Skip to main content

Göteborgs trädgårdar

Göteborgs trädgårdar

3 dagar

En trädgårdsresa där vi börjar med brittisk trädgårdskultur på Tjolöholms slott. VI fortsätter till en av Europas största Botaniska trädgårdar och till Jonsereds Trädgårdar där man valt att satsa ordentligt. Sen avslutar vi med den symmetriska Gunnebo slottsträdgård. Därtill kommer den alltid lika trevliga staden Göteborg där vi bor centralt och har tid för egna strövtåg och besök!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Göteborg

  Vi avreser från Skåne på morgonen och tar oss upp till Fjärås där vi har ett stort vackert slott i brittisk stil, nämligen Tjolöholms slott. Här går vi runt i den vackra parken även den i brittisk stil men vi tittar även in i det ståtliga slottet för en visning. Det är intressant att se hur man nära slottet håller trädgården stramt tktad men en släpper på det ju längre ifrån man kommer. Färden fortsätter sedan upp till Göteborg där vi ska bo två nätter på Elite Park Avenue Hotel. Men innan vi åker in till hotellet stannar vi vid Botaniskan som är en av Europas största botaniska trädgårdar med ett stort utbud av växter, blommor och träd uppdelat i olika teman. Man ligger i Änggården och är en del av Änggårdsbergets Naturreservat där man har sitt arboretum. Här går vi runt på egen hand på eftermiddagen innan vi checkar in på hotell. Vi avrundar våra dagar med middag på hotellet. Cirka 27 mil.

 • Dag 2: Göteborg

  Idag tar vi oss ut till Jonsered för att titta dess trädgårdar. Här finns såväl klassiska som utställningsträdgårdar. Här satsar man stort på sina trädgårdar och håller på att bygga om. Ett arbete som beräknas ta sju år, så växthusen är ännu inte klara, utan vi går i den friska luften istället och njuter av blomsterprakten. Eftermiddagen blir fri i Göteborg. Den som vill kan gå in och titta på Trädgårdsförening välbevarade 1800-talspark eller kanske ta en tur med sightseeingbåten paddan på Göteborgs kanaler. Vårt centrala hotell gör att vi lätt kan ta oss runt i staden.

 • Dag 3: Göteborg - Hemorten

  Efter att ha avnjutit hotellets stora frukostbuffé tar vi farväl av Göteborg. Vi söker oss nu till Gunnesbo Slott. Här möts vi av Gustaviansk herrgårdsarkitektur och en vacker symmetrisk parkanläggning. Vi har gått om tid att på egen hand se oss omkring i trädgården och på vad butiken har att erbjuda innan vi beger oss hemåt.
  Med stopp för fika når vi Skåne på kvällen. Cirka 27 mil.

 • Allt detta ingår:

  Resa i modern helturistbuss med alla bekvämligheter. Övernattning i dubbelrum med halvpension. Entré till Tjolöholms slott samt moms.

Karta