Skip to main content

Rüdesheim, Rhen & Moseldalen vinresa

Rüdesheim med Rhen och Moseldalen  

Vinresa 6 dagar

 I de vackra floddalarna längs Rhen och Mosel upplever vi Tyskland från sin bästa och mest romantiska sida. På bergskammarna ruvar praktfulla riddarborgar med tinnar och torn. De mjukt kuperade sluttningarna ner mot dalen täcks av grönskande vinodlingar och i dalgångarna ligger ett pärlband av genuina korsvirkesidyller. Vi njuter av detta under våra utflykter samt under en båttur på floden. Vi bor centralt i idylliska Rüdesheim, där det är tätt mellan vinstugorna och stämningen står högt i tak.   

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten – Kassel

  Via våra anslutningsorter och Öresundsbron åker vi över de danska öarna till Rödby. Här tar vi färjan över till Puttgarden och Tyskland. Vi fortsätter söderut förbi Lübeck och Hamburg innan vi på kvällen når Göttingen. Här ska vi bo en natt på Wyndham Garden Hotel Kassel. Cirka 67 mil.

 • Dag 2: Kassel – Rüdesheim

  Efter frukost fortsätter vi genom det natursköna Hessen söderut. I närheten av Frankfurt viker vi av västerut mot Wiesbaden. Vi följer sedan floden Rhen och njuter av den underbara Rhendalen. Det är sedan inte långt till den lilla romantiska medeltidsstaden Rüdesheim. Staden är hjärtat i Tysklands förnämsta vindistrikt, Rheingau. Här kretsar det mesta kring druvan och dess ädla produkter. Vi stannar till vid ett kloster och njuter av utsikten. Vi går genom den fridfulla klostermiljön och passar på att göra ett besök i klosterbutiken där man kan köpa lokalt vin från Rheingau Rüdesheim. Vi ska bo mitt i centrala Rüdesheim tre nätter på Central hotel. Efter kvällens middag på hotellet promenerar vi till festliga Drosselgasse kanske någon vill smaka på en rykande het Rüdesheimare. Här finns otaliga vinstugor och danslokaler där stämningen är på topp. Cirka 30 mil.

 • Dag 3: Moseldalen

  Vi börjar med en utfärd till den vackra Moseldalen som är Tysklands äldsta vindistrikt. Moseldalens sluttningar är extremt branta, vilket medför att de druvor som växer här får oerhört mycket sol. Det är hemligheten bakom den fruktiga sötma som är så typisk för Moselvinerna. Vi besöker här Bernkastel och det finns möjlighet att prova de utsökta Moselvinerna.

 • Dag 4: Rhendalen

  Idag utforskar vi Rhendalen. Vi gör en båttur på floden Rhen från Rüdesheim till St Goarshausen. Det blir en tur till den sägenomspunna Loreley klippan där många sjöfarare förlist efter att ha blivit förtrollade av den vackra sången från den sköna Loreley. Vi åker även upp till Niederwald monumentet där vi kan njuta av den vackra utsikten och den 10 meter höga skulpturen Germania. Man kan sen ta sig ner till Rüdesheim och kanske besöka Asbach Uralt som är världsberömda för sin tyska konjak. Vid ett besök här får man se en film på svenska som visar hur tillverkningen går till.
  Man kan också besöka det nya vinoteket, som är inrymt i Asbachs gamla bryggeri i Rüdesheim. Här är 76 lokala vinodlare representerade och man kan köpa polletter för att prova några av de över 150 olika vinerna som presenteras. Dagen avslutas med gemensam middag på hotellet.

 • Dag 5: Rüdesheim – Bremen

  När vi avnjutit frukosten är det dags att ta farväl av Rüdesheim. Vi följer Rhen norrut mot Köln via Ruhr till den gamla Hansastaden Bremen. Här får vi tid att strosa runt i den trevliga hansastaden innan vi checkar in på Penta Bremen Vahr som ligger i utkanten av staden. Vi avslutar dagen med middag på hotellet. Cirka 45 mil.

 • Dag 6: Bremen – Hemorten

  Efter en härlig frukost äntrar vi bussen för hemresa förbi Hamburg till marsipanstaden Lübeck. Vi åker vidare mot Puttgarden och tar färjan till Danmark. Nu återstår bara de sista milen till Öresundsbron för vidare färd till hemorten. Vid hemkomsten är vi många glada minnen och upplevelser rikare!

 • Allt detta ingår:

  Resa och utflykter enligt program, övernattning i dubbelrum med halvpension. Två vinprovningar samt båttur på Rhen. Färje- och broavgifter, vägskatter, moms samt reseledare. Övriga entréavgifter tillkommer.

Karta