:00

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Radisson Blu Fürst Leopold
Adress: Friedenspl. 30, 06844 Dessau-Roßlau, Tyskland Ett stort hotell vackert beläget i grönskan i utkanten av Dessau. Hotellet har bar och restaurang och på sommarne dessutom en härlig takterass. De...

Övernattning dag 2 - 3

Leonardo Royal Hotel Ulm
Adress: Mörikestraße 17, 89077 Ulm, Tyskland Telefon: +49 731 407270 Leonardo Royal Hotel Ulm ligger i Ulm, 900 meter från Ulm Münster, och har en hälsoavdelning med ett gym och en bastu. Alla rum har...

Övernattning dag 3 - 8

Hotel Milan Speranza Au Lac Stresa
Adress: Piazza Marconi, 6/9, 28838 Stresa VB, Italien Telefon: +39 0323 31178 Ett klassiskthotell med anor från 1800-talet, uppelat i två intill varandra liggande byggnader. Man har bar, restaurang oc...

Övernattning dag 8 - 9

Hotel Bristol Mulhouse
Adress: 18 Av. de Colmar, 68100 Mulhouse, Frankrike Telefon: +33 3 89 42 12 31 Hotel Bristol är ett elegant hotell i centrala Mulhouse. Här finns en restaurang och gratis WiFi. Rummen är rymliga och b...

Övernattning dag 9 - 10

InterCity Hotel Hildesheim
Adress: Bahnhofspl. 2, 31134 Hildesheim, Tyskland Telefon: +49 5121 9134000 Ett mycket bra hotell vid centralstationen i Hildesheim. Hotellet har hiss, restaurang och konferensmöjligheter. Rummen har...