Skip to main content

Normandie med Mont Saint Michel

Normandie med Mont Saint Michel

7 dagar 

Hela kusten är som ett stort minnesmärke och museum med historiskt intressanta platser, monument och krigskyrkogårdar. Pegasus Bridge, Arromanches och Point du Hoc är bara några. Till detta kommer den magnifika klosterborgen Monte Saint Michel med det spännande tidvattnet och underbara utsikten. Den glamorösa jet set badorten Deauville visar en helt annan sida av området som vi också smakar på genom en Calvados provning. Välkommen till Normandie!

Fritextsökning

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
24/8-2024BussHotel FrankrikeMer än 813 995:-Boka

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Hamm

  Via Öresundsförbindelsen och de danska öarna åker vi mot Rödby där vi tar färjan över till Puttgarden. Efter den korta överfarten fortsätter vi över ön Fehmarn, förbi Hamburg och vidare åt sydväst till Hamm där middag och övernattning väntar på Mercure Hotel. Cirka 70 mil.

 • Dag 2: Hamm - Bayeaux

  I dag har vi en lång men intressant dagsetapp framför oss. Vi börjar med att ta oss förbi det myllrande Ruhrområdet med alla sina städer innan vi åker över gränsen in i Belgien. Framåt eftermiddagen kör vi parallellt med den engelska kanalen på snabba motorvägar söderut in i Normandie. Vi reser förbi Wilhelm Erövrarens stad Caen till Bayeux. Här bor vi fyra nätter på Novotel. Med sitt läge mitt i Normandie är det en perfekt utgångspunkt för utflykter i området. Vi avslutar dagarna med gemensam middag på hotellet. Cirka 78 mil.

 • Dag 3-5: Normandie

  Vi har nu tre innehållsrika dagar i det historiskt mycket intressanta Normandie. Vi börjar med att beundra den 70 meter långa broderade mästerverket Bayeuxtapeten. Här avbildas Wilhelm Erövrarens invasion av England år 1066. Vi reser sedan mot sydväst till kusten med Europas största tidvattenskillnad. Här ser vi den majestätiska klosterborgen Le Mont Saint Michel som är en av Frankrikes största sevärdheter. Här är man helt beroende av lågvattnet för att man ska kunna ta sig ut till klipp ön. Orkar man vandra ändra upp till toppen utlovas en magnifik utsikt men det gäller att vara tillbaka vid bussen igen innan högvattnet kommer annars är man fast ute på ön.

  En annan dag ägnar vi helt åt landstigningen den 6 juni 1944. Vi börjar då med ett besök i Sainte-Mere-Eglise där de amerikanska fallskärmstrupperna landade. Mest känd av dem har John Steele blivit då han fastnade i kyrktornet och bara fick titta på när de stred under honom. Färden går sedan via den av tyskarna hårt befästa klippan Point du Hoc till Colleville-Sur-Mer där man upprättat en kyrkogård till minne av de amerikanska soldater som dog i Europa under andra världskriget. Med en fantastisk utsikt över kusten står de över 9 000 vita korsen över stupade amerikaner uppradade Vi tar oss härefter ner till stranden och den charmiga staden Arromanches. Här tillbringar vi resten av dagen och gör bland annat ett besök på D.DAY museet för att få reda på mer om vad som hände vid landstigningen just denna dag.

  Vi gör även en utflykt till jetsetorten Deauville. Orten växte upp som en berömd badort redan på 1800-talet. Hit kom man för att spela golf, titta på prestigefyllda seglartävlingar eller gå på filmfestival. Än idag kan man se filmstjärnor under filmfestivalen som pågår precis under vår vistelse. Detta har gjort att flera från Paris societet söker sig hit och har sina sommarhus och yachter här. Vi tar en tur med det lilla turisttåget för att få en överblick över orten. I dag är man dessutom ett känt namn i hästkapplöpningskretsar och i omgivningarna återfinner vi flera hästuppfödare. Hade vi fortsatt upp längs kusten hade vi kommit till Claude Monets födelseort. Hit åker vi inte på den här resan men vi kan i flera vyer känna igen hans verk. Vi befinner oss nu i den del av Normandie som heter Calvados och då måste man ju prova drycken som är en destillerad äppelcider (den kan även innehålla päron) och som blivit ursprungsskyddad i Normandie. Vi gör ett besök på The Christian Drouin Calvados Estate som vunnit flertalet priser för sin calvados, för att få reda på mer om denna goda dryck. På vägen tillbaka till Bayeux passar vi på att göra ett stopp vid Pegasus bron. Vi ser den gamla bron som fylld med kulhål och märken från striderna blivit ett utställnings monument i den intilliggande parken och ersatts av en ny bro sedan flera år tillbaka.

 • Dag 6: Bayeaux-Bochum

  Efter några härliga, gripande och oförglömliga dagar i Normandie är det dags att ta farväl och åter bege sig österut. Vi reser genom det område som handelsmännen brukade bedriva sin handel i och som ofta plundrades av vikingarna på 800-talet. Det var när man bestämde sig för att byta sida och istället ta över och skydda området som det fick sitt namn Normandie. Vi fortsätter genom Belgien till Tyskland och staden Bochum där middag och övernattning väntar på Achat Hotel Bochum. Ca 75 mil.

 • Dag 7: Bochum – Hemorten

  När vi avnjutit frukosten fortsätter vi vår färd genom Tyskland upp till Puttgarden där vi tar färjan till Rödby. Nu återstår det bara att ta sig över bron till våra orter i Skåne och att säga på återseende – au revoir! Cirka 70 mil.

 • Allt detta ingår:

  Bussresa i modern helturistbuss. Övernattning i dubbelrum med dusch och wc. Halvpension, d.v.s. från middag dag ett t.o.m. frukost dag sju. Utflykter enligt programmet inkl sightseeing tåget i Deuville en calvadosprovning samt entréerna till D.Day museet, Bayeuxtapeten, Mont Saint Michel och Amerikanska kyrkogården. Färje- och broavgifter, serviceavgifter, vägskatter, moms och reseledarservice.

Avgångsorter

Plats Avresetid Hemkomsttid
Kristianstad, Circle K Carlssons Taverna 05:00 21:50
Klippan Järnvägsstationen 05:10 21:35
Vinslöv, Samåknings P 05:15 21:30
Hässleholm, Norra Station Magasinsgatan 05:30 21:10
Ängelholm, MC Donalds 05:40 21:05
Sösdala, Busstation 05:50 20:50
Sjöbo, Busstation 06:00 20:40
Tjörnarp, Skogsvägen 06:00 20:40
Helsingborg, Hamntorget 06:10 20:35
Höör, Industrigatan 7 06:15 20:30
Tomelilla, Järnvägsstation 06:20 20:20
Hörby, ICA Kvantum 06:30 20:15
Ystad, Busstation utmed Järnvägen hpl E 06:40 20:00
Landskrona Station vid ICA 06:40 20:05
Eslöv, Circle K 06:55 19:50
Löddeköpinge Shell Center Syd 07:00 19:45
Lund, Godsmagasinet 07:20 19:30
Malmö Arena Bussparkering 07:45 19:00

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Mercure Hotel Hamm
Adress: Neue Bahnhofstraße 3, 59065 Hamm, Tyskland Telefon: +49 2381 91920 Ett fint hotell nära gågatan med bar, restaurang, bastu och gym. Alla rum har skrivbord, mörkläggningsgardiner, tv, te-/kaffe...

Övernattning dag 2 - 6

Novotel Bayeux
Adress: 117 Rue Saint Patrice, Rdpt Vaucelles, 14400 Bayeux, Frankrike Telefon: +33 2 31 92 16 11 Hotllet ligger lätt åtkomligt intill en park, ca 1km från centrum. Man har egen souvenirbutik, bar och...

Övernattning dag 6 - 7

ACHAT Hotel Bochum
Adress: Kohlleppelsweg 45, 44791 Bochum, Tyskland Telefon: +49 234 92590 Ett modernt hotell i Bochum utanför Dortmund bara 10 minuters promenad från shoppingcentrat Ruhr Park. Hotellet har bar och res...