Skip to main content

Dalarna över midsommar

Dalarna över midsommar 

4 dagar

Fira midsommar med oss i ett av Sveriges vackraste och mest välbesökta landskap – Dalarna. Porlande bäckar, glittrande sjöar, mäktiga skogar och bördiga nejder. Vi bor tre nätter i Borlänge och besöker såväl Carl Larsson Gården som Zornmuséet

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Borlänge

  Via våra påstigningsorter reser vi norrut genom de småländska skogarna innan vi kommer upp till den vackra Vätterleden med fantastisk utsikt över Vättern och Visingsö. Vi gör uppehåll för kaffe och lunch längs vägen och passerar sedan Vadstena och Motala innan vi på kvällen når Borlänge. Här skall vi bo tre nätter på Scandic i Borlänge. Cirka 65 mil.

 • Dag 2-3: Dalarna

  Vi har nu två underbara dagar i Dalarna och här vet man hur man firar midsommar. För att få ut så mycket som möjligt av denna högtid börjar man dagen innan och fortsätter dagen efter för att inte konkurrera med varandra. Vi väljer att på midsommarafton bege oss till Sundborn, strax norr om Falun. Här besöker vi Carl Larsson Gården där vi får en rundvisning och en inblick i konstnärsparet liv och leverne. Vi äter även lunch på hyttstugan i Sundborn som serverar en världsarvsbuffé. Sundborn är känt för sina traditioner och har ett rikt kulturarv på musik och dans så vi stannar och får uppleva firandet här med spelmansmusik och dansk kring midsommarstången. Dagen anslutas med midsommarbuffé på hotellet på kvällen.

  Midsommardagen åker vi längs den vackra Siljan till Mora. Här besöker vi Zornmuséet och Anders och Eva Zorns hem Zorngården. Även här får vi en guidad rundvisning i ett konstnärshem som är lite utöver det vanliga. Vi fortsätter sedan upp till Orsa där man på eftermiddagen har sitt traditionella midsommarfirande med spelmansmusik och folkdans. Den här dagen ingår såväl lunchen i Mora som middag på hotellet på kvällen.

 • Dag 4: Borlänge - Hemorten

  Det är dags att ta farväl av Borlänge för den här gången. Med sinnena fyllda av alla intryck av vacker konst och medryckande spelmansmusik beger vi oss åter söderut. Med uppehåll för kaffe och lunch (som inte ingår den här dagen) är vi efter en Underbar resa åter i Skåne på kvällen. Cirka 65 mil.

 • Allt detta ingår:

  Allt detta ingår:
  Resa i modern helturistbuss. Del i dubbelrum med halvpension, d.v.s middag dag ett t.o.m. frukost dag fyra samt två luncher. Utflykter enligt program samt entréerna till Carl Larsson Gården, Zornmuséet och Zorngården.

Karta